Κυριακή 20 Φεβρουαρίου 2011

Οι φίλοι της οικογένειας Παπανδρέου


"Εκτός ελέγχου είναι η κατάσταση στη Λιβύη, μετά και τα χθεσινά επεισόδια στη Βεγγάζη, όπου οι δυνάμεις ασφαλείας της χώρας άνοιξαν πυρ κατά των διαδηλωτών. Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι νεκροί από τις συγκρούσεις που σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων ξεπερνούν τους 104, ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός των θυμάτων θα αυξηθεί δραματικά. Όπως μεταδίδουν τα διεθνή πρακτορεία μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται και παιδιά. Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς ακροβολιστές πυροβολούσαν αδιακρίτως εναντίον των διαδηλωτών από κτίριο στο οποίο νωρίτερα είχαν οχυρωθεί. «Δεκάδες σκοτώθηκαν και δεν εννοώ μόνο 15 άτομα...είμαστε μάρτυρες μιας σφαγής» δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας στο ίδιο ειδησεογραφικό πρακτορείο."

["Ελευθεροτυπία", 20 Φεβρουαρίου 2011]



«Δεν είναι στρατιωτική δικτατορία. Το αντίθετο μάλιστα. Πρόκειται για μια διακυβέρνηση στα πρότυπα του δήμου των αρχαίων Αθηναίων» - Ο Ανδρέας Παπανδρέου για το καθεστώς Καντάφι μετά την πρώτη επίσκεψή του στη Λιβύη, το 1977.

«Στον μεγάλο ηγέτη και ελευθερωτή, στη μεγάλη φυσιογνωμία της δύσκολης εποχής μας, με θερμούς αγωνιστικούς χαιρετισμούς»- Αφιέρωση του Ανδρέα Παπανδρέου προς τον Μουαμάρ Καντάφι σε αρχαίο λήκυθο που του χάρισε κατά την πρώτη επίσημη επίσκεψή του στη Λιβύη στις 23 Σεπτεμβρίου του 1984.

[Πηγή : "Τα Νέα""]


"(Σήμερα) αναβιώνουμε μια παλιά σχέση Ελλάδας και Λιβύης, που είχε ξεκινήσει μεταξύ του Ανδρέα Παπανδρέου και του ηγέτη σας, συνταγματάρχη Καντάφι ...Η στενή σχέση (μου) ...με τον ηγέτη της χώρας σας, τον συνταγματάρχη Καντάφι, είναι ...δεδομένη."- Γιώργος Παπανδρέου, κατά την επίσημη επίσκεψή του στη Λιβυή στις 9 Ιουνίου 2010.

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και τι θέλετε δηλαδή να πείτε μ’ αυτό και αφήνετε υπονοημένα; Ο Καντάφη είναι ένας μεγάλος ηγέτης – κανείς δεν το έχει αμφισβητήσει. Κατάφερε να αντισταθεί στην αμερικανοκατεία και να εκμεταλλευτεί προς όφελος του λαού του τα κοιτάσματα της χώρας του. Το ότι στρέφεται ο κόσμος εναντίον του Καντάφη, υποκινούμενος από άλλα, μεγάλα συμφέροντα, εμένα δεν μου λέει κάτι, ούτε μπορεί να αμαυρώσει την εικόνα του στα μάτια μου… Εγώ θα τον χαρακτήριζα ως «αδελφό» του Κάστρο.. Το μόνο ψεγάδι στην ιστορία όλων αυτών είναι ο «Χουντικός Κουμμουνισμός». Κι εμείς που βιώνουμε μια παρέκκλιση της δημοκρατίας τα τελευταία 35 χρόνια τι καταλάβαμε;
350.000.000.000 χρέος & χωρίς κοιτάσματα…

Ανώνυμος είπε...

Οι μεγάλοι ηγέτες δεν στηρίζουν την τρομοκρατία, όπως έκανε ο Καντάφη με την κατάρριψη της πτήσης 103 της Pan Am στο Lockerbie της Σκωτίας το 1988. Και το πρόσφατο παραλήρημά του ότι ταχα η ΗΠΑ μαζι με την Αλ Καϊντα (!) υποκινούν το ξεσήκωμα του λαού του δεν εμπνέει εμπιστοσύνη ότι έχει σώας τας φρένας.

Ανώνυμος είπε...

Η Ιστορία μας έχει διδάξει ότι πολλοί ανέρχονται στην εξουσία με διάφορους τρόπους, επανάσταση, εκλογές κτλ. Όλοι συνεργάζονται μαζί τους προς το συμφέρον των κρατών που ανήκουν.

Όταν όμως καταπατηθούν τα ανθρώπινα δικαιώματα και γίνουν εγκλήματα απ αυτούς, τότε η καταδίκη και κατακραυγή είναι γενική.

Το πανίσχυρο σύστημα αποφάσισε να ανάψει τη φλόγα σ΄αυτά τα κράτη....

Ο Θεός και ο Αλλάχ βοηθός ....

Μη ξεχνάμε ότι όλα αυτά συμβαίνουν στη γειτονία μας...

C.C.K.

Δημοσίευση σχολίου