Πέμπτη 21 Ιουλίου 2011

Η Ιωάννα Κούρτοβικ και οι 40 κλέφτες


Λίγο πριν ολοκληρωθεί το όνειρο οι αρχές επενέβησαν και η ελπίδα χάθηκε Στις αποσκευές κουβαλούσαν την ελληνική αλληλεγγύη. Αυτή η αλληλεγγύη επιστράφει στους ιθαγενείς, γιατί;

"Τέσσερις Μαροκινοί οι οποίοι σύμφωνα με την αστυνομία συμμετείχαν στην κατάληψη στην Νομική και είχαν φιλοξενηθεί στην Υπατία, συνελήφθησαν χθες στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος" κατηγορούμενοι για "αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος"."

Οι συλληφθέντες, ηλικίας 26,27,29 και 36 χρόνων, ετοιμάζονταν να ταξιδέψουν στην Τυνησία έχοντας στις αποσκευές τους τα εξής κλεμμένα αντικείμενα:

τέσσερις (4) φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές
εννέα (9) κινητά τηλέφωνα
τέσσερις (4) φορτιστές κινητών τηλεφώνων
έξι (6) μπαταρίες κινητών τηλεφώνων
έναν (1) πλοηγό GPS
μία (1) παιχνιδομηχανή (PLAY STATION)
τέσσερα (4) ρολόγια
ένα (1) ζευγάρι γυαλιά ηλίου
ένα (1) σεσουάρ
ένα (1) αυτόματο τρυπάνι
δύο (2) ανδρικά αρώματα και
έναν (1) φακό.

Βέβαια εάν δεν πιστεύετε την αστυνομία ίσως να πιστέψετε την σύζυγο του ιδιοκτήτη της βίλας Υπατία, όπου μετά την αποχώρηση των φιλοξενουμένων, ζήτησε μέσο του facebook να επιστραφούν αντικείμενα αξίας που είχαν κλαπεί - απείλησε δε ότι στο κτίριο υπάρχουν κάμερες που είχαν καταγράψει τις απαλλοτριώσεις αλληλεγγύης.

Να σημειώσουμε εδώ ότι ο τίτλος της ανάρτησης είναι καθαρά συμβολικός. Δεν έχουμε να κάνουμε με σαράντα αλλά με τέσσερις κλέφτες. Εξάλλου δεν έχουμε τίποτα το μεμπτό για τους υπόλοιπους της Υπατίας, εκτός βέβαια από το γεγονός ότι παράνομα εισήλθαν και παράνομα εγκαταστάθηκαν στην Ελλάδα, και την άλλη λεπτομέρεια με την κατάληψη της Νομικής.

Πάντως τώρα που η πολυπολιτισμική μας πολιτική των ανοικτών συνόρων φέρνει στην Ελλάδα την αφρόκρεμα της ανθρωπότητας και μετατρέπει την Ελλάδα σε Σίλικον Βάλεϊ της εγκληματικότητας, θα πρέπει να αναγνωρίσουμε της ευεργετικές συνέπειες που έχει η παραπάνω πολιτική για τις εξαγωγές μας.

Χωρίς τους τέσσερις Μαροκινούς θα είχαμε ποτέ την δυνατότητα να εξάγουμε ηλεκτρονικούς υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα και πλοηγό GPS; Φυσικά όχι.

Καλό θα ήταν τώρα που οι εξαγωγές μας θα αυξάνονται να ζητήσουμε από την διεθνή κοινότητα ένα σύστημα διπλής αναγραφής για τα εισαγόμενα αγαθά. Έτσι όταν κάποιος Μαροκινός έχει τον υπολογιστή σας ή ένας Πακιστανός το κινητό σας, να ξέρει, Made in China - Stolen in Greece.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου