Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Δολοφονώντας γυναικόπαιδα α λα σοσιαλιστικά


Yστερα, από τα "κατορθώματα" των "συντρόφων" Μπεν Αλι και Χόσνι Μουμπάρακ, ένα ακόμη επίλεκτο μέλος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς , δε διστάζει να δολοφονεί ακόμη και γυναικόπαιδα , προκειμένου να κρατηθεί στην εξουσία. Ο λόγος για τον Λοράν Γκμπαγκμπό , πρόεδρο της Ακτής του Ελεφαντοστού. Το κόμμα που ίδρυσε, το "Λαϊκό Μέτωπο της Ακτής του Ελεφαντοστού", είναι πλήρες μέλος της οργάνωσης που προεδρεύει ο Γιώργος Παπανδρέου.

Ο Γκμπαγκμπό είναι πρόεδρος της Ακτής του Ελεφαντοστού από το 2000 και από τότε μένει γαντζωμένος στην εξουσία, χωρίς εκλογές, παρότι το συνταγματικό όριο παραμονής στην προεδρία είναι τα πέντε χρόνια. Το Νοέμβριο του 2010, γίνονται επιτέλους, εκλογές, τις οποίες κερδίζει ο αντίπαλος του , Αλασάνε Ουατάρα. Τη νίκη του αναγνωρίζουν οι διεθνείς παρατηρητές και η διεθνής κοινότητα. Ο Γκμπαγκμπό όμως έχει αντίθετη γνώμη. Δεν αναγνωρίζει το αποτέλεσμα, δεν παραιτείται, κλείνει τα σύνορα και απαγορευει στα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων να μεταδίδουν τί συμβαίνει στην Ακτή του Ελεφαντοστού . Τους τελευταίους τρεις μήνες συγκρούσεις μαίνονται σε όλη τη χώρα, με εκατοντάδες νεκρούς. Ο πρεσβευτής της χώρας στον ΟΗΕ κατηγόρησε τον πρόεδρο για εθνοκάθαρση.

Την Πέμπτη, εκατοντάδες γυναίκες διαδήλωναν ειρηνικά μαζί με τα παιδιά τους στην Αμπιτζάν υπέρ του Αλασάνε Ουατάρα. Όπως διαβάζω στο ρεπορτάζ, "οι άοπλες γυναίκες τραγουδώντας και χορεύοντας καλούσαν τον πρόεδρο Λοράν Γκμπάγκμπο να εγκαταλείψει την εξουσία. Λίγο αργότερα, όμως, ένα κονβόι τριών τεθωρακισμένων οχημάτων , όπου επεβαίναν δυνάμεις πιστές στον Γκμπάμπο, πλησιάζουν και χωρίς προειδοποίηση αρχίζουν να πυροβολούν εν ψυχρώ." Τουλάχιστον έξι γυναίκες και ένα παιδί χάνουν τη ζωή τους. Την Παρασκευή, αντιπροσωπεία του Αλασάν Ουαταρά ανήγγειλε ότι θα επιδιώξει να κατατεθεί σχέδιο απόφασης ενώπιον του Συμβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα του ΟΗΕ αλλά και να ασκηθεί δίωξη ενώπιον του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου σε βάρος του Γκμπαγκμπο.

Βέβαια, τα διεθνή ΜΜΕ δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με την κατάσταση στην Ακτή του Ελεφαντοστού, οπότε ο πρόεδρος της Διεθνούς, Γιώργος Παπανδρέου, δεν έχει κανένα λόγο για να διαγράψει το "σύντροφο" Λοράν Γκμπάγκμπο . Όσο για τη Σοσιαλιστική Διεθνή, αυτή θυμίζει πια ολοένα και περισσότερο ένα συνδικάτο κοινών εγκληματιών παρά μια οργάνωση πολιτικών κομμάτων.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Σωστό το άρθρο. Πάντως στο site της Διεθνούς γράφει "Côte d'Ivoire (suspended)".΄Άρα μάλλον διεγράφη, προσωρινά τουλάχιστον.



http://www.socialistinternational.org/viewArticle.cfm?ArticlePageID=931

Ανώνυμος είπε...

Σωστό το άρθρο. Πάντως στο site της Διεθνούς γράφει "Côte d'Ivoire (suspended)".΄Άρα μάλλον διεγράφη, προσωρινά τουλάχιστον.



http://www.socialistinternational.org/viewArticle.cfm?ArticlePageID=931

Ανώνυμος είπε...

Σοσιαλισμός και βαρβαρότητα.

ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΣ είπε...

Σοσιαλισμός = βαρβαρότητα

Δημοσίευση σχολίου