Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012
Το Παπουτσής είναι συνώνυμο της παρακμής
.
ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΣ
Στα λεξικά η λέξη παρακμή θα πρέπει να συνοδεύεται από την φωτογραφία του Χρήστου Παπουτσή. Μια φωτογραφία χίλια συνώνυμα.
Χθες ο υπουργός της Προστασίας του γνωστού άγνωστου πολίτη είχε το θράσος να βγει και να κάνει δηλώσεις στα ΜΜΕ. Ξένοι δημοσιογράφοι, μη γνωρίζοντας την ελληνική πραγματικότητα, ακούγοντας το εκπληκτικό ότι έγιναν επιθέσεις σε 150 κτίρια εκ των οποίων τα 40 καταστράφηκαν ολοσχερώς, περίμεναν τον υπουργό Αμύνης.
Ο κ. Παπουτσής «ανέφερε ότι η διάταξη των δυνάμεων ήταν επαρκής».
Αλλά στο ρεπορτάζ του Βήματος μαθαίνουμε ότι «Η εικόνα της Αθήνας παρέπεμπε το βράδυ της Κυριακής σε μέρες της 6ης Δεκέμβρη 2008. Η ΕΛ.ΑΣ εστίασε το ενδιαφέρον της στην προστασία του Κοινοβουλίου και άλλων κυβερνητικών κτιρίων αφήνοντας τις ομάδες των κουκουλοφόρων σχεδόν ανενόχλητες να καταστρέφουν ό,τι έβρισκαν μπροστά τους.»
«Στο επιχειρησιακό κέντρο της ΕΛ.ΑΣ επικρατούσε χάος, αφού από παντού έφταναν πληροφορίες για νέες εφόδους και καταστροφές των αντεξουσιαστών χωρίς καμιά αποτρεπτική ικανότητα.»
Ο κ. Παπουτσής είπε ότι «ότι την Κυριακή επικράτησε η ανευθυνότητα». Μάλλον, οι ξένοι δημοσιογράφοι, και πάλι μη γνωρίζοντας την ελληνική πραγματικότητα, νόμιζαν ότι έκανε αυτοκριτική. Στην περίπτωση Παπουτσή, η λέξη αυτοκριτική δεν υπάρχει στο λεξιλόγιο του, ή στο λεξικό του, ή έστω κάπου βαθιά στο υποσυνείδητό του. Μιλούσε απλά για κάποιους άλλους.
Ο κ. υπουργός «εκτίμησε ότι «η κατάσταση στις επόμενες μέρες θα είναι μια κατάσταση που χρειάζεται πολλές αντοχές από την κοινωνία και πάνω από όλα υπευθυνότητα από όλους, θεσμικούς, πολιτειακούς παράγοντες, αλλά πάνω από όλα από κάθε πολίτη ξεχωριστά».
Δηλαδή όλοι θα πρέπει να επιδείξουν υπευθυνότητα εκτός από τον κ. Παπουτσή.
Είχατε την εντύπωση ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη είχε την ευθύνη για την διαφύλαξη του νόμου και της τάξης - λάθος. Η δουλειά αυτού του υπουργού, σύμφωνα με τον κ. Παπουτσή, είναι να εκφράζει την γνώμη του για γεγονότα που σχετίζονται με τις προαιρετικές αρμοδιότητες του. Σε περίπτωση που τα πράγματα φτάσουν στο απροχώρητο, να εκφράζει ακόμα και τον αποτροπιασμό του.
Στην Ελλάδα που είσαι ότι δηλώσεις, ο κ. Παπουτσής δηλώνει υπουργός για την δημόσια τάξη και ασφάλεια. Και είναι αυτό που δηλώνει ο κ. Παπουτσής, γιατί προβαίνει σε άλλες δηλώσεις, που δηλώνουν τον ρόλο του που καταρχάς είχε δηλώσει με πρότερη του δήλωση. Αυτά.
Θα μπορούσατε να πείτε ότι ο φοιτητής που έγινε πρόεδρος της ΕΦΕΕ το 78-80, και από εκεί ανώτερο στέλεχος του κόμματος, ευρωβουλευτής, βουλευτής και υπουργός είναι κλασσικό παράδειγμα προϊόντος του κομματικού σωλήνα. Αλλά αυτό αδικεί τον κ. Παπουτσή, όχι γιατί δεν είναι αλήθεια, αλλά γιατί ο κ. Παπουτσής υπήρξε για τον κομματικό σωλήνα ότι η προβατίνα Ντόλι για την κλωνοποίηση, δηλαδή ήταν ο πρώτος.
Όλες αυτές οι λαμπρές και εξέχουσες προσωπικότητες της δημόσιας ζωής που ξέρουμε σήμερα, όπως η κα Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου ή ο κ. Κωστής Χατζηδάκης, οφείλουν την ύπαρξή τους στο πετυχημένο πολιτικό πείραμα που λέγεται Χρήστος Παπουτσής.
Το πείραμα που στόχος του ήταν να δει πόσο μπορούσε να αντέξει ένα έθνος και ένα κράτος, υπό την διοίκηση ατόμων επιλεγμένα με αυστηρά κομματικά κριτήρια, χωρίς ικανότητες και ιδέες, χωρίς φιλότιμο και εργατικότητα, χωρίς το αίσθημα ευθύνης ή έστω της ενοχής. Απάντηση: 35 χρόνια.
Η ύπαρξη του κ. Παπουτσή μας δίνει απαντήσεις και σε ορισμένα άλλα θέματα. Μας λένε για παράδειγμα ότι ο κ. Παπαδήμος θα είναι φορέας αλλαγών για την Ελλάδα. Αν μετά από αυτά που έγιναν την Κυριακή, ο κ. Παπαδήμος δεν μπορεί να βγάλει στην εφεδρεία τον Παπουτσή, τότε τι ακριβώς μπορεί να κάνει;
Επίσης η προσωπικότης Παπουτσή μας λέει και ορισμένα πράγματα για μας τους πολίτες. Όπως έγραψε ένας φίλος στο facebook:
«Ελλάδα είναι η χώρα στην οποία 22.928 άνθρωποι έβαλαν σταυρό στον Χρήστο Παπουτσή το 2009 και σήμερα βρίζουν τους Γερμανούς για τα χάλια τους....»
Μια προηγούμενη ανάρτηση με Χρήστο Παπουτσή, Τζάμπα Μάγκες.
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου