Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

ΟΙ ΧΕΙΡΌΤΕΡΟΙ ΈΛΛΗΝΕΣ 2010


Η συντακτική ομάδα του ΜπλεΜήλου παρουσιάζει τους χειρότερους Έλληνες του 2010.


5.
Γιώργος Α. Παπανδρέου. Ο Γ. Α. Παπανδρέου είναι ένας συμπαθής άνθρωπος, αλλά ακατάλληλος για ηγέτης αυτής της χώρας.

Αυτό φάνηκε νωρίς, όταν μετά τις εκλογές του 2009 έβαλε το κομματικό όφελος πάνω από αυτό της χώρας με την εσκεμμένη απουσία μέτρων, για να ξεκινήσει από «ευνοϊκότερη» βάση σύγκρισης. Το 2010, αντί να πάρει άμεσα και δραστικά μέτρα εξυγίανσης, ξόδεψε πολύτιμο χρόνο και πολιτικό κεφάλαιο κυνηγώντας («κερδοσκόπους» ), με αποτέλεσμα να φτάσουμε να παρακαλάμε το ΔΝΤ και την Γερμανία να μας δανείσουν. Από τότε, σαν γνήσιος ουραγός των εξελίξεων, κάνει το ελάχιστο δυνατό να αλλάξει την χώρα και τα ανεπαρκή μέτρα που έχει πάρει, τα προβάλλει όχι σαν μέτρα εξυγίανσης και κοινωνικής δικαιοσύνης, αλλά σαν αναγκαίο κακό εκπορευόμενο από το κακό μνημόνιο.

Η διπροσωπία του είναι ιδιαίτερα εμφανής όταν στο εσωτερικό καλεί για αγώνα ανεξάρτησίας από την κηδεμονία του ΔΝΤ, ενώ στην Ευρώπη παίζει το ρόλο του καλού παιδιού που παρέλαβε χάος και παλεύει με τους άγριους ιθαγενείς Έλληνες. Την ίδια στιγμή βέβαια, στην Σοσιαλιστική Διεθνή συνεχίζει τις αστειότητες περι σοσιαλιστικού οράματος.


4.
ΠΑΜΕ. Συνήθως οι επαναστάτες για να διαφθαρούν πρέπει πρώτα να αποκτήσουν εξουσία. Οι ‘επαναστάτες΄ του ΠΑΜΕ έχουν καταφέρει να μας δείξουν πόσο ηθικά χρεοκοπημένοι είναι, πολύ πριν κάνουν την έφοδο στα χειμερινά ανάκτορα. Το ΚΚΕ προχώρησε σε περικοπές θέσεων εργασίας και μισθών, το ΠΑΜΕ δεν έβγαλε τσιμουδιά. Δηλαδή, οι παλικαράδες του ΠΑΜΕ προσπαθούν να σταματήσουν τα καράβια την ίδια ώρα που οι ίδιοι πλέουν σε πελάγη υποκρισίας.

3.
Ακης Τσοχατζόπουλος. Το δίπολο ύβρις – νέμεσις δεν είναι αρκετό για να περιγράψει την πορεία του Άκη Τσοχατζόπουλου. Σύμβολο της γενιάς που κατέστρεψε την Ελλάδα, χρησιμοποίησε την ευφράδεια του για να κοροϊδέψει, να αρπάξει, να απολαύσει έναν βασιλικό βίο (δεξιώσεις στο George V, ιδιόκτητη μονοκατοικία στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου, κ.ά.), εις βάρος των κορόιδων. Η διαφθορά του που αποκαλύφθηκε φέτος λίγο εξέπληξε. Περισσότερο εντύπωση έκανε το οικτρό θέαμα της αναξιοπρέπειας ενός ανθρώπου που συνέχισε μέχρι το τέλος να προσπαθεί να κοροϊδέψει, καταγγέλοντας σχεδίο πολιτικής του εξόντωσης. Ελπίζουμε τα τελευταία του χρόνια να ιδιωτεύσει, γιατί η θέα του μας προκαλεί αηδία.

2.
Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Αν το ελληνικό «κράτος-νταντά» έχει ένα πρόσωπο για το 2010, αυτό σίγουρα ανήκει στην πρώην Υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης , Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου. Αφού «έλαμψε» διά της ανικανότητάς της να ελέγξει τις νοσοκομειακές δαπάνες , η Μαριλίζα αποφάσισε να αναλάβει το ρόλο της στοργικής μανούλας του έθνους και να μας απαλλάξει από τις κακές μας συνήθειες. Έτσι, ψήφισε έναν από τους πιο αυστηρούς αντικαπνιστικούς νόμους στην Ευρώπη, ο οποίος βέβαια αποδείχτηκε ανεφάρμοστος, λόγω της μαζικής ανυπακοής καταστηματαρχών και πελατών . Τελικά, το μόνο που κατάφερε ο αυταρχικός ματερναλισμός της Μαριλίζας ήταν να αποδυναμώσει ακόμη περισσότερο το σεβασμό των Ελλήνων για το «κράτος δικαίου».

και οι χειρότεροι...

1.
Οι διαδηλωτές έξω από το υποκατάστημα της Marfin, 5 Μαϊου 2010. Από το ρεπορτάζ: “Στο μικρό μπαλκόνι στην πρόσοψη του νεοκλασικού στριμώχθηκαν τέσσερις ή πέντε εργαζόμενοι προσπαθώντας να αναπνεύσουν, ενώ άλλοι που δεν χώρεσαν εκεί άνοιξαν διάπλατα τις μπαλκονόπορτες. Οι αντιδράσεις των διαδηλωτών κλιμακώθηκαν. Εκείνοι που νωρίτερα έκαναν χειρονομίες, τώρα χλεύαζαν τους υπαλλήλους φωνάζοντας «να καείτε ζωντανοί, ρε!», ενώ άλλοι τους καλούσαν ειρωνικά να πηδήσουν στο κενό.”

Υπάρχουν οι στυγνοί εγκληματίες που έβαλαν την φωτιά και οι οποίοι δεν είναι το θέμα αυτής της στήλης. Υπάρχουν όμως και οι δεκάδες διαδηλωτές που πέρασαν εκείνη τη μέρα με επαναστατική ανεμελιά έξω από το υποκατάστημα. Η στάση τους ήταν ένα ακόμα δείγμα - το χειρότερο - μεταπολιτευτικής βαρβαρότητας και απανθρωπιάς. Δεν είναι πλέον είδηση ότι η κατάρρευση της μεταπολιτευτικής Ελλάδας δεν ήταν μόνο οικονομική. Η κοινωνία που χτίσαμε μετά το 1974 είναι σαθρή, άδικη και συχνά απάνθρωπη. Οι διαδηλωτές έξω από την Marfin εκείνη τη μέρα ήταν το δείγμα ανθρώπου που καλλιεργήθηκε την περασμένη τριακονταετία: οι ηθικά απονευρωμένοι νέο-Έλληνες.

Την Παρασκευή Οι Έλληνες της Χρονιάς.


9 σχόλια:

Unknown είπε...

Θα διαφωνήσω για την Ξενογιαννακοπούλου. Τη θεωρώ τελείως ακατάλληλη για υπουργό, σε ένα υπουργείο όμως από το οποίο έχουν περάσει σκουπίδια και σκουπίδια, ενώ ακόμη και οι ικανοί λίγα κατάφεραν να κάνουν, αυτή άφησε κάποιο, μικρό αλλά υπαρκτό, έργο. Εκτός από τον αντικαπνιστικό νόμο που μπορεί να τον πολεμούν πολλοί, αλλά έχει αποδεδειγμένα ελαττώσει το κάπνισμα στους κλειστούς χώρους (ενώ πλέον μπορεί όποιος ενοχλείται από τους καπνιστές να καλέσει την αστυνομία) κατάργησε και τον νόμο του αρχικλέφτη Αβραμόπουλου για τις ιδιωτικές κλινικές. Ελπίζω να μην βρεθεί κανείς να μου προσάψει φιλοπασοκικά αισθήματα, διότι σε όλες (εκτός από τις τελευταίες που απείχα) τις βουλευτικές εκλογές έχω ψηφίσει ΝΔ.

gardiki news είπε...

Και ο μηδενίζων το έλλειμμα Σαμαράς? Ο εύστροφος και εργασιομανής Καραμανλής? Ο γιός του ταχυδρόμου Ρουσόπουλος? Ο γίγαντας της οικονομικής σκέψης Αλογοσκούφης? Ο κλειδαράς-οικονομολόγος Παπαθανασίου? Ο φιλελεύθερος υπερνομάρχης Ψωμιάδης? Ο νόμιμος και ηθικός Βουλγαράκης? Ο πρώτος σε ψήφους της φιλελεύθερης παράταξης στην Α’ Αθήνας, «θεά»Ψινάκης?
Αχ βρε «Μπλε Μήλο» μου σ’ αγαπάμε και σε διαβάζουμε, μην πας να μας γίνεις «Μαύρο». Ξεχνάς τα λουλούδια που άνθισαν και στην άλλη πλευρά…

Unknown είπε...

Για το 2010 ήταν η δημοσίευση. Πλην του Ψινάκη και του Σαμαρά όλοι οι άλλοι είναι παλαιότεροι. Επιπλέον Ψινάκης και Σαμαράς ελάχιστη (έως μηδενική) εξουσία έχουν. Αλλά όποιος έχει τη μύγα ...

Stelios Frang είπε...

Ούτε ο Τσοχατζόπουλος είχε το 2010 και το 2009 και το 2008 ... εξουσία. Τα εγκλήματά του λειτουργούν όμως διαχρονικά... Πιστεύω ότι στη λίστα ανήκουν οπωσδήποτε ο Καραμανλής και ο Άνθιμος, μπορεί να φύγει η Ξενογιαννακοπούλου, ένα φλύαρο τίποτα είναι κι αυτή!

Ανώνυμος είπε...

Μες το 2010 εγινε πρωτοσελιδο ο Τσοχατζόπουλος. ΤΑ ΜΜΕ προσπαθουν με καθε τροπο να δειχνουν συνεχεια τους ΝεοΔημοκράτες και ΜΟΝΟ για οτι στραβο συμβαινει σε αυτη τη χωρα. Τα πραγματα εχουν προχωρήσει και πλεον αλλοι παιρνουν τα βραβεια. ΔΕΝ θα τα βαλουμε τωρα με τους ανθρωπους που ασχολουνται με το σημερα σε αντιθεση με τα φιλοπασοκικα μεσα.

Ανώνυμος είπε...

η Ξενογιαννακοπούλου δεν είναι μόνον "...ένα φλύαρο τίποτα...", ήταν παλιά Γ.Γ και πρόσφατα Υπουργός σε μιά από τίς μεγαλύτερες τρύπες διαφθοράς του Κράτους, μας έχει κοστίσει πολλά δίς με πράξεις ή παραλείψεις, διαβάστε αυτήν την φοβερή δουλειά να μάθετε το τί και το πώς.

http://ermippos.blogspot.com/2010/05/blog-post_24.html

EyeDoctor είπε...

O Καραμανλής ανήκει στο 2009...

gardiki news είπε...

Απαντώντας στον Chris
Πραγματικά μας εξέπληξε η φράση «αλλά όποιος έχει τη μύγα…» Δηλαδή το πρόβλημα σου είναι ότι ΠΙΘΑΝΟΝ να το λέμε ξεκινώντας από φιλοπασοκική – σοσιαλιστική αντίληψη! Η λογική του ΚΚΕ (και οι αμερικάνοι σκότωναν τους Ινδιάνους)! Λες και η ΝουΔου αποτελεί πρότυπο φιλελεύθερου κόμματος. Αλλά ας μιλήσουμε και γι’ άλλα ονόματα. Ας πούμε Έλληνα της χρονιάς τον Άγιο Πειραιώς με τις κατάπτυστες δηλώσεις του. Τον Νικήτα με τη πόλη που μας άφησε. Να επαναλάβω τον διαχρονικό και παιδί της «φιλελεύθερης» ΝουΔου Ψωμιάδη. Άνθρωποι του 2010!
Κι απ’ την άλλη γιατί μόνο τον αισχρό Τσοχατζόπουλο. Ο πρόεδρος της βουλής Πετσάλνικος, με τα δικά του παιδιά? Το υπερδραστήριο μηδενικό που λέγεται Φώφη? Ο άεργος κομματοτραφής Σκανδαλίδης (Υπουργός Γεωργίας)? Η εργατομάνα Κατσέλη? κ.ά.
Για το ΚΚΕ-Συν τι μπορεί να πει κάποιος? Αυτοί πάνε πακέτο, όλοι μαζί. (Προς Θεού…, δεν ψηφίζουμε ΛΑΟΣ)

Και για να διορθώσουμε την παροιμία φίλε Chris, επειδή είμαστε από την ορεινή Ελλάδα και μύγες έχουμε ελάχιστες, καλύτερα θα μας ταίριαζε το: «θέλει η πουτάνα να κρυφτεί και η χαρά δεν την αφήνει». ΚΑΛΗ & ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ

Ανώνυμος είπε...

Στο απυρόβλητο η ΝΔ του Σαμαρά, ο Καραμανλής, οι παράγοντες της δεξιάς, κτλ. Τυχαίο?

Δημοσίευση σχολίου