Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Απόστολος Γκλέτσος, τσάμπα μάγκας.


Τελικά η μεταπολίτευση τα διέβρωσε όλα. Έχει κανείς την αίσθηση ότι ακόμα και η κλασσική ελληνική μαγκιά έχει χάσει την αξία της. Βέβαια το τελειωτικό κτύπημα θα πρέπει να ήρθε τις προηγούμενες μέρες, όταν ο Απόστολος Γκλέτσος αποφάσισε να υποδυθεί τον αγανακτισμένο πολίτη.

Δεν είχα παρακολουθήσει με μεγάλη προσοχή την προηγούμενη καριέρα του κ. Γκλέτσου ως ηθοποιού. Από όσα είχα δει, ο κ. Γκλέτσος, όπως κάθε άλλος μέτριος ηθοποιός, μπορούσε να υποδυθεί μόνο τον ευατό του. Τα σκηνικά άλλαζαν, τα λόγια, τα ονόματα, οι τοποθεσίες, αλλά πάντα βλέπαμε το ίδιο χαρακτήρα μπροστά μας, τον Απόστολο Γκλέτσο.

Αλλά φαίνεται ότι κάποτε, όταν οι μούσες είδαν και απόειδαν, χρησιμοποίησαν τις θεϊκές τους δυνάμεις για να σπρώξουν τον κ. Γκλέτσο σε ένα τομέα που ήταν έτσι και αλλιώς χαμένος από χέρι: την πολιτική. Στην λέσχη των ατάλαντων ένας ακόμα δεν πειράζει.

Αλλά ο κ. Γκλέτσος αναλαμβάνοντας τα δημαρχιακά του καθήκοντα αποφάσισε να διατηρήσει την επιδερμική του σχέση με το δράμα. Έτσι το sex symbol ανέβηκε στο τρακτέρ και άνοιξε το δρόμο προς το τσάμπα.

Εδώ όμως βρίσκεται και το πρόβλημα με την υποτιμημένη ελληνική μαγκιά. Η μαγκιά συνδέεται με την ανάληψη ρίσκου και συνεπειών. Αυτό το απαραίτητο συστατικό της μαγκιάς λείπει από την μαγκιά Γκλέτσου. Όπως κάθε άλλος νεοέλληνας μάγκας, ο κ. Γκλέτσος, έκανε το μαλιφίτσι του εκ του ασφαλούς. Σε δυτικοευρωπαϊκή χώρα ο κ. Γκλέτσος τώρα θα βρισκόταν σε πολύ δύσκολη θέση, ίσως και μερικά χρόνια στην στενή, όπου θα είχε επιτέλους το χρόνο να γυμνάσει το υποκριτικό του ταλέντο - αν υπάρχει.

Αλλά όπως οι απεργοί μας που πληρώνονται τις μέρες της απεργίας, ή τη μαθητιώσα νεολαία που πετροβολούσε αστυνομικά τμήματα το 2008 υπό το βλέμμα και την προστασία της αστυνομίας, ο κ. Γκλέτσος έχει ελάχιστα να φοβηθεί. Ίσως ένα πρόστιμο, ίσως ποινή με αναβολή και όλα τα σχετικά του απαράδεκτα ανεκτικού στην παραβατικότητα και το έγκλημα ελληνικού συστήματος δικαιοσύνης.

Πάντως το όλο εγχείρημα έχει φιλοσοφική συνοχή: ο τσάμπα μάγκας θέλει τσάμπα δρόμους.

Παρεμπιπτόντως, ο κ. Γκλέτσος λέει ότι η Ελλάδα είναι μια υπό κατοχή χώρα. Τώρα που είναι δήμαρχος και ο μισθός του πληρώνεται από τις κατοχικές δυνάμεις, να υποθέσουμε ότι ταυτόχρονα είναι και γερμανοτσολιάς;

9 σχόλια:

Αναρχοφιλελευθερος είπε...

Η κατάργηση της δυνατότητας να επιλέξει κανείς μια εναλλακτική διαδρομή δεν είναι επιλήψιμη;

Η ύπαρξη ενός και μόνο δρόμου δεν συνιστά μονοπώλιο, πράγμα σκανδαλώδες για τον φιλελευθερισμό;

Defkalion είπε...

Πως το φασιστικο ψευδοπολυκομματικο καθεστως δημιουργει ''ηρωες'' τυπου Γκλετσου

1. Υπαρχει μια πραγματικη αδικια που το καθεστως αφηνει να διογκωνεται αδιαφορωντας για τις διαμαρτυριες

2. Εμφανιζεται ενας Κνιτης που εμφανιζεται να παιρνει το... ζητημα πανω του και να παιρνει την στημενη ''νικη'' βασιζομενος οχι σε καποιο δημοκρατικο κινημα αλλα στην ''μαγκια'' του ''ηρωα'', ωστε να σταλλει το μηνυμα ''τις νικες τις παιρνει ο λαος μονο με τραμπουκισμους και υπο την ηγεσια των Κνιτων...''

3. Ηρωοποιηση με τηλεοπτικη ''συλληψη'' για ''χαρη του λαου''

4. Εγκωμιοποιηση απο τους Τριανταφυλλοπουλους και λοιπους καθεστωτικους τηλεδικαστες με ''αυθορμητες παρεμβασεις'' ακομη και πολιτικων


To σαμποταριστικο καθεστωτικο ΚΚΕ ειχε αναγκη να δημιουργησει μια παρασταση για δηθεν ''μαχη υπερ του λαου'' καθως ο κοσμος με το σαμποταζ στον τουρισμο και τις μεταφορες εχει αρχισει να καταλαβαινει οτι το ΚΚΕ με την συνειδυτη ανοχη του υπολοιπου ψευδοπολυκομματικου καθεστωτος, ειναι ο βασικος σαμποταριστης της οικονομιας.

Ο κοσμος εχει καθε δικαιωμα να αντιδραει στις περιπτωσεις αυθαιρεσιων απο το κρατος ή τις εταιριες. Στις περιπτωσεις οπου το κρατος αυθαιρετει και δεν τηρουνται οι απαιτησεις για εναλλακτικες οδους, εκει εχει καθε ηθικη και δημοκρατικη νομιμοποιηση η μη πληρωμη διοδιων. Αυτο φυσικα δεν μπορει να καπελωθει απο το φασιστικο μικροαστικο αντιδραστικα ''αντικαπιταλιστικο'' κινημα των ψευτοαριστερων ναζι

θανάσης είπε...

Δε μου αρέσει το άρθρο. Ο Γκλέτσος είναι κανονικός, όχι τσάμπα μάγκας στο θέμα των διοδίων.

Είναι κρίμα που οι φιλελεύθεροι πολίτες δεν αντιλήφθηκαν εγκαίρως ότι ο αγώνας κατά των διοδίων είναι ΔΙΚΑΙΟΣ και η στάση πληρωμών ΜΟΝΟΔΡΟΜΟΣ. Ετσι ...αφήνεται το ΚΚΕ να εμφανίζεται "δικαιωμένο".

Δε μας φτάνει που για πολλούς αδαείς συμπολίτες μας η αριστερά στην εποχή του ΔΝΤ εμφανίζεται "δικαιωμένη", ενώ στην πραγματικότητα η νοοτροπία της κατέστρεψε την Ελλάδα και τις προοπτικές της..... θα έχουμε και τα διόδια τώρα;; Σε λίγο θα εμφανιστούν ως εθνικοί σωτήρες κ θα διεκδικήσουν κυβέρνηση!!

Μην αφήνετε το δίκαιο αγώνα κατά των διοδίων στο σταλινικό ΚΚΕ!

Ανώνυμος είπε...

Τσαμπα μαγκας δεν ειναι, βγειτε απο το καβουκι σας στην Αθηνα και απο το σαλονι σας που γραφετε αρθρα, να πατε να δειτε που ειναι αυτος ο δρομος και αν υπαρχουν εναλλακτικες διαδρομες για τον κοσμο και τους επαγγελματιες που πληρωνουν 40 ευρω την μερα για να μετακινηθουν απο και προς την εδρα τους που ειναι 5 χιλιομετρα διπλα, ή τους ελαιοπαραγογους που για να πανε καθε παρτιδα ελιες στο ελαιοτριβειο πρεπει να πληρωνουν διοδια για 5 χιλιομετρα που κανουν. Ρωτατε πρωτα η πατε και μετα γραψτε..

Ανώνυμος είπε...

Το αρθρο ειναι ακυρο εκτος και αν ο αρθρογραφος συμφωνει με το να κοστολογειται στην Ελλαδα το ακριβοτερο χιλιομετρο οδοστρωματος στην Ευρωπη παντα με αδιαφανεις διαδικασιες κρατικοδιαιτης διαπλοκης.

ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΣ είπε...

Το θέμα της ανάρτησης δεν ήταν το αν “Η ύπαρξη ενός και μόνο δρόμου δεν συνιστά μονοπώλιο, πράγμα σκανδαλώδες για τον φιλελευθερισμό;”

ή “αν υπαρχουν εναλλακτικες διαδρομες για τον κοσμο και τους επαγγελματιες που πληρωνουν 40 ευρω την μερα για να μετακινηθουν απο και προς την εδρα τους που ειναι 5 χιλιομετρα διπλα, ή τους ελαιοπαραγογους που για να πανε καθε παρτιδα ελιες στο ελαιοτριβειο πρεπει να πληρωνουν διοδια για 5 χιλιομετρα που κανουν. Ρωτατε πρωτα η πατε και μετα γραψτε..”

ή “αν ο αρθρογραφος συμφωνει με το να κοστολογειται στην Ελλαδα το ακριβοτερο χιλιομετρο οδοστρωματος στην Ευρωπη παντα με αδιαφανεις διαδικασιες κρατικοδιαιτης διαπλοκης.”

Το θέμα ήταν αν όταν κάποιος αισθάνεται αδικημένος και αγανακτισμένος τότε έχει το δικαίωμα τα αρχίζει να γκρεμίζει. Θα γίνουμε ζούγκλα, είναι πολύ απλό.
Εγώ θεωρώ το καθεστώς για τα φαρμακεία κοινωνικά άδικο, σκέτη κλεψιά, σημαίνει ότι από αύριο μπορώ να αρχίσω να τα ληστεύω ή να τα γκρεμίζω;

Δημήτρης Α. Ζεγγίνης είπε...

Ναπολέων δεν γκρέμισε τα διόδια, ούτε κήρυξε ανυπακοή και άρνηση πληρωμής. απλώς άνοιξε έναν δρόμο που αυθαίρετα είχε κλείσει η εταιρεία και που το κράτος δεν επιδιόρθωνε καθυστερώντας. Κι ενώ μέχρι να επισκευαστεί ο δρόμος είχαν ελευθέρας οι περίοικοι κάτοικοι, ξαφνικά η εταιρεία τους έκοψε τα ελευθέρας. μετά την φασαρία τους τα έδωσε και έληξε το θέμα.

Ανώνυμος είπε...

Γεια σου , Αποστολη . Ασε του χαρτογιακαδες να λενε...

Ανώνυμος είπε...

Δυστυχως εχουμε χασει την ικανοτητα μας σαν λαος να μαθαινουμε απο το λαθη μας. Με το να γκρεμιζεις τον τοπο σου επανειλημμενα και να παρανομεις για να δειξεις την οργη σου δεν κανεις τιποτε αλλο απο το να δημιουργεις περισοτερα προβληματα για τον τοπο που υποτιθεται ενδιαφερεσαι και αγαπας. Δυστυχως, ενεργειες σαν του Γκλετσου φενεται πως ακομη "εντυπωσιαζουν" καποιους ελληνες που δεν συνειδητοποιουν οτι οι εντυπωσιασμοι περνανε, ειναι της στιγμης, και μονο η σκληρη, συστηματικη δουλεια ειναι που φερνει λυσεις βραχυπροθεσμα και ειδικοτερα μακροπροθεσμα.
Ανωνυμη.

Δημοσίευση σχολίου