Σάββατο 18 Ιουνίου 2011
Λιάνα Κανέλλη είμαι, ότι θέλω λέω
.
ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΣ
Είναι δύσκολο να βρεις άλλη προσωπικότητα που να χαίρει τον τηλεοπτικό σεβασμό και προσοχή που πλουσιοπάροχα δίδεται στην μούσα του λαϊκισμού, Λίανα Κανέλλη.
Στο Mega η κα Κανέλλη είχε να απαντήσει σε λίγο πιο δύσκολα ερωτήματα από ότι είναι το σύνηθες. Όταν ο Παύλος Τσίμας επισήμανε ότι και αν αποφασίσουμε να “αρνηθούμε το χρέος” υπάρχει ακόμα ένα πρωτογενές έλλειμμα των 7 δις και πως θα το καλύψουμε, η κ. Κανέλλη σάστισε λίγο. Δεν είχε απάντηση γι’ αυτό. “Δεν υπάρχουν πηγές;” απάντησε.
Η αλήθεια είναι ότι μέχρι στιγμής ούτε η κα Κανέλλη ούτε και το ΚΚΕ έχουν βγάλει μια ανακοίνωση με τις περικοπές ή αυξήσεις φόρων αξίας 7 δις που θα είναι αναγκαίες όταν θα κάνουμε στάση πληρωμών.
Βέβαια το πρωτογενές έλλειμμα των 7 δις ευρώ είναι τα χρήματα που μας λείπουν σήμερα. Μετά από μια στάση πληρωμών τα δημοσιονομικά θα έχουν μεταβληθεί δραματικά. Η στάση πληρωμών είναι ένα δραματικό γεγονός. Τα έσοδα του κράτους δεν θα είναι τα ίδια πριν και μετά από την στάση πληρωμών - θα υπάρχει μια περαιτέρω δραστική μείωση των εσόδων του κράτους. Η οικονομική δραστηριότητα δεν είναι κάτι στατικό.
Την ίδια στιγμή θα αυξηθούν οι δαπάνες του κράτους γιατί θα πρέπει να καλύψει μια σειρά κοινωνικών αναγκών που θα έχουν αυξηθεί μετά από ένα τέτοιο οικονομικό γεγονός.
Οπότε το αρχικό πρωτογενές έλλειμμα των 7 δις που αντιμετωπίζουμε σήμερα θα είναι μόνο η αρχή. Σε ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορεί να έχει διπλασιαστεί και ακόμα τριπλασιαστεί λίγο αργότερα.
Σε όλα αυτά δεν έχουμε προσθέσει ακόμα τις χαμένες ευρωπαϊκές επιδοτήσεις και κονδύλια που προφανώς δεν θα συνεχίσουν να μας τα στέλνουν μιας και θα τους έχουμε κάνει στάση πληρωμών.
Όταν η κα Κανέλλη και λοιπές προοδευτικές δυνάμεις έχουν κλείσει αυτές τις τρύπες, ή μάλλον καλύτερα, ταυτόχρονα, θα πρέπει να ασχοληθούν και με το εμπορικό έλλειμμα των 25 δις ευρώ. Αν έχει μεσολαβήσει κάποιο θαύμα και δεν έχουμε ήδη μια πολλάκις υποτιμημένη δραχμή, η φιλολαϊκή κυβέρνηση της κας Κανέλλη θα μας βγάλει από το ευρώ ελπίζοντας σε μια αύξηση της ανταγωνιστικότητάς μας με μια αρκετά υποτιμημένη δραχμή.
Το μόνο πρόβλημα εδώ είναι ότι η Ελλάδα δεν παράγει και πάρα πολλά πράγματα σήμερα. Η πικρή αλήθεια είναι ότι η Λαϊκή Δημοκρατία της Ελλάδας σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα θα αντιμετώπιζε ελλείψεις σε βασικά είδη διατροφής. Το 1980 η Ελλάδα παρήγαγε το 80% των τροφίμων που κατανάλωνε, σήμερα, μετά από το “όλα τα κυλά όλα τα λεφτά,” παράγουμε μόλις το 20%.
Δεν θα είχαμε πλέον να αντιμετωπίσουμε μια βαθιά ύφεση αλλά μια ανθρωπιστική κρίση - σαν αυτές που βλέπαμε μέχρι προσφάτως από τις τηλεοράσεις μας (ούτε τηλεοράσεις παράγουμε.) Μετά από μια στάση πληρωμών μπορεί να μην ασχολούνται μαζί μας η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΔΝΤ, αλλά θα μας αναλάβουν άλλοι διεθνής οργανισμοί, όπως ο Ερυθρός Σταυρός και η Unicef.
Οπότε την επόμενη φορά που θα βρεθεί η κα Κανέλλη στην τηλεόραση ας αρχίσει να δίνει και κάποιες απαντήσεις και για αυτά τα ζητήματα. Ίσως το ύφος του τσάμπα μάγκα που παρατηρούμε τώρα, να περιοριστεί λίγο.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου