Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012

5 ποινές για τον Πάσχο Μανδραβέλη


Η ΕΣΗΕΑ καλεί τον Πάσχο Μανδραβέλη σε απολογία επειδή εξέφρασε γνώμη που αντίκειται στα συνδικαλιστικά ήθη και έθιμα της πατρίδος μας. Εδώ μια πρόταση για τις ποινές που πρέπει να επιβληθούν στον κ. Μανδραβέλη προκειμένου να «συμμορφωθεί προς τας υποδείξεις».

Ο κ. Μανδραβέλης στο απαράδεκτο άρθρο "Μια αδιάφορη απώλεια", που βρίθει φιλελεύθερα υπονοούμενα και ειρωνεία, υποστηρίζει ότι λίγοι Έλληνες συνειδητοποίησαν την απεργία στην ΕΡΤ. Καταρχήν, οι Νίκος Γρυλλάκης και Βασιλεία Ζερβού, συνδικαλιστές της ΠΟΣΠΕΡΤ*, το συνειδητοποίησαν και έσπευσαν αμέσως στο πειθαρχικό ΕΣΗΕΑ διότι ο κ. Μανδραβέλης με την αρθρογραφία δεν επέδειξε την ενδεδειγμένη αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα των συναδέλφων.

Επειδή η συντεχνιακή αλληλεγγύη είναι πάνω από αστικές εμμονές του τύπου “ελευθερία του λόγου”, εδώ μερικές προτάσεις για τις ποινές που πρέπει να επιβληθούν στον κ. Μανδραβέλη.
Μιας και όλες αυτές οι ποινές δεν έχουν την ίδια βαρύτητα, θα πρότεινα συνδυασμό δύο ή τριών εξ αυτών.

1. Σε ένα δωμάτιο με ταπετσαρία λογαριασμούς της ΔΕΗ όπου η καταβολή για την ΕΡΤ θα είναι μεγεθυνμένη, ο Πάσχος Μανδραβέλης χειροπόδαρα δεμένος σε μια καρέκλα θα υποχρεούταν να παρακολουθεί ασταμάτητα εκπομπές της κρατικής τηλεόρασης. Η ποινή αυτή όχι μόνο θα εξασφάλιζε τον σωφρονισμό του Μανδραβέλη, αλλά αυτομάτως θα διπλασιάζε την τηλεθέαση των καναλιών της ΕΡΤ.

2. Να γίνει συγχώνευση της Καθημερινής με το συγκρότημα Κουρή. Ο κ. Μανδραβέλης να υποχρεωθεί να αναλάβει την διεύθυνση της Αυριανής με την εντολή να την κάνει πιο λαϊκιστική.

3. Να υποχρεωθεί ο Μανδραβέλης να γράφει τα άρθρα του στο πολυτονικό αφού παρακολουθήσει τουλάχιστον δέκα ιδιαίτερα μαθήματα υπό τον κ. Άδὥνἷ Γἑὣργἷᾳδἣ.

4. Να υποχρεωθεί μέσω της αρθρογραφίας του να κτίσει το ηγετικό προφίλ του Στέφανου Τζουμάκα για τις επερχόμενες εσωκομματικές εκλογές του ΠΑΣΟΚ. Επειδή η εκτέλεση αυτής της ποινής δεν είναι ανθρωπίνως δυνατή, τουλάχιστον ας προσπαθήσει.

5. Να αναγκασθεί ο κ. Μανδραβέλης να παρουσιάζεται καθημερινά σε τηλεοπτικό παράθυρο μεταξύ της Λιάνας Καννέλης και του Γιώργου Τράγκα, όπου η δουλειά του κ. Μανδραβέλη θα είναι να συμφωνεί με και να επαυξάνει όλα όσα ακούει. Επίσης εντός μηνός από την έναρξη αυτής της εκπομπής θα πρέπει να αγοράσει σπίτι στην Εκάλη ή στις Κάννες. Σε περίπτωση που δεν έχει τα χρήματα για μια τέτοια αγορά, ας δανεισθεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.


*ΠΟΣΠΕΡΤ είναι το συνδικαλιστικό όργανο των “εργαζομένων” της ΕΡΤ**
**ΕΡΤ είναι ένα συνονθύλευμα μέσων κρατικής “ενημέρωσης” όπου μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του 80 οι πρόγονοι μας με το στανιό έπρεπε να παρακολουθήσουν. Με τον ερχομό της ιδιωτικής τηλεόρασης και ραδιοφωνίας, η ΕΡΤ μετατράπηκε σε μια σταθερή και ανεξήγητη μείωση του μηνιαίου εισοδήματος κατά 4,25 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου