Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Τα "μαργαριτάρια" των δημοσιογράφων του "Βήματος", μέρος δεύτερο


Μου φαίνεται πως στο "ΜπλεΜήλο" πρέπει να ξεκινήσουμε ειδική στήλη όπου θα μαζεύουμε όλα τα "μαργαριτάρια" και τις ανακρίβειες που γράφονται στο "έγκυρο" και "προοδευτικο" Βήμα. Μετά τον κ. Τσιάρα που μόλις πριν λίγες μέρες έβγαλε τον νομπελίστα οικονομολόγο της "Αυστριακής Σχολής" Φρίντριχ Χάγιεκ ..."μονεταριστή" , το σημερινό άρθρο του διαχρονικού στυλοβάτη του εκσυγχρονισμένου καθεστωτισμού , Ριχάρδου Σωμερίτη επιβεβαιώνει τις υποψίες μας πως εκεί πέρα στο ΔΟΛ, τα άρθρα μάλλον γράφονται στο πόδι.

Στο συγκεκριμένο άρθρο (που ο τίτλος του -"Αγανακτισμένα Ράσα"- θυμίζει βιντεοταινία της δεκαετίας του '80 με πρωταγωνιστή τον Μάρκο Λεζέ), ο "πολύς" Ριχάρδος Σωμερίτης περνάει γεννεές δεκατέσσερις τον Μητροπολίτη Μεσογαίας Νικόλαο. Ο λόγος; O Νικόλαος -άκουσον, άκουσον!- είχε το θάρρος να σταθεί στο πλάι των πιστών που θα αρνηθούν να πληρώσουν τα άδικα, αυθαίρετα και ληστρικά χαράτσια της σοσιαλιστικής μας κυβέρνησης . Αφού λοιπόν τον στολίζει με διάφορους χαρακτηρισμούς ("χριστοδουλικής εξουσιαστικής βουλιμίας μητροπολίτης"), που φυσικά δεν μπαίνει καν στον κόπο να στοιχειοθετήσει, συνεχιζει σε ελαφρώς ακατάληπτα και ασύντακτα ελληνικά : "Συμβουλεύει το ποίμνιό του «να μην πληρώσει» τις εισφορές. Δεν πρόσθεσε, γιατί βρέθηκε ότι αυτό του το «απαγορεύεται» επειδή είναι «δημόσιος υπάλληλος», ότι ο ίδιος θα αρνηθεί να εισπράξει τον μισθό του ή πάντως ότι θα τον καταθέσει σε κάποιο ευαγές ίδρυμα." Όμως, ο ιδεολογικός φανατισμός του και ο πρωτόγονος και γιακωβίνικος αντικληρικαλισμός του, τύφλωσαν τόσο πολύ τον κ. Σωμερίτη που τον έκαναν να ξεχάσει όχι μόνο τα ελληνικά του αλλά και βασικούς κανόνες της δημοσιογραφικής δεοντολογίας. Αν λοιπόν έμπαινε στον κόπο να ελέγξει τις πηγές του, θα ανακάλυπτε πως ο Μεσογαίας Νικόλαος όχι μόνο έχει ταχθεί υπερ του χωρισμού της Εκκλησίας-κράτους, όχι μόνο έχει δηλώσει πως δεν θέλει να είναι δημόσιος υπάλληλος, αλλά επιπλέον έχει ζητήσει να μην πληρώνεται από το Δημόσιο . Επειδή όμως αυτό δεν μπορεί να γίνει για γραφειοκρατικούς λόγους (όπως είπε και ο ίδιος "το κράτος είναι ανίκανο και το μισθό να μας κόψει"), δίνει όλο το μισθό του σε ιδρύματα.

Όλοι γνωρίζουμε πως ο ΔΟΛ έχει πολλά οικονομικά προβλήματα και συμπάσχουμε μαζί του. Αλλά ειλικρινά δεν μπορούσαμε πότε να φανταστούμε πως τα πράγματα είναι τόσο άσχημα που ο κ. Ψυχάρης έκοψε την ιντερνετική σύνδεση στους υπαλλήλους του και έτσι δεν μπορούν να κάνουν ούτε μια ολιγόλεπτη έρευνα στο google πριν γράψουν τα βαθυστόχαστα άρθρα τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου