Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Ο λυρισμός του Παύλου Τσίμα, η νοσταλγική διάθεση της Όλγας Τρέμη και το καρνέ επιταγών της Μέρκελ


Πρέπει να με πιάνουν κάποιες κρίσεις...μαζοχισμού , πότε,πότε , αλλιώς δεν μπορώ να εξηγήσω γιατί μου αρέσει τόσο να παρακολουθώ το δελτίο ειδήσεων του Mega Channel ή να διαβάζω "Ελευθεροτυπία", μόνο και μόνο για να μου ανεβαίνει ,στο τέλος, το αίμα στο κεφάλι. Άβυσσος η ψυχή του άνθρωπου. Χθές, λοιπόν, που παρακολουθούσα το αγαπημένο μου δελτίο ειδήσεων, η γνωστή δημοσιογραφική παρέα του "Μεγάλου Καναλιού" είχε πιάσει ψιλή κουβεντούλα για την αντίδραση της Ευρώπης στην οικονομική κρίση.

Ο Παύλος Τσίμας, μόνιμος έκφραστης της "αξιοσέβαστης" σοσιαλδημοκρατικής ορθοδοξίας, διατύπωσε, πάντα με το γνωστό λυρισμό που διακρίνει κάθε πρώην αριστερό, την άποψη πως "οι αγορές δεν θα ήταν λύκοι, αν οι Ευρωπαίοι ηγετες δεν φέρονταν σαν πρόβατα και ήταν σε θέση να κάνουν το σωστό." Φυσικά, το σωστό κατά τον Παύλο Τσίμα δεν είναι τίποτε άλλο παρά η κλασσική συνταγή της γραφειοκρατίας των Βρυξελλών : α) κανόνες στις αγορές χρήματος β) έκδοση ευρωομόλογου και γ) κοινή οικονομική διακυβέρνηση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Σε εκείνο το σημείο όμως, ο Γιάννης Πρετεντέρης έκανε, παραδόξως, μια καλή παρατήρηση . Αφού υπενθύμισε πως οι ευρωπαϊκές χώρες πρέπει να δανειστούν το τεράστιο ποσό των δύο τρισεκατομμυρίων ευρώ μέσα στο 2011, αναρωτήθηκε : "Τί να κάνουν οι Ευρωπαίοι ηγέτες ; Να βγάλει η Μέρκελ το καρνέ των επιταγών και να πληρώσει τα χρέη όλων;".

Παρότι, οι άλλοι συνομιλητές απάντησαν με ένα ξέπνοο και διόλου πειστικό όχι, κάτι μου λέει πως αν έλεγαν αυτό που πραγματικά σκέφτονταν, η απάντηση θα ήταν ένα μεγάλο "Ναι"!"Ναι, θέλουμε η Μέρκελ να βγάλει το καρνέ των επιταγών και να ξηλωθεί τώρα!" Γιατί, αν πάρεις τις μεγαλόπνοοες φράσεις περί "νέων ευρωπαϊκών μηχανισμών", "εμβάθυνσης της ενοποίησης" και "ευρωπαϊκής αλληλεγγύης" που ξεστομίζει συνέχεια τελευταία ο ελληνικός πολιτικός και δημοσιογραφικός κόσμος και τις ξεγυμνώσεις από τα πομπώδη λεκτικά στολίδια,το φιλοευρωπαϊκό περιτύλιγμα και το κεϋνσιανό λούστρο, δεν μένει τίποτε άλλο, παρά ο μύχιος πόθος και η μόνιμη αγωνία των ντόπιων ελίτ, από τον καιρό της Ελληνικής Επανάστασης μέχρι σήμερα : Πώς θα φορτώσουμε το χρέος μας στους Ευρωπαίους φορολογούμενους, για να συνεχίσουμε την ανέμελη σοσιαλιστική μας ντόλτσε βίτα.

Η συζήτηση τελείωσε με την Όλγα Τρέμη να αναπολεί νοσταλγικά το χρυσό παρελθόν της Ευρώπης : "Αν ήταν ο Κολ και ο Μιτεράν θα τα αντιμετώπιζαν με τελείως διαφορετικό τρόπο. Η Ευρώπη έζησε λαμπρές εποχές με άλλου τύπου ηγέτες". Συμπτωματικά, η χρυσή εποχή της Ευρώπης που νοσταλγεί η Όλγα Τρέμη συμπίπτει με τα χρόνια που στη χώρα μας εισέρρεαν τα δισεκατομμύρια των πακέτων της Ε.Ε. και πολιτικοί, καναλάρχες, μεγαλοδημοσιογράφοι, εργολάβοι και λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις έκαναν πάρτυ με τα χρήματα των άτυχων Ευρωπαίων φορολογουμένων.

[Δείτε ολόκληρη τη συζήτηση εδώ, από το 17:25 μέχρι 21:05. Διαβάστε τις αναρτήσεις του ΜπλεΜήλου για τα ευρωομόλογα, την οικονομική διακυβέρνηση της Ευρώπης και τα ευρωπαϊκά πακέτα στήριξης]

4 σχόλια:

Δευκαλιων είπε...

''Ευρωπαϊκη αλληλεγγυη'' κατα τους νεογραικυλους κινεζοτσολιαδες ναζι ειναι η ικανοποιηση του εκβιασμου του καθεστωτος προς την Ευρωπη να συνεχιζει να στηριζει το κρυφοφασιστικο αντιευρωπαικο καθεστως της χωρας με τα χρηματα του Ελληνα φορολογουμενου. Και ειναι απαραιτητα αυτα τα χρηματα γιατι το καθεστως συνειδητα έχει θεσει υπο ασφυκτικο πολιτικο ελεγχο την οικονομια της χωρας για να διατηρουν πολιτικη εξουσια στην χωρα ατομα που σε οποιαδηποτε αλλη χωρα θα πουλουσαν μπανανες στα φαναρια. Γιατι μια χωρα που θα λειτουργουσε ελευθερα η οικονομια, δεν θα μπορουσε ο λαος να ειναι εκβιασιμος απο ολα αυτα τα κτηνη.

Δευκαλιων είπε...

ΙΕΡΗ ΕΘΝΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟ «ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΟΜΟΛΟΓΟ» ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΗΣ ΟΝΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΕ

Ο Παπανδρέου πήγε στη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 16 και 17/12 μεταμφιεσμένος σε κλασικό ευρωπαίο φιλελεύθερο. Οι αποδείξεις που προσκόμισε για το ξεγέλασμα των ευρωπαίων ομολόγων του είναι το παραπέρα τσάκισμα των μεροκάματων και του ιδιωτικού τομέα, με το νόμο που ψηφίστηκε στη βουλή δύο μέρες πριν τη σύνοδο.
Αυτό το γεγονός το εκτιμούν βέβαια εξαιρετικά οι ευρωπαίοι μονοπωλιστές που πιστεύουν ότι ένας από τους πιο σοβαρούς λόγους της χρεωκοπίας της Ελλάδας ήταν το μισθολογικό κόστος εργασίας ακόμα και στον ιδιωτικό τομέα και όχι η πολιτικά μεθοδευμένη αποβιομηχάνισή της. Για να γίνει ακόμα πιο πειστικός σαν δήθεν δυτικού τύπου οικονομικά φιλελεύθερος ο προβοκάτορας εμφανίζεται στην Ευρώπη ότι αυτές τις περικοπές τις κάνει με αυτοθυσία έχοντας τάχα να αντιμετωπίσει με αυτή του την πολιτική ένα σχεδόν «επαναστατημένο» λαό που ακόμα πριν δύο ημέρες έβαζε για πολλοστή φορά φωτιά στο κέντρο της Αθήνας και έστελνε αιμόφυρτο στο νοσοκομείο χτυπώντας για πρώτη φορά τόσο ωμά φασιστικά έναν γενικά ευρωπαίο αν και φιλικό προς τους σοσιαλφασίστες βουλευτή, τον Χατζηδάκη. Παρ όλ αυτά όλη η πολιτική ηγεσία του «επαναστατημένου» αυτού λαού, οι πολιτικές ηγεσίες δηλαδή όλων των κομμάτων ακόμα και αυτή του «ανυπάκουου» ψευτοΚΚΕ έβαλαν για λίγες ώρες σε αναστολή την απέραντη οργή τους και συναντήθηκαν με τον πρωθυπουργό των αντιλαικών μέτρων για να του δώσουν την συμπαράστασή τους στην σύνοδο κορυφής της ΕΕ. Ο μόνος που έλειπε από τη μάζωξη ήταν ο Τσίπρας που ήταν υποχρεωμένος να κάνει τον πολύ θυμωμένο για να γοητέψει τις τάχα «αριστερές» -στην πραγματικότητα τις πιο διεφθαρμένες κρατικοκαπιταλιστικές ΔΕΚΟίτικες τάσεις του ΠΑΣΟΚ- που θύμωσαν στα αλήθεια με την προδοσία που τους επεφύλαξε ο αγαπημένο τους ως χθες προστάτης της διαφθοράς τους το ΠΑΣΟΚ.
Ήταν κυρίως η Παπαρήγα που ξεκαθάρισε με τις δηλώσεις της στο Ριζοσπάστη το πραγματικό περιεχόμενο της συνάντησης που ο προβοκάτορας είχε οργανώσει με πρόσχημα τη συναίνεση στην οικονομική του πολιτική: «Αντικείμενο της συζήτησης με τον πρωθυπουργό ήταν η ενημέρωση που ζήτησα για την επικείμενη Σύνοδο της ΕΕ και τις εξελίξεις της κρίσης στην Ευρώπη. Αυτό ήταν».Συμπαράσταση επίσης στον Παπανδρέου δήλωσε μετά τη συνάντηση και ο Σαμαράς για τη διασφάλιση των «εθνικών συμφερόντων» στην σύνοδο κορυφής. Ο Καρατζαφέρης πήγε στην συνάντηση και αυτός για να υποστηρίξει την «εθνική μάχη» του Παπανδρέου στις Βρυξέλλες αλλά και για να υπογραμμίσει με τις δηλώσεις του την διαφωνία του με την οικονομική πολιτική του Παπανδρέου, για να υποστηρίξει δηλαδή την γνωστή αντιστροφή της αρχικά φιλομνημονιακής του στάσης. Αυτή η αλλαγή 180 μοιρών της πολιτικής του Καρατζαφέρη όπως έχουμε πει οφείλεται στο ότι αρχικά έπρεπε να πειστεί η ΕΕ να διασώσει την Ελλάδα βάζοντας μάλιστα μέσα της και το ΔΝΤ οπότε και ο Καρατζαφέρης αλλά και ο Σαμαράς δήλωσαν αρχικά ότι δεν διαφωνούν επί της ουσίας με το μνημόνιο παρόλο που ο δεύτερος το καταψήφισε. Μόλις η ΕΕ έβαλε μπρος το μηχανισμό στήριξης οι δύο αυτές ρωσόφιλες ηγεσίες μαζί με τους ψευταριστερούς του ΠΑΣΟΚ άλλαξαν θέση και επί της ουσίας και άρχισαν την μεγάλη εκστρατεία ενάντια στο μνημόνιο αφού το ευρωπαϊκό ψάρι είχε πιαστεί στο αγκίστρι της ρωσοκίνητης παγίδας, που ήταν ο εκβιασμός της επερχόμενης ελληνικής χρεωκοπίας.

η συνεχεια εδω
http://oakke.blogspot.com/2010/12/blog-post_20.html#more

Σειραχ είπε...

Τελειο!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

τι καταπληκτικές αναρτήσεις είναι αυτές; τα σχόλια του Δευκαλίωνα ΤΕΛΕΙΑ!!!

Δημοσίευση σχολίου