Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Τζάμπα μάγκες


Τί είσαι όταν επιτίθεσαι σε μια γυναίκα με γιαούρτια, πέτρες και λοστάρια; Σε πολιτισμένες χώρες είσαι ένας στυγνός εγκληματίας. Στην Ελλάδα είσαι πολιτικός ακτιβιστής που εκφράζει την αγανάκτηση του ελληνικού λαού.

Στην Ελλάδα βάζεις την κουκούλα σου, παίρνεις τα λοστάρια, τις πέτρες σου και την digital camera σου και βγαίνεις βόλτα για να ικανοποιήσεις την ανάγκη σου για “επαναστατική δράση.” Το ξέρεις ότι πολιτικά δεν καταφέρνεις και πολλά εκτός από το να συνηθίζεις τους συμπολίτες σου στην ιδέα ότι αυτές οι σκηνές που πρόκειται να δημιουργήσεις είναι φυσιολογικές για μια ,υποτίθεται, πολιτισμένη κοινωνία.

Η κουκούλα που φοράς είναι εντελώς προαιρετική καθώς γνωρίζεις ότι κανείς δεν θα προσπαθήσει να σε συλλάβει και κανείς δεν πρόκειται να σε καταδικάσει. Εξάλλου, όπως είπε ο δήθεν υπουργός Προστασίας του Πολίτη από το βήμα της Βουλής, προτιμά «ένα σπασμένο μάρμαρο αντί για ένα σπασμένο κεφάλι». Βέβαια ο υπουργός παραβλέπει ότι τα μάρμαρα θέλεις να τα σπάσεις για να δημιουργήσεις υλικό για να σπάσεις κεφάλια. Αλλά ο υπουργός Παπουτσής εννοεί πως το δικό σου το κεφάλι είναι αυτό που επ'ουδενί δεν θέλει να σπάσει. Το τί κεφάλια εσύ θα στοχοποιήσεις επαφίεται στις επαναστατικές σου ορέξεις. Η πολιτεία δεν παρεμβαίνει.

Η πολιτεία δεν παρεμβαίνει όταν μετατρέπεις του αστυνομικούς σε στόχους για τις μολότοφ σου, ή όταν κτίζεις τους καθηγητές σου μέσα στα γραφεία τους, ή όταν πας να επιτεθείς σε νομπελίστες υπερήλικες επιστήμονες που έκαναν το λάθος να επισκεφτούν την Ελλάδα. Ή όταν ακόμα δολοφονείς τρεις υπάλληλους γιατί είναι απεργοσπάστες και εσύ "το δίκιο του εργάτη".

Για το δικό σου κεφάλι ο κ. υπουργός ενδιαφέρεται, γιατί ό,τι λίγο βρίσκεται εκεί μέσα οφείλεται σε αυτόν. Η μπαρουφολογία που αναμασάς, τα εξυπνακίστικα σλόγκαν με τα οποία βρομίζεις τους τοίχους, όλα αυτά τα λίγα και άχρηστα που πραγματικά ξέρεις, όλα τα έχει πει αυτός πριν από καιρό. Λυπάμαι που πρέπει να στο πω, αλλά είσαι το αποτέλεσμα της σκέψης του προέδρου της ΕΦΕΕ του 1978. Για να γίνω πιο σαφής, η πολιτική μαλακία που έριχνε ο Παπουτσής το 78-80, ναι ,όλο αυτό, μετατράπηκε στο εγώ σου. Δεν είσαι επαναστάτης, τραμπούκος είσαι. Οι πράξεις σου δεν είναι αντισυμβατικές, είσαι απλά μέλος του μεταπολιτευτικού παρακράτους.

Όσο για την μαγκιά σου, αν δεν είχες την προστασία του πολιτικού συστήματος που σε ανέθρεψε θα ήσουν με τις παντόφλες μπροστά στο τζάκι από την τρίτη δημοτικού. Βρίσκεις και τα κάνεις, τζάμπα μάγκα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου