Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Ένα μπράβο στον Απόστολο Γκλέτσο


Είναι αλήθεια πως οι "comme-il-faut" εκσυγχρονιστές παθαίνουν αλλεργία και μόνο στο άκουσμα του ονόματος του Απόστολου Γκλέτσου. Βλέπετε είναι πολύ λαϊκός για τα γούστα τους, είναι πολύ φασαριόζος, δεν έχει σπουδάσει στας Ευρώπας, είναι εναντίον του Μνημονίου, εξελέγη δήμαρχος με τη στηριξη του -φτού, κακά!- ΚΚΕ, άσε που έχει και την κακιά συνήθεια να αψηφά τη , φετιχοποιημένη από το συγκρότημα Αλαφούζου, νομιμότητα και να ξηλώνει μπάρες . Με λίγα λόγια, είναι ένας από αυτούς τους φρικτούς, πρωτόγονους "Έλληνάρες", που, όπως μας λένε οι εκσυγχρονιστικές γραφίδες, είναι υπεύθυνοι για το σημερινό κατάντημα της πατρίδας μας.

Όταν όμως με το νέο σύστημα του Καλλικράτη, τα σχολεία παραδόθηκαν στα χέρια των Δήμων και ο νέος δήμαρχος Στυλίδας Απόστολος Γκλέτσος διαπίστωσε πως ο Δήμος δεν είχε λεφτά ούτε για να αγοράσει πετρέλαιο για τη θέρμανσή τους , δεν παρακάλεσε το κράτος, ούτε περίμενε τη λύση από κάποιο Υπουργείο. Αντίθετα, ζήτησε τη βοήθεια της ιδιωτικής πρωτοβουλίας και πιο συγκεκριμένα ενός μεγαλοεπιχειρηματία, του Κωνσταντίνου Αγγελόπουλου . Και αυτός πρόθυμα του την έδωσε. ( Διαβάστε το πολύ καλό άρθρο της Ρέας Βιτάλη)

Οι αυτοαποκαλούμενοι "εκσυγχρονιστές" κάνουν ένα τραγικό λάθος. Έχουν την κακιά συνήθεια να μας χωρίζουν σε δύο στρατόπεδα : σε αυτούς που είναι υπέρ και σε αυτούς που είναι κατά του Μνημονίου. Οι πρώτοι φυσικά είναι οι "καλοί" της ιστορίας και , υποτίθεται, οι μοναδικοί υποστηρικτές των μεταρρυθμίσεων που έχει ανάγκη η Ελλάδα. Οι δεύτεροι πάλι , σύμφωνα με το μύθο, θέλουν απλά να συνεχιστεί το μεταπολιτευτικό πάρτυ των δανεικών . Όμως αυτό το απλοϊκό, μανιχαϊστικό σχήμα δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Ανθρώπους που θέλουν να αλλάξει η Ελλάδα, ανθρώπους που χωρίς να είναι συνειδητοποιημένοι ιδεολογικά, κάνουν κινήσεις, έστω και στο μικρό χώρο ευθύνης τους, που βγάζουν την χώρα από το χρεωκοπημένο κρατισμό της Μεταπολίτευσης, μπορείς να βρεις ακόμη και στα πιο αναπάντεχα μέρη.

Μεταξύ ενός μνημονιακού μεγαλο-υπουργού με "εκσυγχρονιστικό" προφιλ αλλά καθόλου "εκσυγχρονιστικό" έργο , που τόσα χρόνια, ήταν αναπόσπαστο κομμάτι της ντόπιας κλεπτοκρατίας και του "Ελληνάρα", εκτός συστήματος, Απόστολου Γκλέτσου, που για να βοηθήσει τον τόπο του, αψηφά ,με πράξεις, ιδεολογικά ταμπού δεκαετιών , προτιμώ τον δεύτερο. Και ας στηρίζεται από το ΚΚΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου