Σάββατο 8 Ιανουαρίου 2011

Για το φράχτη στον Έβρο


Του Γιώργου Σαρακηνού

Η υπόθεση του φράχτη των 12μιση χιλιομέτρων στον Έβρο έχει προκαλέσει έντονες συζητήσεις στην ελληνική κοινωνία. Πέρα από τις λαϊκίστικες αντιδράσεις των γνωστών κύκλων, το θέμα αξίζει σοβαρότερης αντιμετώπισης από τους πιο νηφάλιους πολίτες. Ας ξεκινήσουμε από μερικές παραδοχές.

Η Ελλάδα έχει υπογράψει τη Συνθήκη του Σένγκεν. Για να αποδεχτεί στο έδαφος της κάποιον που δεν ανήκει σε χώρα-μέλος της Συνθήκης, πρέπει ο άνθρωπος αυτός να διαθέτει ταξιδιωτική βίζα. Η άφιξη στην Ελληνική Επικράτεια χωρίς ταξιδιωτικά έγγραφα είναι πράξη παράνομη και η Ελλάδα έχει κάθε νόμιμο και ηθικό δικαίωμα να προσπαθεί να την αποτρέψει.

Η Ελλάδα έχει υποδεχτεί περίπου ένα εκατομμύριο μετανάστες τα τελευταια 20 χρόνια. Άλλοι έχουν απορροφηθεί από την ελληνική κοινωνία και προσέφεραν και προσφέρουν κι αυτοί στην οικονομική και κοινωνική ζωή, άλλοι ζουν κάτω από άθλιες συνθήκες στις γνωστές γειτονιές-γκέτο, διεξάγοντας μάλιστα παράνομες δραστηριότητες (μαύρο εμπόριο, ενίοτε και σοβαρότατα ποινικά αδικήματα). Η παρούσα οικονομική συγκυρία δεν επιτρέπει την ομαλή απορρόφηση περισσοτέρων μεταναστών. Ένα κράτος που de facto έχει χρεοκοπήσει, δεν μπορεί να διαθέτει συνεχώς επιπλέον χρήματα για την υποδοχή, φιλοξενία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και σίτιση κι άλλων μεταναστών. Το χειρότερο: δεν υπάρχουν πια δουλειές που οι άνθρωποι αυτοί θα μπορούσαν να κάνουν νόμιμα. Η Ελλάδα είναι υπερπλήρης από μετανάστες.

Το ελληνικό κράτος ξοδεύει ήδη τεράστια ποσά για την πράγματι πλημμελή φύλαξη των ανατολικών συνόρων του. Η Ακτοφυλακή και οι συνοριοφύλακες κοστίζουν υπέρογκα ποσά και δεν καταφέρνουν να παρεμποδίσουν την είσοδο των μεταναστών. Επεμβαίνουν κατόπιν εορτής, αφού οι μετανάστες έχουν ήδη περάσει τα σύνορα.

Οι άνθρωποι που εναντιώνονται στο να μπει φραγμός στην λαθρομετανάστευση είναι κυρίως άνθρωποι των «Βορείων Προαστείων» που δεν έχουν υποστεί καμία από τις εκρηκτικές συνέπειες της γκετοποίησης συγκεκριμένων περιοχών της Αθήνας. Η μόνη τους επαφή με μετανάστες είναι όταν τους πλένουν το παρμπρίζ στα φανάρια της Κηφισίας. Ούτε είναι άνθρωποι που όταν αρρωσταίνουν στήνονται στις ουρές των δημόσιων νοσοκομείων πίσω από αμέτρητους ανασφάλιστους μετανάστες. Ας είναι καλά τα ιδιωτικά νοσοκομεία! Κανείς δε δικαιούται λοιπόν να κάνει μαθήματα ανθρωπισμού στον άλλο ούτε βέβαια να απαιτεί από ένα χρεοκοπημένο κράτος να χτίζει ξενώνες υποδοχής, περιθαλψης και σίτισης για μετανάστες, να φτιάχνει νέα νοσοκομεία, κλπ. Όποιος είναι ανθρωπιστής, μπορεί να φιλοξενήσει στο σπίτι του έναν μετανάστη (ώστε να αποσυμφορηθεί το κέντρο της Αθήνας) ή μπορεί να κάνει δωρεές σε φιλανθρωπικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται σε χώρες όπως οι πατρίδες των μεταναστών (Πακιστάν, Μπανγκλαντές, κλπ), πάντως ας μην ζητούν από την ελληνική κοινωνία (βλέπε: κατοίκους του Αγ. Παντελεήμονα και πέριξ) και το ελληνικό κράτος να σώζουν τους κατατρεγμένους όλου του κόσμου.

Αντιδρούν επίσης οι διάφοροι "αριστεροί" και τα κόμματα που τους εκπροσωπούν που κουνούν τη σημαία του ανθρωπιστή για τους γνωστούς ψηφοθηρικούς λόγους. Αφού η "αριστερά" δεν έχει να προτείνει καμία πρακτική λύση για την έξοδο από την κρίση, προσπαθεί τουλάχιστον να αλιεύσει ψήφους υποκρινόμενη μια κοινωνική ευαισθησία που βέβαια βασίζεται σε λεφτά άλλων (τί έκπληξη!)! Τί πιο ανέξοδος τρόπος από το να είναι κανείς ανθρωπιστής, όταν το κόστος του ανθρωπισμού τους καλούνται να το πληρώνουν άλλοι;

Η υπόθεση της ανέγερσης του Φράχτη στον Έβρο πρέπει λοιπόν να αποτελέσει βασικά αντικείμενο οικονομικοτεχνικής μελέτης. Μπορεί να κατασκευαστεί ένας τεχνικά άρτιος Φράχτης που να μειώσει αποτελεσματικά τη συνολική ροή νέων λαθρομεταναστών στην Ελλάδα; Μπορεί να συντηρηθεί ή μόλις παραδωθεί από τους εργολάβους, θα εγκαταλειφθει στην τύχη του; Μπορεί να διασφαλιστεί ότι θα κατασκευαστεί χωρίς να υπερκοστολογηθεί από τους διαπλεκόμενους με την εξουσία εργολάβους (ώστε να μην πουν εύλογα μετά οι πολίτες ότι κατασκευάστηκε μόνο για να κερδοσκοπήσουν κάποιοι); Θα μπορέσει η Ελλάδα να υπερασπίσει παράλληλα και τα θαλάσσια σύνορά της πιο αποτελεσματικά, αφού αυτονόητα οι λαθρομετανάστες και οι διακινητές τους θα αναζητήσουν άλλες διόδους πρόσβασης στο ελληνικό έδαφος; Μπορούμε να πείσουμε την Τουρκία να συνεργαστεί ώστε να διαφυλάξει καλύτερα κι εκείνη τόσο τα ανατολικά της σύνορα όσο και τα σύνορά της με την Ελλάδα; Τι θα κάνουμε τέλος με τις εκατοντάδες χιλιάδες παράνομων μεταναστών που είναι ήδη «μέσα» και με ποιά κριτήρια θα αποφασίσουμε ποιοί θα μείνουν και ποιοί θα απελαθούν;

Αυτά είναι τα πραγματικά ερωτήματα που πρέπει να μας απασχολούν και όχι το αν έχει η Ελλάδα ηθικό δικαίωμα να παρεμποδίσει την εισροή λαθρομεταναστών στην επικράτειά της χτίζοντας έναν Φράχτη. Η υποκρισία και ο λαϊκισμός σε αυτήν τη χώρα περισσεύουν!

17 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ναι, κοιτα να δεις, τα επιχειρηματα σου δε με πειθουν πολύ. Αυτη η τακτικη του συγκεκριμενου μπλογκ να βαζει ταμπελες σε οσους διαφωνουν οπως 'αριστεροι' 'βορειων προαστειων' και αλλα τετοια πιστευεις πως αυτοματως αποδεικνυουν πως εχουν αδικο? Δηλαδη αν δεν ειναι αυτος λαϊκισμος τι ειναι? Οκ, ενταξει, στησε ντουβαρι στον Εβρο για να αποσυμφορηθουν οι ουρες στα δημοσια νοσοκομεια. Να στειλεις το ποστ και στον υπουργο υγειας.
-Πώς θα μειωθούν οι ουρες στα νοσοκομεία;
-Υψωνοντας τειχος στον Εβρο.

Εξαιρετικό!

Οι μεταναστες γιατι είναι ανασφαλιστοι; Γιατι προσλαμβανουν αυτους και οχι Ελληνες; Ποιός φταιει γι' αυτο; Ναι, στησε επιτροπη να αποφασισουμε ποιοι μεταναστες θα μεινουν, να τους βαλουμε και σφραγιδα πως ειναι ντοπιοι να μη τους μπερδευουμε και ειμαστε οκ.

Ωραιο φιλελευθερισμο προωθεις, less government απο τη μια, αλλα 'Πού ειναι το κρατος να υψωσει ντουβαρι;' απο την αλλη.

Ό,τι να 'ναι...

Δευκαλιων είπε...

ΝΑΪΜ ΕΛΓΑΝΤΟΥΡ: ΟΛΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ...

Για το πολιτικό παιχνίδι που έπαιξαν τα αριστερίζοντα κόμματα στην υπόθεση του Κορανίου πριν από 2 χρονια:

http://liberalcreta.pblogs.gr/2009/05/heri-heri-neoaristeroi-nazi-kai-thrhskolhptoi-talimpan.html

Την ανάλυση επιβεβαιώνει και ο πρόεδρος της Μουσουλμανικής Ένωσης Ελλάδας Ναΐμ Ελγαντούρ http://liberalcreta.pblogs.gr/2009/05/ellhnes-kai-ellhnika-kommata-kathodhghsan-toys-metanastes-stis-k.html

Σε μεταγενέστερη συνέντευξη ο κ. Ελγαντούρ επιβεβαιώνει και μία άλλη άποψη που έχω, ότι η φασιστικοποίηση της κοινωνίας έχει διακομματική πολιτική κάλυψη, ιδιαίτερα από τα αριστερά κόμματα τα οποία σπρώχνουν τους πολίτες προς τα ακροδεξιά με την αντιδραστικότητα τους. Η όξυνση του μεταναστευτικού, της εγκληματικότητας, των πλιατσικολόγων, του αντιδραστικού ισλαμ κλπ στην χώρα γίνεται με πολιτική κάλυψη, ώστε οι πολίτες της χώρας να στρεφονται προς κόμματα όπως το ΛΑΟΣ και η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Λέει ο κ. Ελγαντούρ

http://afroditealsalech.blogspot.com/2009/06/blog-post_14.html

Δεν καταλαβαίνω γιατί ανακατεύονται αριστερές οργανώσεις σε ζητήματα που δεν γνωρίζουν καθόλου. Την Πέμπτη το απόγευμα με ειδοποιούν ότι έχουν κατέβει στην Ομόνοια μετανάστες μουσουλμάνοι και γίνονται φασαρίες. Πήγα αμέσως και έτσι όπως ήταν όλοι οργισμένοι άρπαξα το μεγάλο κοράνι από τα χέρια αυτού που προπορευόταν και άρχισα να τους φωνάζω πως έπρεπε να σταματήσουν εάν σέβονται το κοράνι. Ήταν περισσότερα από δύο χιλιάδες άτομα. Τους είπα ότι βγήκατε να διαμαρτυρηθείτε για το κοράνι αλλά κρατάτε στα χέρια σας πλακάτ που λένε «όχι στην ανεργία». Έπειτα μίλησα με αυτούς που οργάνωσαν την πορεία, τους αριστεριστές, και μου υποσχέθηκαν πως θα μείνουν μακριά. Την άλλη ημέρα όμως έκαναν τα ίδια. Δεν καταλαβαίνω. Τους το έχω πει πολλές φορές «μην παίζετε με το θρησκευτικό αίσθημα των αράβων για μικροκομματικούς λόγους». Παίρνουν τον πεινασμένο μετανάστη μουσουλμάνο, τον φωτογραφίζουν με τα πλακάτ των κομμάτων τους, και κάνουν πολιτικές καριέρες. Ποιοι; Αυτοί που δεν τους ενδιαφέρει ούτε το ευαγγέλιο, συγκινήθηκαν ξαφνικά με το κοράνι! Αυτά είναι γελοία και επικίνδυνα πράγματα.

Ναϊμ Ελγαντούρ: Έχουμε στείλει πολλές επιστολές στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ. Καμία απάντηση. Και στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας στείλαμε επιστολές. Καμία απάντηση. Δεν το καταλαβαίνω αυτό. Όλοι δουλεύουν για τον Καρατζαφέρη. Η κυβέρνηση θα μπορούσε να λύσει το ζήτημα άμεσα. Μια παρεξήγηση ήταν που λυνόταν σε μια νύχτα. Στη κυβέρνηση ζητήσαμε απλώς να πει ο αστυνομικός να πει πως δεν ήξερα πως ήταν κοράνι και ζητώ συγνώμη. Θα είχαν λυθεί όλα. Τώρα όμως δεν ξέρω καθόλου τι διαστάσεις θα πάρει το ζήτημα διεθνώς.

Είπε μια μεγάλη αλήθεια ο κ. Ελγαντούρ...''Ολοι δουλεύουν για τον Καρατζαφέρη''...

Δευκαλιων είπε...

ΕΞΩ ΟΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΚΑΤΩ ΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΔΙΠΟΛΟ ΦΑΣΙΣΤΩΝ – ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

ΕΞΩ ΟΙ ΝΑΖΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ
ΚΑΤΩ ΤΟ ΣΤΗΜΕΝΟ ΔΙΠΟΛΟ ΦΑΣΙΣΤΩΝ - ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ
KATΩ Η ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΙΚΗ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ
Η χειρότερη δυστυχία για τούτη δω τη χώρα είναι πως μια ψεύτικη και αντεστραμμένη «αριστερά»,
κάνοντας πλάτες σε ένα κτηνώδη ιμπεριαλισμό, το ρώσικο, γιγαντώνει μέσα στο λαό τον πιο καθυστερημένο σωβινισμό κι ακόμη χειρότερα, τους ανοιχτούς ναζιστές. Η ευρύτερη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα έχει μετατραπεί σε κοινωνικό εργαστήριο για τερατογενέσεις από τους προβοκάτορες ρωσόδουλους Παπανδρέου και Σία μέσα στο ΠΑΣΟΚ και από τον ΣΥΝ, σε συνεργασία βέβαια με όλο το φασιστικό υπόκοσμο.
Με αφορμή τα γιαούρτια που εισέπραξαν ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αλαβάνος και η υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ για το Δήμο της Αθήνας Πορτάλιου από οργανωμένη κλάκα φασιστών στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, το θέμα έλαβε κάποια δημοσιότητα. Αυτό που κανείς, ούτε οι Αλαβάνος - Πορτάλιου δεν ξεστόμισαν στις καταγγελίες τους στα ΜΜΕ, είναι πως εξουσία πλέον στην ευρύτερη αυτή περιοχή είναι το μαχαίρι του χρυσαυγίτη και το καδρόνι του φασίστα τραμπούκου, με την ανοχή εδώ και ένα χρόνο της αστυνομίας των Χρυσοχοϊδηδων και τελικά του ίδιου του πρωθυπουργού.
Τι έχει συμβεί;; Απλούστατα η αθρόα οικονομική μετανάστευση που την επιτρέπει το καθεστώς σε συνεργασία με τον ισλαμοφασίστα Ερντογάν, και την διοχετεύει μετά σε συγκεκριμένες γειτονιές της Αθήνας σε καιρό που δουλειές δεν υπάρχουνε ούτε για δείγμα, οδηγεί αναπόφευκτα σε όξυνση της αντίθεσης της ντόπιας φτωχολογιάς και των πιο παλιών μεταναστών με τις νέες φουρνιές απόκληρων. Ο παπατζής πρωθυπουργός έχει μετατρέψει σκόπιμα το ευρύτερο τετράγωνο Πλατείας Αττικής - Αγ. Παντελεήμονα - Πλ. Αμερικής σε αποθήκη ανθρώπων, που ζουν υπό άθλιες συνθήκες υγιεινής, ακόμα και 30 ανά διαμέρισμα, κάνοντας όπως είναι φυσικό τη ζωή αφόρητη και για τους παλιούς κατοίκους.
Την αντίδραση των κατοίκων σε αυτή την αθλιότητα, και ειδικά τους πιο πολιτικά καθυστερημένους απ' αυτούς, τους παραδίδει το πεντακομματικό (τώρα εξακομματικό) καθεστώς απ' ευθείας στη ναζιστική Χρυσή Αυγή, που εμφανίζεται «ως δια μαγείας» για να επιβάλει την τάξη. Ταυτόχρονα, η ναζιστική συμμορία δίνει και την εύπεπτη πολιτική εξήγηση στις μάζες: τη μετανάστευση τη φέρνει ο «δυτικός» Παπανδρέου, οι Αμερικάνοι δηλαδή και οι Εβραίοι, για να αλώσουν την «ανώτερη» ράτσα μας, οπότε η μόνη λύση είναι η άσκηση βίας και τρομοκρατίας στους «αλλόφυλους».
Και φυσικά, επειδή οι περισσότεροι νέοι μετανάστες που καταφτάνουν εδώ έχουν για στόχο τους να φτάσουν στη Δυτική Ευρώπη, δεν είναι εύκολο να βρουν εργασία εδώ αλλά ζουν παρασιτικά για μικρό ή μεγάλο χρονικό διάστημα, το τελικό αποτέλεσμα είναι μέσα στις γραμμές τους να ενδημούν και διάφορες εγκληματικές συμμορίες, που μαζί με τους ναζήδες, δηλαδή σα δίπολο με αυτούς, κάνουν τη ζωή του μέσου κατοίκου της περιοχής αφόρητη.
Πάνω σε αυτή την κατάσταση λοιπόν, και έχοντας συμβάλει στα φασιστικά ιδεολογήματα (π.χ. σύγχρονος εθνορατσιστικός αντιαμερικανισμός, αντισημιτισμός, εθνοσωβινισμός) με τα οποία ο φασισμός έχει αδράξει τις μάζες, οι ψευτοαριστεροί κατηγορούν αφ' υψηλού τις μάζες ότι είναι ρατσιστικές και μη φιλομεταναστευτικές. Οι ίδιοι (ψευτοΚΚΕ - ΣΥΝ) που δεν περιφρούρησαν ποτέ το ίσο μεροκάματο για ίση δουλειά για Έλληνες και ξένους, αφήνοντας τα αφεντικά με όχημα τους ανοργάνωτους ταξικά και ευάλωτους μετανάστες να τα σπάνε, βαθαίνοντας το εθνοτικό ρήγμα μες στην εργατιά.
Οι ίδιοι που πάντα υπερασπίζονταν τα ανοιχτά σύνορα την ώρα που κλείνανε τα εργοστάσια, ξέροντας πως έτσι δημιουργούνταν στρατιές ανέργων, Ελλήνων και παλιότερων μεταναστών.
.....
http://oakke.blogspot.com/2010/10/blog-post_29.html

Ανώνυμος είπε...

Η μετανάστευση είναι αποτέλεσμα της ανισόμετρης ανάπτυξης και του ιμπεριαλισμού. Ο αναπτυγμένος καπιταλισμός ας μην εθελοτυφλεί, αλλά ας υποστεί της συνέπειές της.

Ανώνυμος είπε...

Πλέον δεν είναι καν θέμα ιδεολογίας, δεξιάς, αριστερής ή "ανθρωπισμού" (με τα λεφτά των άλλων και πάνω στις πλάτες άλλων), είναι θέμα κοινής λογικής.
Όποιοι επικαλούνται ιδεολογήματα ή ευφυολογήματα για να αποφύγουν το πρακτικό ζήτημα με το οποίο λόγω ιδεολογικών αγκυλώσεων μάλλον αισθάνονται άβολα απλά κοροϊδεύουν τον εαυτό τους κανέναν άλλο.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο Γιώργο!
Πολύ ωραίο το άρθρο σου!
Nikolaos Nikolaidis

Ανώνυμος είπε...

Με κινδυνο να ειμαι off topic ,και χωρις να διαφωνω με το αρθρο, αναρωτιεμαι ποιος και πως θα κρινει ποτε μεταναστες ''χωρανε'' σε μια χωρα και ποτε οχι. Δηλαδη, οπως αναφερεται, ''βοηθησαν'' στην αναπτυξη των προηγουμενων χρονων αρα μεχρις ενος σημειου ειναι ''επιθυμητοι''. Πως βρισκεται αυτο και απο ποιον?
Χρηστος Ιωαννου

byron είπε...

Το ΠΑΣΟΚ μας λέει με την κατασκευή του φράχτη, ότι η Ελλάδα του 2010 έχει ακριβώς τον αριθμό των μεταναστών που πρέπει να έχει και πρέπει να διατηρήσει αυτό τον αριθμό αμετάβλητο.

byron είπε...

"αναρωτιεμαι ποιος και πως θα κρινει ποτε μεταναστες ''χωρανε'' σε μια χωρα και ποτε οχι. "

Αυτός που δικαιούται να κρίνει είναι οι ιδιοκτήτες της χώρας, δλδ ο ελληνικός λαός.

Ανώνυμος είπε...

@byron, και γιατί να μην κρίνει η αγορά δηλαδή, μια που είμαστε και σε φιλελεύθερο μπλογκ;

byron είπε...

Γιατί δεν είναι μόνο οι εργοδότες ιδιοκτήτες της Ελλάδας. Εγώ δεν είμαι φιλελεύθερος, αλλά φιλελευθερισμός χωρίς προστασία της ιδιοκτησίας δε νοείται.

Ανώνυμος είπε...

ναι, αλλά φιλελευθερισμός με ιδιοκτησία της χώρας από τον λαό της, νοείται;

j95 είπε...

Πλέον δεν είναι καν θέμα ιδεολογίας, δεξιάς, αριστερής ή "ανθρωπισμού" (με τα λεφτά των άλλων και πάνω στις πλάτες άλλων), είναι θέμα κοινής λογικής.

Ρε ουστ.

j95 είπε...

Όποιοι πιστεύουν ότι "δε χωράνε άλλοι" να δώσουν το καλό παράδειγμα επιστρέφοντας στα χωριά τους, απ' όπου αν δε με απατά η μνήμη μου ήρθαν χωρίς πρόσκληση και για πολύ λιγότερο σοβαρούς λόγους απ' ό,τι οι ξένοι. Το "τι να κάνουμε, δε χωραΜΕ, φυγεΤΕ" είναι κουτοπονηριά μπαμπουίνου, όχι κοινή λογική.

Ανώνυμος είπε...

@j95
Mήπως είναι λίγο αποτυχημένη η σοφιστεία σου για επιστροφή στα χωριά τους όσων Ελλήνων στριμώχθηκαν στις πόλεις? Εξισώνεις τον Ελληνα που μετακινείται μέσα στη χώρα του (και που βεβαίως δουλεύει, φορολογείται, υπόκειται στους νόμους κλπ) με αυτόν που έρχεται από την άκρη του κόσμου και περνάει με το έτσι θέλω τα σύνορα της χώρας.
Το επιχείρημα προφανώς πάσχει.

byron είπε...

firiki δεν υπάρχει λόγος να ασχολείσαι με άτομα εντελώς αποκομμένα απο την πραγματικότητα. Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε φυλακή λαθρομεταναστών που ψάχνουν φαΐ στα σκουπίδια και αρπάζουν σκυλιά από γέροντες για να τα σφάξουν. Όποιος δεν το ξέρει ή δεν το παραδέχεται, διεκδικεί το ακαταλόγιστο.

τιριτιτης είπε...

j95

εσυ σε ποια κατηγορια ουραγκοταγκου ανηκεις? Και επειδη το δικο μου χωραφι δεν χωραει αλλους να σου στειλω καμια 30ρια λαθραιους στο σπιτι σου οπως επισης και το paycheck με τους φορους που μου αναλογουν για την σιτιση, στεγαση, φυλαξη, αστυνομευση κλπ κλπ που απαιτουνται. Ετσι επειδη εισαι γαλαντομος πληρωσε και για μενα.

Δημοσίευση σχολίου