Τρίτη 1 Μαρτίου 2011

Ο Γιάννης Τριάντης εναντίον του "αντιρατσιστικού" νομοσχεδίου


Όσοι διαβάζετε τακτικά το "ΜπλεΜήλο", θα έχετε ήδη καταλάβει πως με τις περισσότερες απόψεις του δημοσιογράφου της "Ελευθεροτυπίας" Γιάννη Τριάντη, μας χωρίζει ιδεολογική άβυσσος. Οφείλουμε όμως να του δώσουμε θερμά συγχαρητήρια , γιατί είχε το θάρρος να εναντιώθει στο κατάπτυστο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο του Υπουργείου Δικαιοσύνης και να υπερασπιστεί την ελευθερία του λόγου για όλους . Την ίδια ώρα , οι ,συνήθως λαλίστατοι, "ευρωπαϊστές" και "εκσυγχρονιστές" διανοοούμενοι , που, κατά τ'άλλα, κόπτονται για τα ατομικά δικαιώματα, σφυρίζουν αδιάφορα...

Έγραψε αυτό το Σάββατο ο Γιάννης Τριάντης :

"Με νομοσχέδιο του κ. Καστανίδη (για τον ρατσισμό και την ξενοφοβία) θεωρείται ποινικό αδίκημα η δημόσια έκφραση αιρετικής γνώμης για «εγκλήματα γενοκτονίας»!
Με άλλα λόγια, αν κάποιος έχει διαφορετική άποψη από την κρατούσα (π.χ. για τη γενοκτονία των Αρμενίων ή για το Ολοκαύτωμα) ή διατυπώνει κριτικές επιφυλάξεις για τέτοια ιστορικά γεγονότα, μέσω του Τύπου ή του Διαδικτύου, τιμωρείται με φυλάκιση έως δύο χρόνια και χρηματική ποινή έως τριών χιλιάδων ευρώ... Δυστυχώς, η Ελλάδα ενέδωσε και -αντιγράφοντας τον άθλιο, κατάπτυστο και φασιστικό νόμο Γκεϊσό, της Γαλλίας- ποινικοποιεί τη γνώμη και την άποψη για ιστορικά γεγονότα... Είναι προφανές το μείζον ζήτημα που εγείρεται: με στυγερό και φασιστικό τρόπο φιμώνεται η αντίθετη άποψη και παραβιάζεται η βασική αρχή της επιστήμης της Ιστορίας, δηλαδή το φιλέρευνον και η δυνατότης αναθεώρησης ιστορικών στοιχείων... Τραγική, οδυνηρή και επικίνδυνη εξέλιξη: Οπως και στη Γαλλία, θα απαγορεύεται η έκδοση βιβλίων που προσεγγίζουν κριτικά τις γενοκτονίες (αμφισβητώντας π.χ. την ακρίβεια ορισμένων στοιχείων), θα ποινικοποιούνται πανεπιστημιακές εργασίες με παρόμοιο αντικείμενο, καθώς και εκπομπές ή σχετικές εκδηλώσεις, και θα διώκονται ποινικά δημοσιογράφοι, αρθρογράφοι, ιστορικοί κ.ά. που εκφράζουν αιρετική γνώμη για τα συγκεκριμένα ιστορικά γεγονότα. Στη Γαλλία, με βάση τον νόμο Γκεϊσό, απαγορεύτηκε το βιβλίο του Ροζέ Γκαρωντύ για το Ολοκαύτωμα και ο συγγραφέας σύρθηκε στα δικαστήρια, ενώ ανάλογα κρούσματα σημειώθηκαν και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, με θύματα συγγραφείς και ιστορικούς (π.χ. Ιρβινγκ)... «Η Ιστορία υπολογίζει στη μνήμη, δεν υποτάσσεται όμως σ' αυτήν», σημειώνει ο Πιερ Βιντάλ Νακέ, υπερασπιζόμενος το δικαίωμα οιουδήποτε να διακινεί χωρίς νομικές επιπτώσεις απόψεις και θεωρίες, ακόμη και αν είναι δημαγωγικές ή κατάπτυστες. Διότι, όπως λέει, «Η Ιστορία δεν είναι δικαστικό αντικείμενο. Σ' ένα ελεύθερο κράτος ούτε η Βουλή ούτε η δικαστική αρχή είναι αρμόδιες να ορίσουν την ιστορική αλήθεια»... Δυστυχώς, η Ελλάδα ενέδωσε. Ο ασκός του Αιόλου άνοιξε..."


Και επανήλθε χτες :

"«Είναι φανερό» -γράφει για το «1821», στην «Καθημερινή», ο κ. Θάνος Βερέμης- ότι «η σειρά αυτή απέδειξε ότι το διακύβευμα δεν είναι απλώς η ορθότητα ή μη της ερμηνείας των γεγονότων μιας άλλης εποχής (...) αλλά η ίδια η αμφισβήτηση μιας παγιωμένης αλήθειας, με κεφαλαίο Α, όπως διαμορφώθηκε από την πρωτοβάθμια κιόλας εκπαίδευση»... Η αμφισβήτηση, λοιπόν. Θεμιτή, γόνιμη και εκ των ων ουκ άνευ για έναν ιστορικό... Ευλόγως εικάζεται, λοιπόν, ότι τόσον ο κ. Βερέμης όσον και σύσσωμος ο κόσμος των πανεπιστημιακών, των νομικών κ.ά. θα εναντιωθεί στη φαιά διάταξη που ποινικοποιεί τη γνώμη για ιστορικά γεγονότα, και η οποία εμπεριέχεται στο νομοσχέδιο του κ. Καστανίδη..."

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Mην με παρεξηγήσετε, αλλά ο κόσμος των νομικών, κ. Τριάντη μου, έχει σοβαρότερα πράγματα να ασχοληθεί τώρα με τις συνδικαλιστικές εκλογές του! Όπως π.χ. με ποιον τρόπο θα καταφέρουμε να κοροιδέψουμε τους κουτόφραγκους άλλη μια φορά, με μια τύποις απελευθέρωση του επαγγέλματος που το κρατά όσο κλειστό ήταν και πριν ή αν ο υποψήφιος του κ. Σαμαρά θα επικρατήσει τον συνυποψήφιο του χώρου, που στηρίζεται από άλλες δυνάμεις της δεξιάς! Αυτά είναι ζητήματα!

Δημοσίευση σχολίου