Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Ο κόκκινος δρόμος μπροστά


Τα χρηματιστήρια έχουνε διακυμάνσεις , η ανεργία στην Ελλάδα καλπάζει, κάποιες εταιρίες συνεχίζουν να έχουν μεγάλα κέρδη και ο Κρόνος είναι ανάδρομος. Όλα λοιπόν αποδεικνύουν ότι αυτήν την φορά ο καπιταλισμός πνέει τα λοίσθια και η Επανάσταση είναι κοντά. Αντίθετα όμως με ότι έλεγε ο προφήτης Μαρξ, η επανάσταση δεν θα γίνει στην πιο αναπτυγμένη καπιταλιστική χώρα, αλλά στην πιο σοσιαλιστική χώρα της Ευρώπης, στην Ελλάδα μας.

Η ανάρτηση είναι από την ειδική πρωταπριλιάτικη έκδοση του ΜπλεΜήλου

Όταν με το καλό οι δυνάμεις της εργατιάς πάρουνε τα ηνία της χώρας θα πρέπει να εφαρμόσουνε άμεσα μέτρα για την μετάβαση στον σοσιαλιστικό παράδεισο της μηδενικής ανεργίας και μηδενικής εργασίας. Το ΜπλεΜήλο προτείνει από τώρα το κόκκινο οικονομικό πρόγραμμα.

- Χρέος τέλος. Η αναδιάρθρωση είναι για το καπιταλιστικό Ντουμπάι και για φλώρους νεοφιλελεύθερους. Τα συμφέροντα της εργατικής τάξης επιτάσσουν καθολική διαγραφή του χρέους. Τα νέα ελλείμματα του κράτους θα τα χρηματοδοτεί ο χουβαρντάς σύντροφος Chavez. Ο άλλος σύντροφος Kim Il-Jong που είναι και τσαμπουκάς θα μας εφοδιάσει με πυρηνικά για όποιον δανειστή έχει νευράκια και μας ζαλίζει.

- Προσλήψεις όλων στο δημόσιο. Δεν έχει σημασία το ότι δεν θα παράγουν τίποτα, ακόμα και ο αστός οικονομολόγος Keynes συμφωνεί σε αυτό. Και εάν το κράτος δεν έχει χρήμα να τους πληρώσει, ε ας τυπώσει δικό του, καινούριο χρήμα. Και εάν η αξία αυτού του χρήματος εκτός της χώρας είναι μηδαμινή, τότε θα επιδιώξουμε οικονομική αυτάρκεια. Η Βόρεια Κορέα δηλαδή με το juche της άσχημα πάει;

- Πληθωρισμός τέλος. Αστικά μικροπροβλήματα όπως η διακύμανση των τιμών θα εξαλειφθούν άμεσα με καθορισμό τιμών από το κράτος. Όλοι στην Ελλάδα ξέρουν ότι το αόρατο χέρι της αγοράς είναι μύθος. Η προσφορά και η ζήτηση θα είναι παρωχημένες αστικές έννοιες στον σοσιαλιστικό οικονομικό παράδεισο. Το κράτος ξέρει πάντα καλύτερα και από τον παραγωγό και τον καταναλωτή.

- Άνοδος των φορολογικών συντελεστών στο 100%. Τέλος στην υπεραξία και την εκμετάλλευση των εργατών. Όλη η παραγωγή στο κράτος. Το ότι κανείς πια δεν θα έχει κίνητρο να παράγει θα το αντιμετωπίσουμε με ατσαλένια πειθαρχικά μέτρα που λειτούργησαν μια χαρά στην ΕΣΣΔ.

- Κατάργηση ατομικής περιουσίας. Πλήρης κρατικοποίηση όλων των ιδιωτικών περιουσιών που είμαστε σίγουροι ότι είναι προϊόν εκμετάλλευσης. Υπήρχε ιδιωτική περιουσία στα προϊστορικά χρόνια; Ο Ρουσσώ λέει όχι. Επιστροφή λοιπόν στην φυσική μας προϊστορική κατάσταση. Άλλωστε, ποιός διαφωνεί ότι το κράτος είναι πάντα ο καλύτερος διαχειριστής;

Ο μόνος δρόμος έξω από την κρίση είναι κόκκινος. Εμπρός της Ελλάδας οι κολασμένοι κρατικοδίατοι. Venceremos!

3 σχόλια:

bakalhs είπε...

Ἅααα... ἐπιτέλους. Ἡ καρδία μας ἐπλήσθη θάλπους!

ΑΦ είπε...

Τέλος στο άγχος, στις ανησυχίες, στην αβεβαιότητα. Μας αρκεί η απογυμνωμένη ενάρετη ύπαρξη, γεμάτη από αγνή Επανάσταση, χωρίς τους περισπασμούς των προσωπικών φιλοδοξιών, των επιλογών, των ευθυνών, του καταναλωτισμού. Τι άλλο θα μπορούσε να την εξασφαλίσει καλύτερα εκτός από 100gr κρέας την εβδομάδα, μία πλάκα σαπούνι μάρκας "Το Σαπούνι" και 1 λίτρο γάλα μάρκας "Το Γάλα";

Unknown είπε...

Μιά μικρή διόρθωση μόνο, ο Ερμής είναι ανάδρομος, όχι ο Κρόνος, και για αυτό πέτυχε η επανάσταση.

Δημοσίευση σχολίου