Μέχρι πριν λίγους μήνες ο Γιώργος Παπανδρέου αρέσκοταν να ανταλλάσει ασπασμούς και θερμούς εναγκαλισμούς με το στενό του φίλο δικτάτορα της Λιβυής, Μουαμάρ Καντάφι. Ξάφνου, εν μια νυκτί, ο Έλληνας πρωθυπουργός σαν να είδε το φως το αληθινό και συνειδητοποίησε πως το καθεστώς του Καντάφι τελικά δεν έχει και τόσες ομοιότητες με τη δημοκρατία της αρχαίας Αθήνας (όπως έλεγε ο αείμνηστος πατέρας του). Και όχι μόνο αυτό, αλλά με ζήλο νεοφώτιστου, αποφάσισε να στηρίξει τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον της Λιβυής. Μάλιστα, η στήριξη της Ελλάδας θα είναι ενεργή. Όπως διαβάζω , η ελληνική κυβέρνηση θα διαθέσει τέσσερα μαχητικά αεροσκάφη τύπου F-16, ένα ιπτάμενο ραντάρ τύπου ERIEYEΜ, μία φρεγάτα με οργανικό ελικόπτερο και ένα ελικόπτερο έρευνας και διάσωσης με διαμόρφωση μάχης (combat save and rescue, C/SAR) τύπου Σούπερ Πούμα. Σε μια εποχή όμως που η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα της χρεωκοπίας, μου προξενεί εντύπωση το γεγονός πως κανείς δεν μιλάει για το πόσο θα κοστίσει στον Έλληνα φορολογούμενο η συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτή την επιχείρηση.
Σύμφωνα με το ρεπορταζ του onalert.gr, που ασχολείται με στρατιωτικά θέματα : «Η ώρα πτήσης κάθε F 16 κοστολογείται χονδρικά 15.000 ευρώ. Κάθε ένα από τα τέσσερα αεροσκάφη μας θα πετάει τέσσερις ώρες την ημέρα. Άρα έχουμε για κάθε αεροσκάφος 60.000 ευρώ ημερησίως. Για τα τέσσερα φθάνουμε τις 240.000 ευρώ την ημέρα! Μόνο τα F-16!Αν βάλουμε ιπτάμενο ραντάρ,ελικόπτερο και φρεγάτα,εύκολα φθάνουμε στο εκατομμύριο.Όπως μας έλεγε έμπειρος αξιωματικός της ΠΑ "ότι κόψαμε από το ΓΕΑ σ΄ ένα χρόνο θα τα ρίξουμε σ΄ αυτή την επιχείρηση"!»
Τί παραλογισμός! Σε μια χώρα που ζει την χειρότερη οικονομική κρίση των τελευταίων 80 ετών, σε μια χώρα που οι μισθοί περικόπτονται και η φορολογία φτάνει στα ύψη, η πολιτική μας ελιτ εμφανίζεται πρόθυμη να ξοδέψει 1.000.000 ευρώ την ημέρα για να συμμετάσχει σε μια επιχείρηση με πολλούς κινδύνους και αμφίβολα αποτελέσματα και για να επιτεθεί σε μια χώρα που δεν απείλησε ποτέ την Ελλάδα . Είναι,βέβαια, γνωστό πως οι σοσιαλιστές της κυβέρνησης Παπανδρέου ποτέ δεν σεβάστηκαν τα χρήματα των φορολογουμένων. Πόσο μάλλον τώρα που τους δίνεται η ευκαιρία να πάρουν μέρος σε ένα "ανθρωπιστικό" πόλεμο, που μπορεί συνήθως να δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από αυτά που λύνει, αλλά που ταιριάζει τόσο με τις ευαισθησίες της διεθνούς "εκσυγχρονιστικής" Αριστεράς, τις οποίες ασπάζεται και ο Γιώργος Παπανδρέου.
Απ' ότι βλέπω όμως και οι Έλληνες φιλελεύθεροι, αυτοί που πάντα φωνάζουν υπέρ της μείωσης των κρατικών δαπανών και δήθεν κόπτονται για τα χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων, τώρα όχι μόνο δεν αντιδρούν αλλά είναι και οι πιο θερμοί υποστηρικτές της ελληνικής συμμετοχής στην επέμβαση . Οι ίδιοι άνθρωποι που στο εσωτερικό της Ελλάδας υποστηρίζουν τη μείωση των στρατιωτικών δαπανών και προκρίνουν το διάλογο σαν λύση για όλα τα προβλήματά μας με τις γειτονικές χώρες, δείχνουν να μην έχουν κανένα πρόβλημα με το μιλιταρισμό, τις τεράστιες στρατιωτικές δαπάνες και τις στρατιωτικές επεμβάσεις, αρκεί βέβαια να γίνονται με την ευλογία της Δύσης και των διεθνών οργανισμών. Και όπως πριν λίγα χρόνια, ο νεοσυντηρητικός Τζόν ΜακΚεϊν τραγουδούσε "Bomb, bomb, bomb Iran", έτσι και τώρα, οι κατα τ'άλλα φιλειρηνικοί φιλελεύθεροι ,σε ένα όργιο πολεμοκαπηλείας, φόρεσαν τη στολή παραλλαγής, και τραγουδάνε στο ρυθμό του "Βomb, bomb, bomb Libya".
Στην πραγματικότητα, αυτό που συμβαίνει σήμερα με την ελληνική συμμετοχή στην επέμβαση στη Λιβυή, εντάσσεται σε μια μακραίωνη και τιμημένη παράδοση του ελληνικού κράτους. Όπως, ο ταλαίπωρος Έλληνας φορολογούμενος έχει πληρώσει άπειρες φορές για τις "κοινωνικές ευαισθησίες" και τα μεγαλεπήβολα οράματα των πολιτικών του, έτσι και αυτή τη φορά , καλείται να πληρώσει για όσους, σε μια παράκρουση μεγαλείου, αποφάσισαν να αναλάβουν το ρόλο του "Λόρενς της Λιβυής" και του απελευθερωτή του λιβυκού λαού. Άλλωστε, είναι τόσο εύκολο να εκδηλώνεις τον "ανθρωπισμό" σου με τα χρήματα των άλλων!
20 σχόλια:
Κρίμα, κάποτε σε διάβαζα και θαύμαζα την διαφορετικότητα των απόψεων σου, τώρα διαπιστώνω ότι ο δογματισμός σου είναι ανάλογος ενός ακραίου κομουνιστή. Αν είναι δυνατών να πιάνεις ένα γεγονός και να σκεφτεσε το 1 εκ. που θα κοστίσει στους φορολογούμενους και όχι το ο καντάφη είχε επανακάμψει με αποτέλεσμα να ήταν θέμα χρόνου να ζήσουμε μια τεράστια εθνοκάθαρση στην γειτονία μας με απρόβλεπτες συνέπειες στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης.
Η ανάλυσή είναι τραγικά λάθος, στα όρια του σοφίσματος.
Ένας στρατός δεν υπάρχει για να κάθεται, δεν υπάρχει κανένα επιπλέον κόστος, τα πολεμικά αεροπλάνα πετάνε κάθε μέρα καθώς και τα πλοία. Η όλη αυτή δραστηριότητα της επιτήρησης υπολείπεται σημαντικά μιας μεγάλης στρατιωτικής άσκησης και δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο για το ετοιμοπόλεμο ενός στρατού από μιά τέτοια εμπλοκή.
Εν τέλει, είναι γελοίο να αποτιμάται οικονομικά η στρατιωτική δαπάνη, οι δαπάνες στη στρατιωτική δύναμη είναι επένδυση στην ελευθερία, ελέγχεται μόνον ή σχέση κόστους-ωφέλειας, όχι το ύψος της επένδυσης, γιατί η ερώτηση : "πόσο αποτιμά κανείς την Ελευθερία του ;" δεν έχει αριθμητική απάντηση.
Αγαπητέ Τηλέμαχε, εφόσον το θέτεις με οικονομικούς κυρίως όρους θα σε παρακαλούσα να τοποθετηθείς και επί ενός συναφούς ερωτήματος, το οποίο σε έχει απασχολήσει στο πρόσφατο παρελθόν: Πόσο θα πληρώσει ο Έλληνας φορολογούμενος την 'εισβολή' μεταναστών από μία επικείμενη ανθρωπιστική κρίση στη Λιβύη;
Τα λογια των ψευτοαριστερων ειναι για το ξεκαρφωμα, στην πραξη ολοι οι ψευτοαριστεροι οπως και η Ρωσια, Κινα (που δεν ασκησαν βετο) στηριζουν την επεμβαση, ακομη και ο ΣΥΡΙΖΑ μιλησε για ''βαρβαροτητα'' -χαρακτηρισμο που εχει χρησιμοποιησει μονο για τις ΗΠΑ και το Ισραηλ- του καθεστωτος Κανταφι και φυσικα υπερ της επεμβασης εκτος τους τυφλους και προβοκατορες δυτικους ειναι το μιζοχασπολαχ Λιβανο και το φιλοιρανικο Καταρ. Αλλη μια περιπτωση σκουπα-φαρασι θα λαβει χωρα στην Λιβυη οπου οι αντιδυτικες δυναμεις του πλανητη ωθουν μια χωρα που δεν ελεγχουν πληρως να γινει θυμα της δυσης ωστε να το παρουν πληρως υποταγμενο σε αυτες με το φαρασι τους.
Αφου εκαναν την παπια σε μια σειρα γενοκτονιες σε Τσετσενια, Θιβετ, Σουδαν οι δυτικοι ''ευαισθητοποιηθηκαν'' για τους αντισημιτες αδελφους μουσουλμανους της Βορειας Αφρικης. Την πολιτικη τυφλωση των απογονων του Τσαμπερλειν θα την πληρωσουμε ολοι πολυ συντομα
http://kokkinometerizi.blogspot.com/2011/03/blog-post_18.html
Οποτε η Δυση εκανε στο παρελθον επεμβαση ολη η καθεστωτικη καναλαρχια οργιαζε σε αντιδυτικισμο, ''παραδοξως'' σε αυτη την περιπτωση ολη η καθεστωτικη καναλαρχια μιλαει εναντιων του Κανταφι γιατι γνωριζουν οτι η επεμβαση αυτη εξυπηρετει τον σε βαθος αντιδυτικισμο που τους διακρινει...
Αν οι συριζοκνιτες και σπιθες κατεβασουν 200.000 κοσμο στην πλατεια Συνταγματος, και ζητησουν να πεσει το καθεστως και να αναλαβουν αυτοι στο ονομα του ''λαου'' θα ειναι εκφραστες της ΄΄λαικης βουλησης''; Ή μηπως ειναι εκφραστες των φοιτητων οι παραταξεις που ενω παιρνουν 5% στις φοιτητικες εκλογες καταφερνουν και κανουν καταληψεις και διαδηλωσεις στο ονομα των νεων...
Οι ιδιοι οι αντικαθεστωτικοι πριν λιγες μερες κρεμουσαν πανο εναντιων της επεμβασης της Δυσης. Απο που εως που η Δυση επεμβαινει στο ονομα τους; Aν πραγματι θελουν καποιοι να βοηθησουν τους αντικαθεστωτικους ας τους δωσουν οπλα.
1)Ο στρατος υπαρχει για να υπερασπιζεται την εδαφικη ακεραιοτητα της Ελλαδας και οχι τα δικαιωματα των Λιβυων.
2)Αν δεν θελουμε ο στρατος να καθεται μπορουμε να ξεκινησουμε τον στρατιωτικο ακτιβισμο. Μια εισβολη στην Τουρκια θα ηταν η λυση. Μια χωρα που χρεωκοπει δεν εχει την πολυτελεια για στρατιωτικες περιπετειες που δεν αφορουν την ασφαλεια της και τα συμφεροντα της.
3)Πρεπει να μας πεισετε πως οι βομβες των ανθρωπιστων θα κρατησουν τους Λιβυους στα σπιτια τους. Επισης μονο ο Κανταφι ειχε υποσχεθει και ειχε τηρησει την υποσχεση του για συγκρατηση της λαθρομεταναστευσης. Τωρα με το να μετατραπει σε Σομαλια η Λιβυη αφου οι δυτικοι δεν ειναι διατεθειμενοι να κανουν κατοχη, πως θα λυθει η λαθρομεταναστευση να μας πειτε.
4)Πως επενδυουμε στην ελευθερια της Ελλαδος, στελνοντας στρατο και αεροπορια στην Λιβυη ακομα να εξηγηθει.
Αγαπητέ Νίκο, σ' ευχαριστώ ιδιαίτερα για την υπ' αριθμ 3 θέση σου. Θα με ενδιέφερε να μάθω κατά πόσο την συμμερίζονται και οι υπόλοιποι συντελεστές του Μήλου.
Και μια και μιλαμε για την Μεση Ανατολη, με τις πετρες πηραν χθες τον ηγετη της ''δημοκρατικης επαναστασης'' της Αιγυπτου Ελ Μπαραντει χθες με αποτελεσμα να μην μπορεσει ουτε να ψηφισει...
Ελ Μπαραντει=Μπαχτιαρ του Ιραν.
"ήταν θέμα χρόνου να ζήσουμε μια τεράστια εθνοκάθαρση στην γειτονία μας με απρόβλεπτες συνέπειες στο πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης"
Οι απρόβλεπτες συνέπειες θα συμβούν εξαιτίας της επέμβασης και της πιθανής ανατροπής του Καντάφι. Ο βασικός λόγος που η εκσυγχρονιστική αριστερά είναι εναντίον του είναι διότι τηρούσε τις συμφωνίες για τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης κι έτσι εμπόδιζε την τόσο αναμενόμενη και επιδιωκόμενη από αυτούς πλήρη πολυπολιτισμικοποίση (βλ.ισλαμοποίηση) των ευρωπαϊκών κοινωνιών:
http://afroditealsalech.blogspot.com/2011/02/blog-post_5645.html
@Themis
Μάλιστα. Πήραμε και τον τίτλο του δογματικού επειδή τολμήσαμε να διαφωνήσουμε με τις "ανθρωπιστικές" επεμβάσεις.Μήπως όμως δογματικός είναι κάποιος που αρνείται να δει ποιά ήταν τα αποτελέσματα παλαιότερων "ανθρωπιστικών" επεμβάσεων (δες Κόσοβο),μόνο και μόνο επειδή η πραγματικότητα δεν συμφωνεί με την ωραία θεωρία που έχει πλάσει στο μυαλό του?
Αν διαβάζεις τα άρθρα μου στο "ΜπλεΜήλο" θα έχεις διαπιστώσει, πως η ανάλυση που κάνω εναντίον των ανθρωπιστικών επεμβάσεων περιλαμβάνει κάθε είδους επιχειρήματα και όχι μόνο οικονομικά. Να με συγχωρήσεις επίσης που δεν ασπάζομαι τη "μανταμσουσουδίστική" περιφρόνηση σου για το ευτελές ποσό των 1.000.000 ευρώ την ημέρα. Βλέπεις, εχω ακόμη τη κακή συνήθεια να νοιάζομαι για το αν ο ταλαίπωρος μισθωτός του ιδιωτικού τομέα,ο άνεργος ή ο μεροκαματιάρης θα αναγκαστεί , σε μια τόσο δύσκολη εποχή, να πληρώσει και άλλα χρήματα (από αυτά που δεν του περισσεύουν) για ένα show αμφίβολου ανθρωπισμού που δεν τον αφορά και δεν θα φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα.Αντί λοιπόν,να είσαι τόσο large με τα χρήματα των άλλων, γιατί δεν συνεισφέρεις τα δικά σου χρήματα για να βοήθησεις τον αγώνα των Λίβυων ανταρτών?
@Manoliscus
Θα συμφωνήσω με τον Νίκο. Ποιός μας εγγυάται ότι η νέα κατάσταση στη Λιβυή δεν θα οδηγήσει σε μια εισβολή μεταναστών?Ποιός μας εγγυάται πως η μετακανταφική Λιβυή δε θα σπαράζεται από πολέμους μεταξύ των φυλών, που θα φέρουν ορδές μεταναστών στην Ελλάδα και την Ευρώπη? Και είναι πράγματι γεγονός πως η δικτατορία του Καντάφι έπαιρνε μέτρα (πολλές φορές σκληρά και απάνθρωπα), που εμπόδιζαν τα κύματα των λαθρομεταναστών. Αυτό δεν εξιλεώνει τον Καντάφι, ούτε βέβαια θα ευχόμουν να παραμείνει στην εξουσία γι αυτό το λόγο. Εσύ όμως χρησιμοποίησες το επιχείρημα της λαθρομετανάστευσης, οπότε για να πάρεις μια απάντηση πρέπει να δούμε ψύχραιμα και χωρίς συναισθηματισμούς ποιά κατάσταση έχουμε τώρα και πού μπορεί να οδηγήσει μια ενδεχόμενη ανατροπή του υπάρχοντος καθεστώτος.
Σε όλα τα υπόλοιπα σημεία με καλύπτει η απάντηση του Νίκου.
@Τηλέμαχος Χορμοβίτης
ωραία λοιπών, άμα είναι να κάνουμε κουβέντα, ας την κάνουμε με στοιχεία. Το ότι ο Καντάφι εμπόδιζε τους λαθρομετανάστες είναι ένα καθαρά δικό σου συμπέρασμα που βασίζετε στον αέρα. Σύμφωνα με τα δικά μου στοιχεία, "Libya has the highest HDI in Africa and the fourth highest GDP (PPP) per capita in Africa as of 2009, behind Seychelles, Equatorial Guinea and Gabon.".
http://en.wikipedia.org/wiki/Libya
Όπως λοιπών μάλλον είναι λίγο δύσκολο να βρεις λαθρομετανάστη από της Σεϊχέλες έτσι και το βρίσκω λίγο δύσκολο να είχαμε μετανάστες από την Λιβύη ακόμα και χωρίς των Καντάφη. Πιο συγκεκριμένα το GDP (Purchasing power) των Λίβυων, είναι $14,884, σχεδόν τα διπλάσια από αυτό των Τυνήσιων ($8,254) και των Αιγυπτίων ($6,347). Βλέπουμε λοιπών ότι (όπως πολύ σωστά είχες γράψει σε ένα άρθρο σου, it's liberty stupied νομίζω λέγονταν) ότι, ειδικά στην περίπτωση της Λιβύης, ο λόγος της επανάστασης δεν είναι οικονομικός. (ακόμα και την εικόνα όπως μεταδίδετε μέσα από τους δέκτες της τηλεόρασης να δει κανείς, θα καταλάβει ότι αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι μια πάμφτωχη κοινωνία, δείτε και παρατηρήστε τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους).
Ο λόγος που βγήκαν στον δρόμο είναι η "Ελευθερία", 30 χρόνια δικτατορία έχουν! ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να αποκτήσουν την ελευθερία τους. Δυστυχώς όμως τα πράγματα στην ζωή δεν είναι τόσο απλά και ο Καντάφη ελέγχει στρατό και έχει και μαζί του τους ευνοημένους 30 χρόνων,σίγουρα δεν έχει καμία διάθεση να παραδώσει την εξουσία του έτσι απλά. Αποτέλεσμα: ο εμφύλιος πόλεμος, αν η δύση δεν επέμβαινε να πάρει θέση, είναι απολύτως σίγουρο ότι θα οδηγούμασταν σε γενοκτονίες, σε εχθροπραξίες διαρκείας και σε αντάρτικο πόλεων με αποτέλεσμα την δημιουργία μιας τάξης λαθρομεταναστών. Και αν έχεις αμφιβολία για αυτό, ρώτησε τους περισσότερους μαύρους μετανάστες του κέντρου των πόλεων να μάθεις γιατί φύγανε, το μεγαλύτερο ποσοστό από αυτούς έχει φύγει λόγο του ότι στην χώρα του θα σκότωνε, η θα των σκότωνε, ο αδερφός του.
Το να πέρνεις λοιπών ενα γενονός και να ψάχνεις να βρεις του λόγους που θα το απορήψεις και θα το ταμπελοποιήσεις δίνοντας του την ταμπέλα "μανταμσουσουδίστικες ανθρωπιστικές επεμβάσεις" καταλήγοντας πάντα στα λεφτά που θα πληρώσει ο φορολογούμενος, χωρίς να προσπαθείς να βρεις αν αυτά τα λεφτά θα μπορούσαν να είναι ένα πολύ μικρό ποσό σε σχέση με το πόσα θα πληρώσει ο φορολογούμενος πολίτης και η κοινωνία γενικότερα αν δεν τα δώσει τώρα, είναι δογματικό.
και μάλιστα το άρθρο έχει γραφτεί ακριβώς πίσω από ένα άρθρο του Χάρη Πεϊτσίνη (http://blemilo.blogspot.com/2011/03/blog-post_1061.html), το οποίο αν το διαβάσει κάποιος και μετά διαβάσει το δικό σου, πραγματικά αναρωτιέται ποια η διαφορά μεταξύ των κουμουνιστών και εσου. Αυτοί ξεσηκώνονται σχεδόν αυτόματα λόγο των αντινατοϊκών συναισθημάτων και εσύ ξεσηκώνεσαι σχεδόν αυτόματα για το ποιος θα πληρώσει την ταμπακιέρα.
p.s. τελικά τα νεότερα νέα λένε ότι δεν θα δοθούν τα 4 f16, άρα μάλλον το κόστος θα είναι πολύ ποιο κάτω από 200.000 την ημέρα, συμφωνείς τώρα με την βοήθεια στην επέμβαση; η πάλι ακριβό σου ακούγετε; (νιώθεις καθόλου πόσο ειρωνικό είναι αυτό που κάνεις με τα νούμερα όταν στέκεσαι μόνο σε αυτά;)
Italy and Libya signed a bilateral treaty in August 2008 which paved the way for Italy's controversial 'push-back' policy of intercepting migrant boats in international waters and forcibly escorting them back to Libya.
The treaty stemmed from a friendship and cooperation accord between Libya and Italy which sought to resolve issues related to Italy's colonial occupation of the North African country.
The accord saw Italy agree to pay Libya $200 million over 25 years to fund various projects including the Italian construction of a coastal highway linking it with Egypt and Tunisia.
http://www.lifeinitaly.com/news/only-italy-helps-libya-migration-gaddafi-says
Speaking last April, Italian Interior Minister Roberto Maroni claimed Italy's 'push-back' policy to prevent illegal immigration on its southern shores had resulted in a 96% drop in arrivals since it was launched in May 2009.
Για τις περιφημες επεμβασεις και κατα ποσο σταματουν εναν πολεμο απαντα ο Εντουαρτ Λουτβακ στο αρθρο του στο Foreign Affairs, Give war a chance οπου λεει
Since the establishment of the United Nations, great powers have rarely let small wars burn themselves out. Bosnia and Kosovo are the latest examples of this meddling. Conflicts are interrupted by a steady stream of cease-fires and armistices that only postpone war-induced exhaustion and let belligerents rearm and regroup. Even worse are U.N. refugee-relief operations and NGOs, which keep resentful populations festering in camps and sometimes supply both sides in armed conflicts. This well-intentioned interference only intensifies and prolongs struggles in the long run. The unpleasant truth is that war does have one useful function: it brings peace. Let it.
@Themis
Νομίζεις πως έχεις το μονοπώλιο του ανθρωπισμού και της "κοινωνικής ευαισθησίας"?Φαντάζομαι αν κάναμε μια συζήτηση πριν κάποια χρόνια και σου έλεγα πως είμαι εναντίον του να δίνονται κρατικά χρήματα σε ΜΚΟ, θα με έλεγες άκαρδο και ανάλγητο. Θα φώναζες "Μα είναι δυνατόν να μην θέλεις να βοήθησουμε τις ΜΚΟ, όταν επιτελούν τέτοιο κοινωνικό έργο και βοηθούν τους πιο φτωχούς συνανθρώπους μας?" Αν κάναμε μια συζήτηση πριν κάποια χρόνια, και σου έλεγα πως είμαι εναντίον της διεθνούς βοήθειας, θα με χαρακτήριζες Σκρούτζ και θα φώναζες πως τσιγκουνεύομαι να δώσω λίγα ευρώ, όταν η διεθνής βοήθεια δίνει τροφή στα παιδιά του Τρίτου Κόσμου. Σήμερα ξέρουμε πια, πως τα χρήματα των ΜΚΟ τα έφαγαν κάποιοι κομματικοί εγκάθετοι και τα χρήματα της διεθνούς βοήθειας τα έφαγαν οι ηγέτες των χωρών της Αφρικής. Και, όχι μόνο δεν λύθηκαν τα προβλήματα, που υποτίθεται πως καταπολεμούσαν, αλλά έγιναν ακόμη χειρότερα και δημιουργήθηκαν νέα ( ΜΚΟhttp://blemilo.blogspot.com/2011/02/blog-post_9204.html, http://blemilo.blogspot.com/2011/02/blog-post_08.html). Ίσως λοιπόν είναι καιρός να μάθεις πως οι καλές προθέσεις δεν αρκούν. Και το ίδιο συμβαίνει και με τις ανθρωπιστικές επεμβάσεις. Δες τί έγινε στο Κόσοβο, στη Σομαλία, δες τί έγινε στο Ιράκ (και σε αυτή την επέμβαση χρησιμοποιήθηκε ανθρωπιστική ρητορική)ή στο Αφγανιστάν. Και μετά προσγειώσου στην πραγματικότητα και άφησε κατά μέρους τη ζαχαρένια ρητορική. Σε κάθε κρατική παρέμβαση (και οι ανθρωπιστικές παρεμβάσεις, τέτοιες είναι), υπάρχει κάτι που λέγεται "unintended consequences". Ετοιμάσου να τις δεις και στη Λιβυή, σύντομα.
Η τακτικη ''σκουπα φαρασι'' του Πουτιν στην Λιβυη
Aφου ο Πουτιν εδωσε το πρασινο φως για τους βομβαρδισμους στην Λιβυη, τωρα το γυρισε και παιζει το παιχνιδι ''σκουπα-φαρασι''. Οσο οι χοντροπετσοι Δυτικοι -καθοδηγουμενοι απο τους Ρωσοφιλους πρακτορες στις δυτικες καγκελαριες- θα γινονται αντιπαθεις και θα ''σκουπιζουν'' τον λαο της Λιβυης, τοσο ο Πουτιν θα παιρνει αλλη μια χωρα με το φαρασι του....
Που να τα καταλαβουν αυτα τα παιχνιδια οι κοντοφθαλμοι Ευρωπαιοι και Φιλελευθεροι πολιτικοι απογονοι του Τσαμπερλειν... http://news.in.gr/world/article/?aid=1231100569
Εχουν καταλαβει οι Ρωσοι ναζι οτι οι δυτικοι ειναι τοσο ηλιθιοι που παιζουν και θεατρο οτι και καλα ο λακες του Πουτιν και ο Πουτιν ειναι ''τσακωμενοι''. Μεσα στην διαδικασια της αυτοκαταστροφης της η Δυση προσφερει αφθονο γελιο... πριν το κλαμα...
Ολη η στρατηγικη του Πουτιν στην Λιβυη εδω http://oakke.blogspot.com/2011/03/blog-post_18.html και εδω http://oakke.blogspot.com/2011/02/blog-post_26.html
Kαποιοι εδω υιοθετουν την λογικη οργανο-μπατσος-μπουζουκι, οποιος δεν ειναι υπερ της επεμβασης ταμπελοποιειται ως ''κνιτης''... Με την λογικη τους οσοι ειναι υπερ των ιδιωτικων πανεπιστημιων ειναι φασιστες αφου το ιδιο ζηταει και το Λαος...
Ως απάντηση;
http://blogs.hiveworks.com/ges/archives/2011/03/24/830/
Δημοσίευση σχολίου