Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Η Τρόικα δηλώνει ...ικανοποιημένη με τη λεηλασία της ιδιωτικής μας περιουσίας


Η απόφαση της κυβέρνησης να επιβάλλει ένα ακόμη χαράτσι στην ακίνητη περιουσία μπορεί να προκάλεσε την οργή όλων των Ελλήνων , βρήκε όμως και έναν ενθερμό υποστηρικτή . Παραδόξως, για την ποινικοποίηση της ατομικής ιδιοκτήσιας που επιχειρεί η κυβέρνηση, δεν είναι το Κ.Κ.Ε. αυτό που πανηγυρίζει (όπως θα ανέμενες άλλωστε λόγω της ιδεολογίας του) αλλά η ..."νεοφιλελεύθερη" Τρόικα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο κοινοτικός επίτροπος Όλι Ρεν δήλωσε ικανοποιημένος με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση -συμπεριλαμβανομένου του τέλους επί της ακίνητης περιουσίας- και τόνισε πως κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση για την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων. Πρόσθεσε μάλιστα ότι κλιμάκιο της Επιτροπής θα επανέλθει στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες και είπε πως αναμένει από την τρόικα να έχει ολοκληρώσει την αξιολόγησή της έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

Βέβαια, αυτή η...ικανοποίηση ήταν απολύτως αναμενόμενη μιας και η αύξηση της φορολογίας βρίσκεται στη καρδιά της κρατικίστικης φιλοσοφίας της Τρόικας. Στην πραγματικότητα, οι καλοπληρωμένοι γραφειοκράτες της δείχνουν την ίδια περιφρόνηση με τη σοσιαλιστική μας κυβέρνηση για την περιουσία των Ελλήνων πολιτών. Όπως έχουμε ξαναγράψει, βασικό χαρακτηριστικό όλων των Μνημονιών που έχουν ψηφιστεί μέχρι τώρα είναι οι νέοι, δυσβάστακτοι φόροι. Το πορτογαλικό Μνημόνιο περιέχει σωρεία νέων φόρων όπως μεταφορά αγαθών και υπηρεσιών στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ, αύξηση φόρων κατανάλωσης, μείωση φοροαπαλλαγών και εκπτώσεων κτλ. . Η Ιρλανδία μπορεί να αντιστάθηκε στην αύξηση της φορολογίας των επιχειρήσεων , που ζητούσε πιεστικά η Τρόικα, όμως σαν αντιστάθισμα η φορολογία εισοδήματος φυσικών προσώπων αυξήθηκε κατά 1,9 δισ. ευρώ , ο ΦΠΑ έφτασε στο 23% και επιβλήθηκε ειδικό τέλος ακινήτων . Και στις μεμονωμένες δράσεις τους όμως , τα μέλη της Τρόικας διακατέχονται από την ίδια φορομπηχτική μανία . Η Ε.Ε. έχει επιβάλλει μια σειρά νέων πανευρωπαϊκών φόρων και επιδιώκει σταθερά την εναρμόνιση της φορολογίας όλων των ευρωπαϊκών χωρών στα υψηλά επίπεδα της Γαλλίας και της Γερμανίας, ώστε να μην υπάρχει ανταγωνισμός από τα κράτη-μέλη με μικρότερη φορολογία. Επίσης, η αύξηση των φορών αποτελεί σταθερή επιλογή όλων των προγραμμάτων που έχει εκπονήσει το ΔΝΤ σε όλα τα μήκη και πλάτη της γής, είτε στη Νότια Κορέα, είτε στην Τουρκία, είτε στη Ρωσία, είτε στην Αργεντινή .

Πριν 1,5 χρόνο, οι απεσταλμένοι της Τρόικας χαιρετίστηκαν από πολλούς εγχώριους "εκσυγχρονιστές" και "φιλελεύθερους" ως..."ελευθερωτές της ελληνικής ιδιωτικής οικονομίας από τα κρατικά δεσμά". Σήμερα , με το να εγκρίνει τις δόσεις του δανείου και μάλιστα να δηλώνει ικανοποιημενη με τις επιδόσεις της κυβέρνησεις στη δήμευση των περιουσιών μας, αποδεικνύεται πως η Τρόικα είναι ο καλύτερος σύμμαχος του εγχώριου κρατικοδίαιτου κατεστημένου. Από υποτιθέμενος σύμμαχος των σκληρά εργαζόμενων Ελλήνων του ιδιωτικού τομέα έχει εξελιχθεί σε συνυπεύθυνη στην πιο βίαιη επίθεση που έχει γνωρίσει η ιδιωτική ιδιοκτησία σε αυτή τη χώρα από την ίδρυση του νεοελληνικού κράτους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου