Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Γιατί ο Julian Assange είναι θύμα του παλαβού αριστερού φεμινισμού


Ομολογώ εξαρχής πως έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στον κίτρινο Τύπο, οπότε πιστεύω πως θα με δικαιολογήσετε για το ότι χθες ξεκοκκάλισα το ζουμερό άρθρο της αγαπημένης μου φυλλάδας "Daily Mail" που περιέγραφε, με κάθε λεπτομέρεια, τις σεξουαλικές περιπέτειες του Julian Assange, στη Σουηδία , που όπως γνωρίζουμε, τελικά οδήγησαν και στη σύλληψη του. Και καμιά φορά ,ακόμη και από αυτά τα άρθρα μπορείς να βγάλεις πιο χρήσιμα πολιτικά συμπερασματα, απ'όσο αν διάβαζες δεκάδες βαθυστόχαστες αναλύσεις "σοβαρών" εφημερίδων.

Η "Daily Mail" μας ενημερώνει, λοιπόν, πως o ιδρυτής των Wikileaks σε πρόσφατη επίσκεψη του στην Σουηδία, έκανε σεξ με δύο διαφορετικές γυναίκες (όχι ταυτόχρονα!). Το σεξ ήταν συναινετικό, όπως παραδέχονται όλα τα εμπλεκόμενα μέρη . Όμως, στην πρώτη επαφή το προφυλακτικό έσπασε, ενώ στη δεύτερη δεν πάρθηκε καμία προφύλαξη. Αρχικά , οι δύο γυναίκες δεν φάνηκε να είχαν ιδιαίτερο πρόβλημα με αυτό το γεγονός. Έτσι, μετά την σεξουαλική επαφή η πρώτη γυναίκα παρέθεσε και πάρτυ προς τιμήν του Assange , ενώ η δεύτερη δείπνησε μαζί του. Ένιωσαν θιγμένες (ίσως από ζήλια;), μόνο αφού μίλησαν η μια με την άλλη και διασταύρωσαν τις εμπειρίες τους. Μόνο τότε, έξι μέρες μετά την πρώτη επαφή και τρείς μέρες μετά τη δεύτερη, πήγαν στην αστυνομία, όπου κατήγγειλαν πως ο Assange τις πίεσε να κάνουν σεξ χωρίς προφυλακτικό. Εναντίον του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για βιασμό και κακοποίηση.(Άραγε, αν μια γυναίκα δεν χρησιμοποιήσει αντισυλληπτικό χάπι, μπορεί να κατηγορηθεί και αυτή για...βιασμό;)

Εδώ πρέπει να τονίσουμε πως και οι δύο γυναίκες ήταν δραστηριοποιημένες στη σουηδική Αριστερά και συναντησαν τον Assange σε πολιτικές εκδηλώσεις. Οι ίδιες τον κάλεσαν στο σπίτι τους, γιατί προφανώς θεωρούσαν μεγάλο κατόρθωμα να κάνουν σεξ με το ίνδαλμα τους! Η πρώτη γυναίκα, και μεγαλύτερη σε ηλικία, είναι μια μαχητική φεμινίστρια, υπεύθυνη ισότητας φύλων στο πανεπιστήμιο που δουλεύει και έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης. Βέβαια, λάβετε υπόψη σας, πως ο "σουηδικός αριστερός φεμινισμός" πολύ μικρή σχέση έχει με τον παλιό, καλό παραδοσιακό φεμινισμό που πάλευε για την ισότητα ανδρών και γυναικών απέναντι στον νόμο.

Ο αριστερός ριζοσπαστικός φεμινισμός , όπως αναπτύχθηκε στα πανεπιστήμια της Δύσης από τη δεκαετία του '70 και μετά, δεν είναι τίποτε άλλο παρά πολιτισμικός Μαρξισμός που βλέπει τις σχέσεις άνδρα και γυναίκας σαν σχέσεις εξουσιαστή και εξουσιαζόμενου . Ο άνδρας έχει φυσικά το ρόλο του δυνάστη. Η γυναίκα πάλι βρίσκεται στο ρόλο της...αθώας Πολυάννας, καθηλωμένη σε μια μόνιμη παιδική ηλικία ,ένα ανίσχυρο θύμα της επάρατης «πατριαρχικής κοινωνίας» , που χρειάζεται να έχει συνέχεια στο πλάι της το κράτος-πατερούλη για να την προστατεύει. Έτσι όμως , ο ριζοσπαστικός φεμινισμός δεν κατορθώνει τίποτε άλλο παρά να ακυρώνει τις προσπάθειες παλαιότερων γενιών για την ίση αντιμετώπιση γυναικών και ανδρών.

Γι αυτές τις φεμινίστριες, που μισούν το ανδρικό φύλο, το σεξ είναι ένας ακόμη τρόπος με τον οποίο ο άνδρας εκφράζει την υπεροχή του απέναντι στη γυναίκα . Πιστεύουν λοιπόν πως χρειάζονται ειδικοί νόμοι που θα προστατεύουν το "ασθενές φύλο" ακόμη και στο κρεβάτι από τις άνομες ορέξεις των ακόρεστων αρσενικών. Το σεξ μπορεί να γίνει ανεκτό μόνο αν το θηλυκό εκφράζει τη ρητή συναίνεση του σε όλες τις φάσεις τις διαδικασίας. Οτιδήποτε άλλο είναι βιασμός και ο δράστης πρέπει να σαπίσει στη φυλακή.

Οι παλαβές αυτές θεωρίες εκτός από το ότι οδηγούν σε μια ολοκληρωτική κοινωνία , όπου το κράτος, με πρόσχημα την προστασία των γυναικών και των μειονοτήτων, θα ρυθμίζει με κάθε λεπτομέρεια όλες τις κοινωνικές σχέσεις, είναι και τελείως ξεκομμένες από την πραγματική ζωή . Βλέπετε, το σεξ εκεί έξω στον πραγματικό κόσμο δεν έχει καμιά σχέση με τις αερολογίες και τα κενά θεωρητικά σχήματα που συναντάς στα βιβλία του Φουκώ. Το σεξ εκεί έξω είναι κάτι πολύ πιο σύνθετο, δεν έχει καμιά σχέση με αριστερόστροφες εξισωτικές θεωρίες, συνήθως είναι "βρώμικο" και καθόλου "πολιτικά ορθό", οι σχέσεις εξουσιαστή και εξουσιαζόμενου εναλλάσσονται συνεχώς , ενώ κανείς δεν ρωτάει πριν προχωρήσει στην επόμενη κίνηση :"Αγάπη μου, μήπως μπορώ τώρα να σου πιάσω το στήθος;" Στο σεξ, θα γίνουν και πράγματα που ίσως δεν σου αρέσουν, αλλά αυτό είναι ένα θέμα που μπορεί να λύσει το ίδιο το ζευγάρι , και όχι τα δικαστήρια ή το κράτος.

Οι δύο γυναίκες της ιστορίας μας παρασυρμένες από τα προσωπικά τους απωθημένα εναντί του Assange και με το μυαλό σε μόνιμη θολούρα από τις ιδεολογικές μπούρδες που μάθαιναν τόσα χρόνια στα αριστερόστροφα πανεπιστήμια , είχαν στη διάθεση τους το πιο επικίνδυνο όπλο για την περίπτωση τους : τους περίπλοκους και αυστηρούς νόμους της Σουηδίας , που διευρύνουν ανεπίτρεπτα την νομική έννοια του βιασμού, σύμφωνα με τις επιταγές , άλλωστε, του ριζοσπαστικού αριστερού φεμινισμού. Μην ξεχνάμε πως στην ίδια αυτή χώρα πριν λίγα χρόνια ένα φεμινιστικό κόμμα ζήτησε να επιβληθεί ειδικός φόρος στους άνδρες, γιατί ...η βίαιη συμπεριφορά τους αποτελεί οικονομικό βάρος για την κοινωνία, ενώ , φεμινίστριες απομάκρυναν τις τουαλέτες από ένα δημοτικό σχολείο γιατί ....η όρθια στάση των ανδρών κατά την ούρηση, δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια αρρωστημένη επίδειξη της ανδρικής κυριαρχίας ! Μπορείτε λοιπόν να καταλάβετε, το διχασμό αυτής της Αριστεράς απέναντι στον Assange. Από τη μια τον θαυμάζει επειδή ικανοποιεί τον αταβιστικό αντιαμερικανισμό της, αλλά από την άλλη τον απεχθάνεται επειδή εκπροσωπεί ότι σιχαίνεται : πλούσιος, πετυχημένος, γυναικάς, ο Julian είναι , στα μάτια τους, ένα «σωβινιστικό γουρούνι», ένας απαίσιος «φαλλοκράτης» που διακορεύει ανυποψίαστες και ανυπεράσπιστες γυναίκες.

Σήμερα, οι περισσότερες "προοδευτικές" εφημερίδες και μπλογκς βρίσκονται στο πλευρό του ιδρυτή των Wikileaks, και πολύ σωστά, κατά τη γνώμη μου. Η Αριστερά όμως προτιμά να ξεχνάει πως υπεύθυνος για τη σύλληψη του ινδάλματος της , δεν είναι τόσο οι φοβερές και τρομερές αμερικάνικες μυστικές υπηρεσίες, αλλά ένα τέρας που η ίδια έτρεφε εδώ και χρόνια στον κόρφο της : ο παλαβός, αριστερός, ριζοσπαστικός φεμινισμός.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Δείτε και αυτό:

http://www.huffingtonpost.com/naomi-wolf/interpol-the-worlds-datin_b_793033.html

μαρία είπε...

Δε θα ανακοινωθούν τα ονόματα τους; Δε θα δούμε φωτογραφίες; Έχω μεγάλη περιέργεια να δω τις φάτσες τους :-)

Ανώνυμος είπε...

Anna Ardin

http://www.popcrunch.com/anna-ardin-pictures/


Sofia Wilén

http://www.popcrunch.com/sofia-wilen-pictures/

EyeDoctor είπε...

1) Πάνω που ο τύπος θα ξεκινούσε την εκμετάλλευση και σε σεξουαλικό επίπεδο της σκληρά κερδισμένης δημοσιότητας και αναγνωρισιμότητάς του, του έκατσε τέτοιο λαχείο...Μα κι αυτός? Υπεύθυνη(!) ισότητας φύλων και φεμινίστρια...Τσ τς..

2) Αγαπητό μου κορίτσι, ποια ονόματα και φωτογραφίες? Δεν ξέρεις ότι σε μια κατηγορία βιασμού η καταγγέλλουσα προστατεύεται από το νόμο? Ο καταγγελλόμενος πάλι όχι! Ακόμα κι αν αποδειχθεί ψευδής η καταγγελία, το στίγμα μένει!
Φωτογραφίες και ονόματα μάλλον δε θα δεις ποτέ...

3)Τι θέλουν πια οι αριστερές φεμινίστριες? Να σταματήσουμε να τις πηδάμε? Ή αυτή ακριβώς είναι η γενεσιουργός αιτία της συμπεριφοράς τους?

4)Διαβάστε το "The Myth of Male Power" (Warren Farrell).
Πραγματεύεται πολλά πράγματα, μεταξύ άλλων και τους νόμους περί βιασμού...

EyeDoctor είπε...

Μ΄αρέσει που διαψεύστηκα πριν ακόμα ποστάρω...

Ανώνυμος είπε...

Στο ίδιο πνεύμα ο citizen renegade:
A Case Of Spurned Groupies

Ανώνυμος είπε...

(Άραγε, αν μια γυναίκα δεν χρησιμοποιήσει αντισυλληπτικό χάπι, μπορεί να κατηγορηθεί και αυτή για...βιασμό;)

Αν τον εξαπατήσει ότι το παίρνει τότε θα πρέπει να έχει νομικές συνέπειες η γυναίκα. Απ' όσο ξέρω όμως ακόμα και να σου κλέψει το σπέρμα μια γυναίκα και να τεκνοποιήσει εν αγνοία σου μετά είσαι αναγκασμένος να της πληρώνεις διατροφή.

EyeDoctor είπε...

Πάντως τα ονόματά τους δεν αποκαλύφθησαν από τη Σουηδική αστυνομία. Αυτή το απαγόρευσε.
Ζήτω το διαδίκτυο!

Δημοσίευση σχολίου