Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Το Μεγαλείο της Μεταπολίτευσης


“«Εάν δεν στηρίξετε την Ελλάδα, θα πάθετε αυτά που πάθατε στην Κρήτη», είπε η βουλευτής Ηρακλείου του ΠαΣοΚ κυρία Μαρία Σκραφνάκη σε μία ομάδα Γερμανών βουλευτών, μέλη της ομάδας φιλίας Γερμανίας-Ελλάδας, που επισκέφθηκαν το Κοινοβούλιο.” Αλήθεια, πως λένε την αλαζονεία του βλαμμένου στα γερμανικά;

Η κ. Μαρία Σκραφνάκη θα αρχίσει να εργάζεται στα 27, αλλά μόλις φτάσει 31 θα έχει μεταπηδήσει στην πολιτική. Είναι γέννημα θρέμμα του συστήματος, τόσα ξέρει τόσα λέει. Επίσης η κα Σκραφνάκη “ζήτησε από τους Γερμανούς βουλευτές να στέλνουν τουρίστες στην Ελλάδα και όχι στην Τουρκία.”

Γερμανός βουλευτής “απαντώντας στην κυρία Σκραφνάκη την ρώτησε ποιες εγγυήσεις έχει ένας τουρίστας όταν έρχεται στην Ελλάδα, αφού δεν γνωρίζει (λόγω απεργιών) πότε θα φύγει, πότε θα ταξιδέψει με πλοίο ή με λεωφορείο.”

Η μόνη εγγύηση αγαπητέ για να φτάσετε στην ώρα σας σε τουριστικό προορισμό στην Ελλάδα, είναι να την κάνετε όπως στην Μάχη της Κρήτης, δηλαδή με αλεξίπτωτο. Η αρχική σπόντα της κας Σκραφνάκη δεν ήταν καθόλου τυχαία. Willkommen Herr Deutsch!

Βέβαια τα πράγματα σοβάρεψαν μετά το παραλήρημα της κας Σκραφνάκη. Το λόγο πήρε ένας άλλος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Χρήστος Μαγκούφης, ο οποίος ζήτησε “να αναθεωρήσουν τη πολύ σκληρή τους στάση έναντι της χώρας μας και παράλληλα να θωρακίσουν το ευρωπαϊκό χρηματοπιστωτικό σύστημα από τις επιθέσεις των κερδοσκόπων.”

Πράγματι, οι κερδοσκοπικές επιθέσεις είναι ανελέητες. Ας μην ξεχνάμε ότι λόγω των κερδοσκοπικών επιθέσεων σε μόλις πέντε χρόνια διπλασιάστηκαν οι πρωτογενείς δαπάνες του δημοσίου. Άλλες κερδοσκοπικές επιθέσεις είχαν ως αποτέλεσμα να φτάσει “το κόστος ανά φοιτητή των 42.000 ευρώ σε περιφερειακό ΤΕΙ.” Αντίθετα στο ξεφτίλα, ρόδα-τσάντα-και κοπάνα Χάρβαρντ το κόστος είναι 32.000 ευρώ. Αμερικανάκια τι περιμένεις.

Στην ίδια συνάντηση ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικος είπε πως «εδώ γίνεται μία τεράστια προσπάθεια». Έτσι εξηγείται και το γεγονός “ ότι υπάρχουν πολλοί «φιλεύσπλαχνοι» υπουργοί που ό, τι περιέκοψε το Μνημόνιο το έδωσαν σε υπερωρίες και οδοιπορικά.”

Αυτό που πραγματικά κάνει την υπάρχουσα κρίση τόσο επικίνδυνη δεν είναι τα χρηματοοικονομικά νούμερα αλλά τα άλλα νούμερα που έχουν αναλάβει να την αντιμετωπίσουν. Θα πρέπει κάποιος να συγκρίνει την Ελλάδα με χώρες του τρίτου κόσμου για να βρει μια πολιτική τάξη του ίδιου χαμηλού πνευματικού επιπέδου. Η Ελλάδα δεν θα καταρρεύσει λόγω χρέους αλλά λόγω βλακείας.

Η κα Σκραφνάκη έβαλε το κερασάκι στην τούρτα “λέγοντάς τους (στους Γερμανούς) ότι εάν καταρρεύσει η Ελλάδα, θα καταρρεύσει όλη η Ευρώπη και η Γερμανία αφού «το μεγαλύτερο ποσοστό των ελληνικών εξοπλισμών είναι από τη Γερμανία, υπάρχουν τόσες πολλές Μερτσέντες στην Ελλάδα»”

Η φωτογραφία που συνοδεύει την ανάρτηση πιστεύω θα πρέπει να είναι από ψηφοφόρο της κας Σκραφνάκη. Ο οποίος θα συμφωνεί με τις “αλήθειες” της κας Σκραφνάκη και ταυτόχρονα θα αναρωτιέται εναγωνίως που πήγαν τα λεφτά.

Λένε ότι ορισμένες φωτογραφίες αξίζουν όσο χίλιες λέξεις. Στην συγκεκριμένη περίπτωση μια φωτογραφία που αξίζει 350 δις ευρώ χρέος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου