
Οι σημερινοί τριαντάρηδες και τριανταπεντάρηδες σίγουρα θα θυμούνται τον Μπένυ Χιλ και το ξεκαρδιστικό show του, που πρόβαλλε και η ΕΡΤ τη δεκαετία του '80. Για όλους εμάς, τους fans του Άγγλου κωμικού, το χαρακτηριστικό σήμα του "Thames TV" με το Μπιγκ Μπεν και την εκκλησία του Αγίου Παύλου, ήταν το σημάδι πως η εκπομπή του Μπένυ Χιλ άρχιζε! Κάθε φορά, όλα τα γνώριμα και αγαπημένα στοιχεία που συνέθεταν το σύμπαν του "Benny Hill Show" ήταν εκεί : η χαρακτηριστική μουσική, τα ημίγυμνα κορίτσια , ο μικροκαμωμένος γεράκος που πάντα έτρωγε φάπες στην καράφλα , το αναπόφευκτο κυνηγητό στο τέλος κάθε επεισοδίου. Τον καιρό όμως που εμείς εδώ στην Ελλάδα ανυποψίαστοι γελούσαμε με τα σκετς του , στη Μ. Βρετανία είχε δημιουργηθεί ,από συγκεκριμένες ομάδες, ένα πολύ αρνητικό κλίμα εναντίον του.
Πρώτες επιτέθηκαν οι φεμινίστριες. Τον κατηγόρησαν πως το χιούμορ του ήταν σεξιστικό και πως παρουσίαζε τις γυναίκες σαν ανεγκέφαλες bimbos, σαν απλά σεξουαλικά αντικείμενα. Ήταν τέτοια η στενομυαλιά και ο φανατισμός τους, που δεν τις άφηνε να δουν κάτω από την επιφάνεια και να αντιληφθούν πως τα σκετς με τα ημίγυμνα κορίτσια, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η αφορμή για τον Μπένυ Χιλ να αυτοσαρκαστεί, και εν τέλει να σατιρίσει και τα δύο φύλα . Εναντίον του Μπένυ Χιλ στράφηκαν και οι λεγόμενοι "εναλλακτικοί κωμικοί" που ήρθαν στο προσκήνιο τη δεκαετία του '80. Οι σοφιστικέ, πολιτικοποιημένοι και φυσικά "προοδευτικοί" εκπρόσωποι της "εναλλακτικής κωμωδίας" , θεωρούσαν το χιούμορ του show, πολιτικά αντιδραστικό, παλιομοδίτικο και ξεπερασμένο. Μάλιστα ένας κωμικός της νέας γενιάς, ο Μπεν Έλτον είπε για τον Μπένυ Χιλ πως είναι απλά "ένας βρωμόγερος που κυνηγάει κορίτσια στο πάρκο για να τους βγάλει τα ρούχα". Η διανοουμενίστικη Αριστερά , που θεωρητικά υποστηρίζει τους αδύνατους και τους εργάτες , στράφηκε, με τη χαρακτηριστική της σνομπ διάθεση, εναντίον του "άξεστου", όπως το έβλεπαν, σλάπστικ χιούμορ της αγγλικής εργατικής τάξης που εκπροσωπούσε ο Μπένυ Χιλ .
Το 1989 η εκπομπή του Μπένυ Χιλ κόπηκε παρότι έκανε ακόμη υψηλά νούμερα. Το 1992 ο Άγγλος κωμικός πέθανε μόνος του στο διαμέρισμα του σε ηλικία 68 ετών. Βέβαια, ακόμη και αν συνεχίζοταν το show, στη σοβαροφανή "politically correct" εποχή μας, θα είχε κοπεί ούτως ή άλλως, επειδή..."θίγει τη γυναικεία αξιοπρέπεια και υποκινεί σε βία έναντι των γυναικών", όπως θα έλεγαν κάποιες φεμινίστριες. Μάλιστα, στην Ελλάδα του νόμου Καστανίδη , θα είχε παρέμβει σίγουρα και το ΕΣΡ!
Σήμερα, σχεδόν είκοσι χρόνια μετά το θάνατο του Μπένυ Χιλ , το αυθόρμητο, ανεπιτήδευτο, μη "πολιτικά ορθό" χιούμορ του, ίσως να φαίνεται σε κάποιους κάπως παλιομοδίτικο, ίσως , για τα λεπτά γούστα ορισμένων, να μην είναι αρκετά σοφιστικέ . Όμως κρύβει κάτι διαχρονικό, μέσα στην απλότητα του, που το κάνει ακόμη και σήμερα αστείο. Ίσως αυτό να είδε και ο Τσάρλι Τσάπλιν και δήλωνε φανατικός θαυμαστής του Μπένυ Χιλ .