Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

Πιστεύεις πως η διατροφή σου είναι προσωπική σου υπόθεση; Προφανώς έχεις "ιδιαίτερα χαμηλό μορφωτικό επίπεδο"


Πριν δύο εβδομάδες γράφαμε στο "ΜπλεΜήλο" για την πατερναλιστική εκστρατεία της Μισέλ Ομπάμα εναντίον της παιδικής παχυσαρκίας. Σήμερα, με το θέμα της διατροφής των Αμερικάνων ασχολείται και η "Καθημερινή", υιοθετώντας όμως μια τελείως διαφορετική προσέγγιση.

Η δημοσιογράφος Θάλεια Καρτάλη δείχνει να απορεί που ο αμερικάνικος λαός θεωρεί "ακόμη και την επιλογή της διατροφής του έκφραση της υπέρτατης ελευθερίας που τον χαρακτηρίζει." Μάλιστα, με το μανταμσουσουδίστικο ύφος που τόσο συνηθίζεται στο χώρο της bossy ελιτίστικης Αριστεράς , συμπεραίνει πως η αντίδραση τόσων Αμερικάνων στην "πεφωτισμένη" εκστρατεία της Μισέλ Ομπάμα, αποδεικνύει το... ιδιαίτερα χαμηλό μορφωτικό τους επίπεδο. Όπως γράφει :

"Και αυτό αποδεικνύει για ακόμη μία φορά την ιδιαιτερότητα της αμερικανικής κοινωνίας, αλλά και το ιδιαίτερα χαμηλό μορφωτικό επίπεδο μιας μεγάλης μερίδας του πληθυσμού, που αποδέχεται την άποψη του υπερσυντηρητικού τηλεπαρουσιαστή Γκλεν Μπεκ, πως αυτό που ουσιαστικά υποστηρίζει η κυβέρνηση Ομπάμα είναι ότι «δεν είστε ικανοί να κάνετε επιλογές. Αν σας αφήσει κανείς, θα επιλέξετε ό,τι πιο ανθυγιεινό, για να καταλήξετε τελικά παχύσαρκοι»."

Δυστυχώς, σε μια εποχή, σαν τη δική μας, όπου το κράτος-νταντά έχει εισβάλλει "για το καλό μας" σε όλες τις πτυχές της ιδιωτικής μας ζωής και σε μια ήπειρο σαν την ευρωπαϊκή, που έχουμε εθιστεί σε δεκαετίες μεγάλου κράτους, έχουμε καταντήσει πια να βλέπουμε το αυτονόητο σαν αδιανόητο και να αναρωτιόμαστε, όπως η κ. Καρτάλη στην "Καθημερινή" : Μα είναι δυνατόν να υπάρχουν ακόμη άνθρωποι που- άκουσον, άκουσον- θεωρούν τη διατροφή προσωπική τους υπόθεση ;

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Μόνο που οι άνθρωποι που αφορά η εκστρατεία της Μισέλ Ομπάμα είναι *παιδιά*, τα οποία εξ ορισμού δε θεωρούνται ικανά να επιλέξουν.

ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΣ είπε...

και οι γονείς τους είναι παιδιά;

Ανώνυμος είπε...

Όχι, αλλά από το ότι είναι γονείς τους δε συνεπάγεται ότι έχουν το δικαίωμα να τους συμπεριφέρονται όπως θέλουν, π.χ. να τα κάνουν παχύσαρκα από τα 10 ή να τα ξυλοφορτώνουν.

ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΣ είπε...

δηλαδή η διατροφή των παιδιών δεν είναι ευθήνη των γονιών;
Τα έχουν καταφέρει σχετικά καλά για μερικές χιλιάδες χρόνια, γιατί ξαφνικά πρέπει να γίνει και αυτό αρμοδιότητα του κράτους;

Ανώνυμος είπε...

Κάποιοι γονείς μάλλον είναι ανεύθυνοι, όταν ~1 στους 5 ανήλικους στις ΗΠΑ είναι παχύσαρκος.

Η πραγματικότητα είναι κάπως πιο σύνθετη από την απλουστευτική διχοτομική παρουσίαση (ευθήνη[sic] των γονιών != αρμοδιότητα του κράτους).

Ανώνυμος είπε...

"Τα έχουν καταφέρει σχετικά καλά για μερικές χιλιάδες χρόνια"

Τόσο καλά που οι μισοί μαύροι άντρες είναι τρόφιμοι φυλακών. Καταλάβετε επιτέλους ότι δεν είναι όλοι οι άνθρωποι ίδιοι και ότι μερικοί χωρίς την κηδεμονία του κράτους και τον εαυτό τους θα καταστρέψουν και θα γίνουν βάρος στους υπόλοιπους.

Τηλέμαχος Χορμοβίτης είπε...

http://www.youtube.com/watch?v=dCcHVagMMCc&feature=player_embedded#at=276

Δημοσίευση σχολίου