Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Γιατί ο Μιλτιάδης Παπαϊωάννου είναι ακόμα υπουργός Δικαιοσύνης;


Δεύτερο ερώτημα προς ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ, συμμετέχουν στην κυβέρνηση ώστε το ΠΑΣΟΚ, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Δημ. Αριστερά να περνούν νομοσχέδια που βγάζουν από τις φυλακές στυγνούς εγκληματίες;

Οι τίτλοι του Βήματος τις δύο τελευταίες ημέρες θα μας βοηθούν να καταλάβουμε την παράνοια της όλης υπόθεσης.

Τρίτη 8:25 μμ
Συμμαχία ΠαΣοΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ ψήφισε το νομοσχέδιο για τις φυλακές

Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου πέρασε το νομοσχέδιο που αφήνει ελεύθερους εγκληματίες προκειμένου να έχουν μια ακόμα ευκαιρία για να επιδοθούν στο προσφιλές τους λειτούργημα.
Το ελληνικό κράτος πληρώνει πάνω από μισό δις για το συνταξιοδοτικό της ΔΕΗ, και ένα άλλο μισό δις για τον ΟΣΕ, μεταξύ άλλων, εκδίδει και το περιοδικό Ραδιοτηλεόραση, επομένως δεν έχει τα χρήματα για πάρεργα του τύπου προστατεύουμε τον πολίτη από τους εγκληματίες.

Τετάρτη 1:31 μμ
Μπαράζ ληστειών την Τρίτη και την Τετάρτη στην Αθήνα

Η εγκληματικότητα έχει πάρει τέτοιες διαστάσεις που τίτλοι σαν τον παραπάνω είναι πλέον σχεδόν καθημερινοί. Δεν περνά από το μυαλό του κ. Παπαϊωάννου, ότι η ολοένα αυξανόμενη ανοχή στο έγκλημα είναι ένας από τους παράγοντες που το ενισχύουν.


Τετάρτη 5:21 μμ
«Οχι», ένα φιλμ για τον ήρωα που έπεσε από την Ακρόπολη το 1941

«Μικρού μήκους ταινία για τη θρυλούμενη, αφού στερείται ιστορικών τεκμηρίων, πτώση από την Ακρόπολη του Έλληνα φρουρού της σημαίας, όταν κατέλαβαν οι Γερμανοί τον ιερό βράχο, πρόκειται να γυρίσουν οι σπουδαστές μίας ιδιωτικής σχολής κινηματογράφου.»

«Το πράσινο φως δόθηκε την Τρίτη το βράδυ, όταν το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο ενέκρινε τα γυρίσματα, αν και κατόπιν μεγάλης συζήτησης. Κι αυτό γιατί άδειες κινηματογράφησης στην Ακρόπολη δεν δίνονται εύκολα - το αντίθετο μάλιστα...»


Αν είσαι το ΠΑΜΕ δεν χρειάζεσαι άδεια, μπουκάρεις όποτε θέλεις στην Ακρόπολη. Η συγκεκριμένη περίπτωση χρησιμεύει ως ένα ακόμα παράδειγμα που αποδεικνύει τον κανόνα ότι το κράτος δεν είναι εδώ για να εμποδίζει αυτούς που παρανομούν, ΠΑΜΕ ή κοινοί εγκληματίες, αλλά όλους αυτούς που είναι διατεθειμένοι να τηρήσουν τους νόμους.
Η νομιμοφροσύνη κοστίζει ακριβά, η παραβατικότητα και το έγκλημα είναι σχεδόν δωρεάν.

Τετάρτη 5:38 μμ
Διαμαρτυρία κρατούμενων κατά του νομοσχεδίου για τις φυλακές

«Αναστάτωση επικρατεί από το μεσημέρι της Τετάρτης στις φυλακές Κορυδαλλού, καθώς κρατούμενοι από τις δύο πτέρυγες αρνούνται να μπουν στα κελιά τους, διαμαρτυρόμενοι για το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης σχετικά με την αποσυμφόρηση των φυλακών.»

«Οι κρατούμενοι βρίσκονται εντός κτιρίου και πραγματοποιούν στάση, αρνούμενοι να μπουν στα κελιά τους. Παρόμοια κινητοποίηση πραγματοποιείται στις φυλακές Λάρισας, Τρικάλων και Αλικαρνασσού.»

«Η συζήτηση επί του συγκεκριμένου νομοσχεδίου εξελίχθηκε το βράδυ της Τρίτης σε δοκιμασία για την κοινοβουλευτική συνοχή της κυβέρνησης, καθώς ΝΔ και ΛΑΟΣ αποχώρησαν από τη Βουλή.»

«Τα δύο κόμματα ζήτησαν από τον αρμόδιο υπουργό, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, να τροποποιήσει την διάταξη η οποία προβλέπει την αποφυλάκιση όσων εκτίουν ποινές έως 10 έτη (και) για κακουργηματικές πράξεις, κάτι που αποδέχθηκε τελικώς ο υπουργός Δικαιοσύνης περιορίζοντας τις ευεργετικές διατάξεις σε όσους εκτίουν ποινές φυλάκισης έως 5 έτη.»


Οι εγκληματίες έχουν αποθρασυνθεί τόσο πολύ που αποφασίζουν αυτοί πότε θα μπουν στα κελιά. Η απίστευτη ανοχή που επιδεικνύουν ο κ. Παπαϊωάννου και το υπουργείο του, έχει μετατρέψει τον πληθυσμό των φυλακών σε άλλη μια συντεχνία που ελεύθερα παραβιάζει τον νόμο όποτε και όπως θέλει.

Είναι γνωστή η κουλτούρα της αριστεράς που αγιοποιεί τον εγκληματία και καταδιώκει τους πολίτες που σέβονται τον συνάνθρωπο τους, η ΝΔ και το ΛΑ.Ο.Σ τι δουλειά έχουν με όλα αυτά;

Υ.Γ.: Όπως είχαμε σημειώσει παλαιότερα, ο κ. Παπαϊωάννου που δεν έχει πρόβλημα να μειώνει τις ήδη μικρές ποινές και να αφήνει ελεύθερους ληστές, δουλέμπορους και βιαστές, είναι ο ίδιος υπουργός που έκανε ότι μπορούσε για να ποινικοποιήσει απόψεις και ιδέες.
Εκεί δεν υπάρχει θέμα αποσυμφόρησης των φυλακών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου