Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Η Μέρκελ με στολή των Ες-Ες , οι "χαραμοφάηδες" Έλληνες και ο υπέροχος κόσμος της "ευρωπαϊκής αλληλεγγύης"


Αυτές τις ημέρες πήραμε ένα ακόμη δείγμα αυτής της περίφημης "ευρωπαϊκής αλληλεγγύης", την οποία δεν κουράζονται να εκθειάζουν οι γραφειοκράτες των Βρυξελλών . Μετά την ψήφιση του πακέτου μέτρων λιτότητας στην Ιταλία, οι Γερμανοί που πίεζαν προς αυτή την κατεύθυνση θεωρήθηκαν οι "κακοί" της υπόθεσης και η κεντροδεξιά εφημερίδα "Il Libero" , απηχώντας σε μεγάλο βαθμό το λαϊκό αίσθημα, κυκλοφόρησε με ένα σκίτσο που παρουσίαζε την Άνγκελα Μέρκελ ως ...Χίτλερ.

Βέβαια, αυτά δεν συμβαίνουν μόνο στην Ιταλία. Παρόμοια σκίτσα και φωτογραφίες με μια... μυστακοφόρο Μέρκελ να φοράει τη στολή των Ες-Ες έχουν δημοσιευτεί ουκ ολίγες φορές σε ελληνικές εφημερίδες και μπλογκ, ενώ η δημοφιλία των Γερμανών στην ελληνική κοινωνία φτάνει τα ...αξιοζήλευτα επίπεδα που απολάμβαναν τα αλησμόνητα χρόνια της Κατοχής . Στις χώρες του ευρωπαϊκού Βορρά πάλι , οι χαρακτηρισμοί "τεμπέληδες", "χαραμοφάηδες" και "μπατίρηδες" είναι μάλλον από τους πιο ήπιους που ακούγονται για τους Έλληνες από δημοσιογράφους, πολιτικούς αλλα και απλούς πολίτες .

Το παράδοξο είναι πως και οι δύο πλευρές, μέσα στην υπερβολή τους, έχουν τα δίκια τους. Μπορεί, οι Ευρωκράτες, στα βήματα των Σοβιετικών, να φιλοδοξούν να δημιουργήσουν ένα νέο τύπο ανθρώπου με "ευρωπαϊκή συνείδηση" και "ευρωπαϊκή αλληλεγγύη" αλλά η πραγματικότητα επιμένει : σε κανέναν λαό του κόσμου δεν αρέσει να του υπαγορεύουν οι ξένοι πώς να διαχειρίζεται τα του οίκου του , σε κανέναν λαό του κόσμου δεν του αρέσει να πληρώνει για τα χρέη άλλων κρατών . Και όμως αυτόν τον εκρηκτικό συνδυασμό , που εγγυάται μια σύγκρουση όλων εναντίον όλων, έχει βάλει σήμερα σε εφαρμογή η Ευρωπαϊκή Ένωση για να διατηρηθεί στη ζωή το ουτοπικό σχέδιο του ευρώ . Και το χειρότερο είναι πως η κατάσταση θα επιδεινωθεί. Όταν προχωρήσουμε στην κοινή ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική , όπως σχεδιάζει η ευρωπαϊκή ελιτ και οι Βρυξέλλες θα υπαγορεύουν με κάθε λεπτομέρεια την οικονομική πολιτική των κρατών-μελών , όταν οι φορολογουμένοι των χωρών του Βορρά αναγκαστούν να βάλουν ακόμη πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν τα χρέη των κυβερνήσεων του Νότου και τις κακές επενδυτικές επιλογές των τραπεζών τους , τότε αυτό που θα δούμε μάλλον δεν θα είναι η αυθόρμητη έκρηξη της "ευρωπαϊκής αλληλεγγύης" , για την οποία μας μιλάνε οι Ευρωκράτες. Στις ημέρες του ενιαίου, ομογενοποιημένου ευρωπαϊκού υπερκράτους, η εικόνα της Μερκελ ως Χίτλερ μάλλον θα είναι ότι πιο ανώδυνο θα κυκλοφορεί.

Πριν δέκα χρόνια, οι αρχιτέκτονες του ευρώ μας έλεγαν πως το κοινό νόμισμα θα έφερνε πιο κοντά τους λαούς της Ευρώπης. Σήμερα, εξαιτίας του κοινού νομίσματος βλέπουμε να έχουν ξυπνήσει σε ολόκληρη την ευρωπαϊκή ήπειρο μίση, προκαταλήψεις και πάθη που νομίζαμε πως είχαμε αφήσει πίσω μας μετά το τέλος του Β' Παγκόσμιου Πόλεμου. Και δυστυχώς, όσο οι Ευρωπαίοι πολιτικοί δεν αντιλαμβάνονται την αποτυχία του ουτοπικού εγχειρήματος του ευρώ και επιμένουν να θυσιάζουν τους λαούς τους για να το σώσουν, τότε αυτό που θα καταφέρουν θα είναι το αντίθετο από αυτό που λένε πως επιδιώκουν: οι εθνικιστικές φωνές θα γίνονται όλο πιο άγριες και πρωτόγονες ενώ οι λαοί της Ευρώπης θα απομακρύνονται όλο και περισσότερο μεταξύ τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου