Πέμπτη 14 Απριλίου 2011

Το ειδικό μοντάζ του Λάκη Λαζόπουλου


Είναι κατανοητή η δύσκολη θέση του Λάκη Λαζόπουλου. Το να είσαι αριστερός την περίοδο που καταρρέει ο κρατισμός στην χώρα σου θα πρέπει να είναι μια ιδιαίτερα δύσκολη εμπειρία. Αυτό όμως δεν σου επιτρέπει να παραποιείς τα λεγόμενα άλλων, για να χωρέσουν στα ξεθωριασμένα μεταπολιτευτικά καλούπια που πλασάρεις κάθε Τρίτη στις 9.

Ο Λάκης Λαζόπουλος παραποιεί την πραγματικότητα συνεχώς. Είναι μια αναγκαία συνήθεια γιατί διαφορετικά δεν θα μπορούσε να υποστηρίζει και να πιστεύει αυτά που λέει.
Αυτή την Τρίτη όμως, πέρασε τα συνηθισμένα όρια του.

Είχε βίντεο “αποκάλυψη” όπου ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ, Γιώργος Καρατζαφέρης, υπόσχεται ότι θα βυθίζει τα πλοία με λαθρομετανάστες. Αρχίζει την περιγραφή του ο Λαζόπουλος με μια εξέταση των κοινωνικών συνθηκών όπου συμπεραίνει ότι ο θύμος μας κάνει να τα δεχόμαστε όλα. Παίζει το βίντεο που δείχνει τον Καρατζαφέρη που λέει ότι θα διώξει 1.7 εκ. λαθρομετανάστες. Εκεί κόβεται το βίντεο και κάνει την ερώτηση ο κ. Λαζόπουλος, “και πως θα τους διώξετε για πες μας;” Οπότε ξαναρχίζει το βίντεο και βλέπουμε το Καρατζαφέρη να λέει “όταν πλοίο θα διέρχεται ελληνικά χωρικά ύδατα θα βυθίζεται.”
Συμπληρώνει ο κ. Λαζόπουλος, “θα πνιγούμε γυναικόπαιδα στις θάλασσες αυτή είναι η λύση.”

Βέβαια το "όταν πλοίο θα διέρχεται ελληνικά χωρικά ύδατα θα βυθίζεται” είναι από άλλο σημείο την ομιλίας του Καρατζαφέρη. Σε αυτό το κομμάτι ο κ. Κατατζαφέρης απευθύνεται στην ηγεσία της Τουρκίας και είναι ξεκάθαρο ότι μιλάει για τις συνεχείς παραβιάσεις της γείτονος.

Ίσως κάποιος, π.χ. οι συνεργάτες του κ. Λαζόπουλου, να μπερδεύτηκαν, αλλά ο κ. Καρατζαφέρης δεν μιλάει μόνο για πλοία, αλλά συνεχίζει και μιλάει για αεροπλάνα που δεν δίνουν δελτία πτήσεων και τα οποία “θα καταρρίπτονται.”
Εδώ αν κάποιος έχει αγνοήσει πλήρως το πρόλογο που απευθύνετε στην τούρκικη ηγεσία και θέλει να συνεχίσει να νομίζει ότι ο κ. Καρατζαφέρης μιλάει ακόμα για λαθρομετανάστες, θα πρέπει επίσης να πιστεύει δύο απίθανα πράγματα:

1. Ότι ο Καρατζαφέρης πιστεύει ότι οι λαθρομετανάστες έρχονται στην Ελλάδα με αεροπλάνα και
2. Ότι αυτά τα αεροπλάνα γεμάτα λαθρομετανάστες αν δίνουν δελτία πτήσεως θα είναι αποδεκτό να εισέλθουν στην Ελλάδα.

Δηλαδή, ο Καρατζαφέρης δεν έχει κανένα πρόβλημα να σκοτώνει λαθρομετανάστες στην θάλασσα, αλλά για λαθρομετανάστες εν πτήση αρχίζει να έχει κάποιους ενδοιασμούς.

Πρόκειται φυσικά για μια μεγάλη και ειδικά κατασκευασμένη αναλήθεια.

Πολύ αμφιβάλω αν ποτέ διορθώσει αυτό το ατόπημα ο κ. Λαζόπουλος. Εξάλλου στην αριστερή πτέρυγα ένα ψέμα δεν είναι και τόσο κακό πράγμα, ιδιαίτερα όταν υπηρετεί και ένα ανώτερο σκοπό, όπως στην συγκεκριμένη περίπτωση που μερικά εκατομμύρια Έλληνες θα έχουν μείνει με την εντύπωση ότι ο Καρατζαφέρης ετοιμάζει θαλάσσιες σφαγές.

Ίσως θα ήταν καλύτερα αν ο κ. Λαζόπουλος περιοριζόταν στις πιο αθώες κατασκευές του. Όπως αυτή που χρησιμοποίησε στην αρχή αυτής της ενότητας, όπου είπε:

“Γιατί σχεδόν σε λίγο θα πάμε να μονοπωλήσουμε ότι η εγκληματική δραστηριότητα είναι μόνο των ανθρώπων που δεν έχουν να ζήσουν, των λαθρομεταναστών, όλοι οι άλλοι είμαστε άγιοι.”


Πρόκειται φυσικά περί ενός γελοίου επιχειρήματος που ακόμα δεν έχω ακούσει κανέναν από αυτούς που είναι αντίθετοι στον κ. Λαζόπουλο να το εκστομεί.

Αλλά ο κ. Λαζόπουλος διανθίζει το μονόλογο του με τέτοια γελοία επιχειρήματα που οι αντίπαλοι αχυράνθρωποι δήθεν εκστομίζουν διαρκώς, και αυτός, με την ακαταμάχητη σοφία του κατατροπώνει στον τρίωρο μονόλογο.

Αν τα αριστερά ιδεολογήματα του κ. Λαζόπουλου είχαν κάποια βάση, τίποτα από όλα αυτά δεν θα ήταν αναγκαίο. Αλλά οι ιδέες του κ. Λαζόπουλου χρεοκόπησαν προ πολλού. Δυστυχώς, σχετικά πρόσφατα, χρεοκόπησε και η χώρα που τις κατανάλωσε μετά βουλιμίας την τελευταία τριακονταετία.

Διαβάστε μια προηγούμενη ανάρτηση, Η Θλιβερή Ελλάδα του Λάκη Λαζόπουλου.


Εδώ το βίντεο από την εκπομπή του Λαζόπουλου και την ομιλία Καρατζαφέρη.
Φυσικά, ο γραπτός σχολιασμός που συνοδεύει το βίντεο δεν είναι του ΜπλεΜήλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου