Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Ήσυχες μέρες του Αυγούστου


Διεθνής οικονομική κρίση, κατρακύλα χρηματιστηρίων, εκρήξεις βίας σε μεγάλες ευρωπαϊκές πόλεις, συγχωνεύσεις τραπεζών, σεισμοί, τυφώνες . Ο μήνας Αύγουστος διέψευσε για άλλη μια φορά ,με τον πιο θεαματικό τρόπο, όσους λένε πως είναι ένας μήνας χωρίς γεγονότα. Και όμως όλη αυτή η κοσμογονία δεν κατάφερε να βγάλει την ελληνική κυβέρνηση από τη μακαριότητα και το μόνιμο λήθαργό της.

Όλοι θυμόμαστε πως στα τέλη Ιουνίου ύστερα από την δραματική ψήφιση του Μεσοπροθέσμου, η σοσιαλιστική κυβέρνηση και ο εκσυγχρονιστικός Τύπος μας έλεγαν πως αυτό θα ήταν το καλοκαίρι των μεγάλων αλλαγών. Για "μια ιδιωτικόποιηση ανα δέκα μέρες" έκαναν λόγο οι πιο τολμηροί . Δύο μήνες μετά, το καλοκαίρι τελειώνει , οι παραθεριστές επιστρέφουν στις βάσεις τους και φυσικά ο επαπειλούμενος μεταρρυθμιστικός Αρμαγεδδώνας ουδέποτε πραγματοποιήθηκε . Ο Ευάγγελος Βενιζέλος εξακολουθεί να μιλάει για την αναγκη να εφαρμοστούν όσα συμφωνήθηκαν με το Μεσοπρόθεσμο, λες και το κόμμα του βρίσκεται στην αντιπολίτευση, καμιά ιδιωτικοποίηση δεν έχει γίνει και οι κρατικές δαπάνες όχι μόνο δεν μειώνονται αλλά αυξάνονται. Και μέσα σε όλα αυτά, το αποκορύφωμα της κοροϊδιας είναι πως η Τρόικα ετοιμάζεται να εγκρίνει και την έκτη δόση του δανείου, για να ανταμείψει προφανώς την κυβέρνηση για το μεταρρυθμιστικό της ζήλο ! Αλήθεια, δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε πιο θλιβερή επιβεβαίωση εδώ στο "ΜπλεΜήλο" όταν από την πρώτη στιγμή της κρίσης γράφαμε πως το φτηνό χρήμα του Μνημονίου αποτελεί εγγύηση πως οι μεταρρυθμίσεις δεν θα γίνουν.

Μέσα σε αυτό το ζοφερό κλίμα , το μόνο πράγμα που με κάνει να αισιοδοξώ για το μέλλον είναι οι ξινισμένες φάτσες των οικολόγων φίλων μου που ούτε φέτος τους βγήκε το σενάριο της υπερθέρμανσης , αφού για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά είχαμε ένα δροσερό καλοκαίρι . Καλό χειμώνα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου