Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Ψήφο στον Ρον Πολ


Επτά λόγοι για τους οποίους υποστηρίζω τον Ρον Πολ στη μάχη για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων:

1. Γιατί οι σημερινοί υποψήφιοι για το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων που χειροκροτούσαν τον "big government conservatism" του Μπους και ψήφιζαν τα μεγαλεπήβολα κυβερνητικά του προγράμματα, ανακάλυψαν, εν μια νυκτί, τους κινδύνους του Μεγάλου Κράτους με την άνοδο του Ομπάμα στην εξουσία . Πρόκειται είτε για "κωλοτούμπες"(όπως ο Μιτ Ρόμνεϋ) είτε για κρατιστές(όπως ο Νιουτ Γκίνγκριτς και Ρικ Σαντόρουμ). Όλα αυτά τα χρόνια, ο Ρον Πολ ,ανεξάρτητα από το ποιό κόμμα βρίσκοταν στην εξουσία, έμεινε σταθερός στις φιλελεύθερες αρχές του και ζητούσε επίμονα τη μείωση των κρατικών δαπανών και της φορολογίας.

2. Γιατί όταν Ρεπουμπλικάνοι και Δημοκρατικοί παραληρούσαν με τις υποτιθέμενες μαγικές ικανότητες του Άλαν Γκρίνσπαν και τα παιχνιδάκια του με τα επιτόκια, ο Ρον Πολ προειδοποιούσε πως η δράση της Fed δημιουργεί μια φούσκα που θα σκάσει με ανυπολόγιστες συνέπειες για την οικονομία. Σήμερα ξέρουμε ποιός είχε δίκιο.

3 . Γιατί όσο oι "μετριοπαθείς", "διεθνιστές" και "αξιοσέβαστοι" Ρεπουμπλικάνοι της Ανατολικής Ακτής πανηγύριζαν για τον πόλεμο στον Ιρακ, το Γκουαντάναμο και τα βασανιστήρια, ευτυχώς υπήρχε και κάποιος σαν τον "παρανοϊκό", "εξτρεμιστή" και "απομονωτιστή" Ρον Πολ που είχε το θάρρος, σχεδόν μόνος του, να τα βάλει με την διάχυτη πολεμοκαπηλεία και να υπερασπιστεί τις ατομικές ελευθερίες των Αμερικανών πολιτών.

4. Γιατί ο όρος «απομονωτισμός» δεν έχει καμία σχέση με την εξωτερική πολιτική που υποστηρίζει ο Ρον Πολ. Ο Τεξανός βουλευτής δεν θέλει να απομονώσει την Αμερική από τον υπόλοιπο κόσμο κατά το παράδειγμα της Κίνας ή της Ιαπωνίας πριν την παλινόρθωση Μεϊτζί. Δεν θέλει να βάλει εμπόδια στις ελεύθερες εμπορικές ανταλλαγές και στις ειρηνικές διπλωματικές σχέσεις της Αμερικής με τις άλλες χώρες. Αντίθετα θέλει να τις ενισχύσει. Αυτό που επιδιώκει είναι να "απομονώσει" την Αμερική από τους πολέμους που δεν την αφορούν και που δεν απειλούν τα σύνορά της. Ακολουθεί πιστά τη συμβουλή που είχε δώσει ο πρόεδρος Jefferson, 200 χρόνια πριν: «Ειρήνη, εμπόριο και φιλία με όλα τα έθνη, δεσμευτικές συμμαχίες με κανένα». Ακολουθεί τον αντιεπεμβατισμό των κλασσικών φιλελευθέρων και της Παλαιάς αμερικάνικης Δεξιάς.

5. Γιατί οι λύσεις που προτείνει για να βγούμε από το σημερινό αδιέξοδο, δεν ακολουθούν τη χρεωκοπημένη λογική του συστήματος. Βασίζονται στη δραστική αποκέντρωση και περιορισμό της κρατικής εξουσίας και στη μεγαλύτερη δυνατή ελευθερία για τους πολίτες : αποφασιστική μείωση των δημοσίων δαπανών και της φορολογίας, κατάργηση των περισσότερων υπουργείων και δημοσίων οργανισμών , επιστροφή στον Κανόνα του Χρυσού , κατάργηση της Κεντρικής Ομοσπονδιακής Τράπεζας, τέλος στην επεμβατική εξωτερική πολιτική , τέλος στον "Πόλεμο κατά των Ναρκωτικών".

6. Γιατί η συχνά επαναλαμβανόμενη θέση πως ο Ρον Πολ δεν είναι εκλέξιμος δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα . Σε μια ενδεχόμενη αναμέτρηση με τον Ομπάμα, τα ποσοστά του στις δημοσκοπήσεις είναι συγκρίσιμα ή και καλύτερα από εκείνα του Ρόμνεϋ. Μάλιστα είναι ο υποψήφιος με τη μεγαλύτερη διεισδυτικότητα σε ανεξάρτητους ψηφοφόρους, ξεπερνώντας όχι μόνο τον Ρόμνεϋ αλλά και τον ίδιο τον Ομπάμα.

7. Γιατί ύστερα από τόσα χρόνια συμμετοχής του στα κοινά, το μόνο που βρήκαν οι αντίπαλοί του για να καταλογισουν στον Ρον Πολ είναι κάποια newsletters που κυκλοφόρησαν με το όνομα του πριν από 20 χρόνια και τα οποία δεν τα έγραψε ο ίδιος. Όμως η κατηγορία πως ο Ρον Πολ είναι...ρατσιστής είναι μάλλον για γέλια. Αν ψάξεις όλες τις ομιλίες του και τις δημόσιες παρεμβάσεις του δεν πρόκειται να βρεις ούτε μια ρατσιστική αναφορά . Μάλιστα, όπως δεν κουράζεται να τονίζει , ένας από τους βασικούς λόγους της αντίθεσής του στον Πόλεμο κατά των Ναρκωτικών, στην θανατική ποινή και στην επεμβατική εξωτερική πολιτική , είναι πως τα θύματα αυτών των πολιτικών ανήκουν δυσανάλογα στις μειονότητες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου