Πέμπτη 10 Μαρτίου 2011

Κυβέρνηση Παπανδρέου: η κυβέρνηση που όταν δεν υποχωρεί ατάκτως, παραδίνεται άνευ όρων


Στο λεξικό της κυβέρνησης δεν υπάρχουν οι παρακάτω λέξεις: νόμος, νομιμότητα, τόλμη, λαθρομετανάστευση. Απ’ όσα έχουμε δει να γίνονται τελευταία θα πρέπει να συμπεράνουμε ότι και να υπήρχαν αυτές οι λέξεις στο λεξικό της, η κυβέρνηση δεν θα μπορούσε να βάλει αυτές τις λέξεις σε μία πρόταση.

Η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ προσπαθούν να περάσουν στους Έλληνες πολίτες την ιλαροτραγωδία Νομικής-Υπατίας ως ένα άλλο τέλος καλό όλα καλά συμβάν ενώ πρόκειται για άλλη μια περίπτωση άτακτης υποχώρησης και παράδοσης άνευ όρων.

Το ‘τέλος καλό όλα καλά’ σενάριο που πλασάρουν κυβέρνηση/ΜΜΕ οφείλεται στο ότι η κυβέρνηση δεν ενέδωσε στο αίτημα για πλήρη νομιμοποίηση όλων το λαθρομεταναστών που βρίσκονται στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα απίστευτα γελοίο επιχείρημα αφού όλοι γνωρίζουν ότι αυτό το θέμα δεν ήταν διαπραγματεύσιμο εξ αρχής. Ήταν στον κατάλογο των αιτημάτων μόνο και μόνο για λόγους βιτρίνας και εντυπώσεων, έτοιμο να βγει από την λίστα αιτημάτων πρώτο απ’ όλα, και έτσι να δώσει σε μια παράδοση άνευ όρων τον μανδύα του συμβιβασμού και της αμοιβαίας υποχώρησης, όπως και τελικά έγινε.

Μερικά από τα δεδομένα της όλης υπόθεσης.

- Η κατά κράτος υποχώρηση της κυβέρνησης Παπανδρέου περιλαμβάνει: 1) Οι λαθρομετανάστες αποκτούν άδεια εργασίας και έγγραφα που θα τους επιτρέπει να ταξιδεύουν στην πατρίδα τους και να επιστρέφουν στην Ελλάδα. 2) Περίπου 100 από τους λαθρομετανάστες θα νομιμοποιηθούν άμεσα. 3) Για το σύνολο των λαθρομεταναστών που βρίσκονται στη χώρα το δικαίωμα για νομιμοποίηση θα αποκτάτε σε 8 έτη έναντι 12 που ισχύει τώρα.

-”Οι μετανάστες του Μεγάρου Υπατίας υποδέχτηκαν με πανηγυρισμούς την είδηση” σύμφωνα με την Ελευθεροτυπία.

- Ενώ τα ΜΜΕ συνεχώς καλλιεργούσαν την ψευδή εντύπωση ότι οι περισσότεροι από τους λαθρομετανάστες στην Υπατία είχαν χάσει νομιμοποιητικά έγραφα λόγω ενσήμων, τελικά ο ακριβής αριθμός ήταν 14 από τους 280.

- Από όταν δημιουργήθηκε το θέμα με τους 280 λαθρομετανάστες, κατά κάποιο τρόπο η πλειοψηφία των ΜΜΕ αντικατέστησε τον όρο λαθρομετανάστης με τον πιο αθώο μετανάστης.

- Η Όλγα Τρέμη στο κεντρικό δελτίο του Mega, χαρακτήρισε το γεγονός της παράδοσης άνευ όρων της κυβέρνησης, ως την ευχάριστη είδηση της ημέρας (χωρίς ίχνος ειρωνείας).

- Δεν θα πρέπει να εκπλαγούμε όταν η υπόθεση της μήνυσης του γιατρού που εμποδίστηκε από μέλη της ‘επιτροπής αλληλεγγύης’ να περιθάλψει τους λαθρομετανάστες που ζήτησαν την βοήθεια του, να καταλήξει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στον κάλαθο των αχρήστων.

- Από τα πρωτοπαλίκαρα της επιτροπής αλληλεγγύης και ο Πέτρος Γιώτης, πρώην μάρτυρας υπεράσπισης της τρομοκρατικής οργάνωσης 17Ν. Σύμπτωση; Μάλλον όχι, κάποιοι επιδιώκουν την διάλυση του ελληνικού κράτους και έθνους με οποιανδήποτε μέσα.

Μιας και σε λίγες μέρες πλησιάζει η 25η Μαρτίου, ή γιορτή μίσους όπως θα χαρακτηρίζεται σε μερικά χρόνια μετά από την ψήφιση του νόμου λογοκρισίας του κ. Καστανίδη, θα πρέπει να σημειώσουμε ότι αν η σημερινή πολιτική τάξη είχε τα ηνία πριν από 190 χρόνια θα ήμασταν ακόμα μια άλλη τριτοκοσμική επαρχία μιας πολυπολιτισμικής οθωμανικής αυτοκρατορίας.

Το ότι η Ελλάδα σιγά σιγά μετατρέπεται σε Ελλαδιστάν δεν θα πρέπει να μας εκπλήσσει. Αυτό που θα πρέπει να μας εκπλήσσει είναι το πόσο παθητικά το έχουμε αποδεχτεί.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ξεφτίλα. Εγώ λέω, μια που πρόκειται πλέον να έρθουν όλοι αυτοί εδώ κι αφού όλοι μαζί δε χωράμε, να φύγουμε εμείς για το Μαγκρέμπ. Γιατί; Ωραίo κλίμα έχει, πετρέλαια έχει κάτι θα βρούμε να κάνουμε.
Έτσι θα πάψουμε και να παριστάνουμε ότι είμαστε δήθεν χώρα του "ευρωπαϊκού νότου" και θα αναπτύξουμε ακομπλεξάριστα αυτό που πραγματικά είμαστε δηλαδή χώρα της Βορείου Αφρικής.

Ανώνυμος είπε...

eimai uper. mpravo stin kuvernisi.
eleutheria kinisis anthrwpwn, idewn, kefalaiwn kai ypiresiwn se olo ton kosmo.

Ανώνυμος είπε...

Το μόνο πραγματικα φιλελεύθερο μέτρο αυτής της κυβέρνησης βρήκατε να σχολιάσετε αρνητικά; Οι περιορισμοί στη κίνηση εργατικού δυναμικού είναι φιλελεύθερη πολιτική;

Ανώνυμος είπε...

Φιλελεύθερη πολιτική σημαίνει ελευθερία στην διακίνηση προϊόντων. Οι άνθρωποι δεν είναι προϊόντα εκτός αν είστε δουλέμποροι ή έχετε τις ίδιες απόψεις με τους δουλεμπόρους.

Ανώνυμος είπε...

diladi simera opoios erxetai stin ellada apo tin ee einai ok enw oi alloi... murizoun. malista! ase pou mperdeueis tin kinisi me tin diakinisi.

Ανώνυμος είπε...

Φιλεύλευρη πολιτική σημαίνει ελευθερια στην διακίνηση των πάντων, ανθρώπων, ιδεών, κεφαλαίων, προϊόντων, κλπ.. Οι δουλέμποροι είναι οι κατεξοχήν αντίπαλοι ενός φιλελεύθερου. Αυτά!

Ανώνυμος είπε...

Κύριοι του Μπλε Μήλου, δε θα ήταν καλό πριν δημοσιεύετε άρθρα να διορθώνετε τα ορθογραφικά λάθη;;

"Το ‘τέλος καλό όλα καλά’ σενάριο που πλασάρουν κυβέρνηση/ΜΜΕ οφείλετε στο ότι η κυβέρνηση δεν..."

"Το ότι η Ελλάδα σιγά σιγά μετατρέπετε σε Ελλαδιστάν..."

Έλεος βρε παιδιά, θα μας βγει κανένα μάτι..

Σας παρακαλώ διορθώστε τα και ύστερα σβήστε και το σχόλιό μου.

Ευχαριστώ.

Ανώνυμος είπε...

Μάλλον εσείς μπερδεύετε το φιλελευθερισμό με την ελευθεριότητα.
Η ελευθερία διακίνησης προϋποθέτει την ελευθερία του άλλου να τη δεχτεί, δεν σου επιβάλλεται θες δεν θες. Δεν έχω ελευθερία να έρθω να μπω στο σπίτι σου, χωρίς εσύ να μου το επιτρέψεις.

Δημοσίευση σχολίου