Πέμπτη 14 Ιουλίου 2011

Πόλεμος στη Λιβύη : Όταν τα "θύματα" γίνονται "θύτες"


Για τον πόλεμο στη Λιβύη είναι σίγουρο πως δεν πρόκειται να ακούσετε κουβέντα από όλους αυτούς τους επαγγελματίες ανθρωπιστές, που πέρυσι τον χειμώνα είχαν οργανώσει μια πραγματική σταυροφορία υπέρ της στρατιωτικής επέμβασης . Βλέπετε τα πράγματα πήγαν κάπως διαφορετικά απ'ότι τα περίμεναν. Μάλιστα, με τον πόλεμο να συμπληρώνει τέσσερις μήνες, βλέπουμε τα αλλοτινά θύματα να έχουν πια το ρόλο του θύτη...

Σύμφωνα με τους κάθε άλλο παρά αντιπολεμικούς "New York Times" , η ανθρωπιστική οργάνωση "Human Rights Watch" αναφέρει πως οι ,"αγιοποιημένες" από τα δυτικά ΜΜΕ, αντικαθεστωτικές δυνάμεις κατέστρεψαν και λεηλάτησαν τέσσερις πόλεις που έπεσαν στα χέρια τους τον προηγούμενο μήνα. Μεταξύ άλλων λεηλατήθηκαν πολλές επιχειρήσεις και δύο νοσοκομεία. Όσοι θεωρήθηκαν υποστηρικτές του Καντάφι έπεσαν θύματα ξυλοδαρμού και τα σπίτια τους κάηκαν.

Οι δυτικές κυβερνήσεις και τα παπαγαλάκια τους μας παρουσιάσαν μια σύνθετη και περίπλοκη σύγκρουση σε μια κοινωνία οργανωμένη σε φυλές σαν ένα μανιχαϊστικό αγώνα μεταξύ των "Δυνάμεων του Σκότους" και των "Δυνάμεων του Φωτός" . Μας έπεισαν πως έχουμε την ηθική υποχρέωση να επέμβουμε και να ξοδέψουμε δισεκατομμύρια ευρώ, σε καιρούς οικονομικής κρίσης, για να κερδίσουν οι "καλοί" της ιστορίας, όταν στην πραγματικότητα δεν ξέραμε καν ποιοί είναι αυτοί που υποστηρίζουμε. Ετσι σήμερα φτάσαμε στο σημείο να στηρίζουμε με τα χρήματα και τα όπλα μας τους ξυλοδαρμούς αμάχων και τις λεηλασίες των περιουσιών τους . Γι άλλη μια φορά , όπως άλλωστε συνέβη και στο Κόσοβο, τα αλλοτινά θύματα γίνονται θύτες και η νέα εξουσία -αν υποθέσουμε πως θα κερδίσουν οι αντικαθεστωτικοί- ίσως αποδειχτεί ίδια με την παλιά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου