Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Οι 300 γνωστοί άγνωστοι της Βουλής


Πριν μπουν σε μια εβδομάδα όπου στο πνεύμα ‘οι καιροί έχουν αλλάξει’ άρχισαν να παζαρεύουν υποψήφιους υπόπτους με σκοπό να μην τιμωρηθεί κανείς και να αθωωθεί το σύστημα, οι εκπρόσωποι του έθνους, αποφάσισαν να θέσουν για άλλη μια φορά τους εαυτούς τους πάνω από το νόμο.


Είχατε απογοητευτεί γιατί σε μια περίοδο κρίσης οι πολιτικές δυνάμεις της χώρας αδυνατούσαν να συνεννοηθούν μεταξύ για το καλό της χώρας. Σκεφτόσασταν, ότι ετούτη την ώρα περνάμε την μεγαλύτερη και πιο βαθιά κρίση των τελευταίων δεκαετιών αλλά οι πολιτικοί μας δεν μπορούν να αφήσουν ανούσιους καυγάδες και να κοιτάξουν, επιτέλους, το μέλλον της δύστυχης χώρας.

Δεν ξέρετε πόσο αθεράπευτα κυνικοί είσθε. Γιατί η εθνική μας αντιπροσωπεία, επιστρατεύοντας βαθιές εσωτερικές δυνάμεις αυταπάρνησης και πατριωτισμού, έδωσε το μήνυμα της ενότητας τούτες τις κρίσιμες στιγμές. Η ηλιαχτίδα της ελπίδας φώτισε τα πρόσωπα μας όταν με 206 ψήφους κατά και 5 υπέρ, η Βουλή απέρριψε το εισαγγελικό αίτημα για τον βουλευτή Β΄Θεσσαλονίκης (ΠΑΣΟΚ), Γεώργιο Αρβανιτίδη, “που κατηγορείται για εκτέλεση οικοδομικών εργασιών στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης χωρίς άδεια, καθώς και για διατάραξη της ασφάλειας συγκοινωνιών, όταν ήταν δήμαρχος Εχεδώρου Θεσσαλονίκης.”

Αλλά η εθνική ενότητα δεν μπορεί να είναι περιστασιακή, η αρετή θέλει τόλμη αλλά και εξάσκηση, έτσι προχώρησαν παραπέρα. Με 207 ψήφους κατά και 4 υπέρ, απορρίφθηκε το εισαγγελικό αίτημα για την “Ευγενία Τσουμάνη- Σπέντζα (ΝΔ, Επικρατείας ) που κατηγορείται για συκοφαντική δυσφήμιση δια του Τύπου, για όσα είχε δηλώσει, ως γενική γραμματέας Ισότητας το 2007, σχετικά με τη ΜΚΟ Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι.”

Με 204 ψήφους κατά και 6 υπέρ, απορρίφθηκε το εισαγγελικό αίτημα για τον “Κωνσταντίνο Κουκοδήμο (ΝΔ, Πιερίας) που κατηγορείται ότι, ως υφυπουργός αθλητισμού, χορήγησε άδεια άσκησης επαγγέλματος προπονήτριας κλασσικού αθλητισμού σε άτομο χωρίς τα απαιτούμενα προσόντα.”

Με 207 ψήφους κατά και 4 υπέρ, απορρίφθηκε το εισαγγελικό αίτημα για τον “Παύλο Μαρκάκη (ΛΑΟΣ, Μαγνησίας) που κατηγορείται ότι, ως αντιδήμαρχος Βόλου, έβαλε μπάρες σε κεντρική αρτηρία, με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η προσέγγιση οχημάτων προς ξενοδοχειακή μονάδα.”

Ναι, πολλά απ' όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια μας έχουν απογοητεύσει. Αλλά η ελπίδα πολλές φορές έρχεται από εκεί που δεν το περιμένεις, μια απόρριψη εισαγγελικού αιτήματος εδώ, μια παραγραφή εκεί, και να που μέσα από τα συντρίμμια της κρίσης ξεπηδά η νέα Ελλάδα.

Yes we can.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

θα θελα πολυ οι 4-6 γενναιοι βουλευτες που ψηφισαν υπερ των εισαγγελικων αιτιματων να γινουν γνωστοι μπας και μπορουμε να τους κλωνοποιησουμε!

Δημοσίευση σχολίου