Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Η κυβέρνηση, τα ταξί και το άνοιγμα επαγγελμάτων αλα σοσιαλιστικά


Ομολογώ πως η στάση της κυβέρνησης τις τελευταίες ημέρες στο θέμα των ταξί με γέμισε ανησυχίες. Πού στο καλό πήγαν η γνώριμη ραθυμία, τα μισόλογα, οι παλινωδίες, τα "ναι μεν αλλά" που μας είχε συνηθίσει εδώ και δύο χρόνια η σοσιαλιστική μας κυβέρνηση και οι υπουργοί της ; Θα έλεγε κανείς πως ξαφνικά η κυβέρνηση μεταμορφώθηκε και αποφάσισε να προωθήσει-αν είναι δυνατόν!-φιλελεύθερες μεταρρυθμίσεις. Μάλιστα, ο Γιάννης Ραγκούσης φάνηκε τόσο αποφασισμένος που για μια στιγμή μου θύμισε τη Μάργκαρετ Θάτσερ εναντίον των ανθρακωρύχων, έστω και χωρίς το τσαντικό και τη ξανθιά καούκα. (με τον "αγαπητό" Θύμιο Λυμπερόπουλο να έχει αναλάβει ,βεβαίως, το ρόλο ενός λίγο πιο δεξιού Άρθουρ Σκάρτζιλ).

Ευτυχώς, η ανησυχία μου για την ψυχική υγεία των υπουργών του ΠΑΣΟΚ δεν κράτησε πολύ. Όπως άκουσα στο χθεσινοβραδυνό δελτίο ειδήσεων του "Mega Channel"(στο 7:26) , η ηγεσία του Υπουργείου Υποδομών "διαμηνύει στους ιδιοκτήτες ταξί πως η απελεύθερωση του επαγγέλματός τους θα πρoχωρήσει, διευκρινίζει όμως ότι αυτή δε θα γίνει ανεξέλεγκτα αλλά με κανόνες , οι οποίοι θα προκύψουν από τον διάλογο που είναι σε εξέλιξη...". Και αμέσως έβγαλα έναν βαθύ αναστεναγμό ανακούφισης . Όλα έγιναν πάλι γνώριμα και οικεία! Ναι, αυτή είναι η κυβέρνηση και οι υπουργοί που γνωρίσαμε, αγαπήσαμε και ψηφίσαμε ! "Κανόνες", "διάλογος σε εξέλιξη", "όχι ανεξέλεγκτα" είναι ,γι'άλλη μια φορά, οι γνώριμες φράσεις-κλειδιά που μας καθησυχάζουν πως όλα αυτά που ακούμε περί "πλήρους απελευθέρωσης" είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Το άνοιγμα του επαγγέλματος των ταξιτζήδων θα γίνει όπως μόνο η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ ξέρει να το κάνει. Με τον ίδιο μοναδικό και αμίμητο τρόπο που έγινε η άρση του καμποταζ, που "απελευθερώθηκε" το επάγγελμα του φαρμακοποιού, του φορτηγατζή και του συμφολαιογράφου. Μια απελευθέρωση στα χαρτιά, όπου οι μόνοι που τελικά δεν έμειναν ευχαριστημένοι είναι αυτοί για τους οποίους υποτίθεται πως έγινε, δηλαδή οι καταναλωτές.

Και να φανταστείς πως αυτή τη φορά οι υπουργοί της κυβέρνησης ήταν τόσο πειστικοί στο ρόλο τους που μέχρι και το γκρινιάρικο, καχύποπτο "ΜπλεΜήλο" πήγε να πάρει στα σοβαρά το μεταρρυθμιστικό τους οίστρο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου