Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Όταν το ΚΚΕ έκανε την τρόικα να δακρύσει (από συγκίνηση)


«Όταν πέφτει η παραγωγή, η λύση είναι να νοικοκυρέψεις τα πράγματα». Η δήλωση αυτή δεν ήταν μια ακόμα παραίνεση της τρόικας. Δεν ήταν κάτι που είπε ο υπουργός οικονομικών ή μια ακόμα έκκληση του Στέφανου Μάνου. Ήταν η δήλωση της Αλέκας Παπαρήγας στην Βουλή σχετικά με τις δεκάδες απολύσεις που θα γίνουν στο ραδιοφωνικό σταθμό του κόμματος. Πάντως το ΠΑΜΕ δεν έχει ανακοινώσει ακόμα σχέδιο κινητοποιήσεων για αυτές τις απολύσεις.

Καχύποπτοι άνθρωποι, ιμπεριαλιστικά υποκινούμενοι, θα μπορούσαν να χαρακτηρίσουν αυτή την πράξη του ΚΚΕ ως λιγουλάκι υποκριτική, λαμβάνοντας υπόψιν πως το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ αντιδρούν σε απολύσεις άλλων.

Μόνο στον σημερινό Ριζοσπάστη θα διαβάσουμε για τις απολύσεις στην EΡKAT:

“Ξεκάθαρη απάντηση έδωσαν και χτες οι περίπου 40 εργαζόμενοι στην εργοδοσία της κατασκευαστικής εταιρείας ΕΡΚΑΤ (έχει αναλάβει το έργο του Ογκολογικού Νοσοκομείου στο Κορωπί) απαιτώντας να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα τους 3,5 μηνών (χωρίς καμία περικοπή) και να μη γίνει καμία απόλυση όπως τους ανακοινώθηκε προχτές. Χτες, μαζί τους συσπειρώθηκαν και οι υπάλληλοι και οι μηχανικοί της εταιρείας στους οποίους η εργοδοσία ανακοίνωσε ότι αν θέλουν να εξοφληθούν, πρέπει να δεχτούν την απόλυσή τους.”

το άρθρο συνεχίζει με το ακόλουθο σχόλιο:

“Ετσι κι αλλιώς αυτή η ταξική σύγκρουση έχει από τη μια πλευρά τα συμφέροντα του μεγάλου κεφαλαίου, που για να διατηρήσει τα κέρδη του χτυπά ενιαία το σύνολο των ανθρώπων του μόχθου, και από την άλλη τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, που παλεύουν για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες τους, κόντρα στην εκμετάλλευση των αφεντικών. Εκδηλώνεται δε πολύ πιο έντονα στις σημερινές συνθήκες οικονομικής καπιταλιστικής κρίσης, που ο «θάνατος» της εργατικής τάξης σημαίνει τη ζωή για τους καπιταλιστές...”

Να υποθέσουμε ότι ο “«θάνατος» της εργατικής τάξης σημαίνει τη ζωή” για το ΚΚΕ; Και αν αυτό αληθεύει τι μπορούμε να συμπεράνουμε όταν το “κόμμα της εργατικής τάξης” “θανατώνει” την εργατική του τάξη για την δική του επιβίωση;

Πάντως το γνωστό σύνθημα του ΚΚΕ χρειάζεται αστερίσκο:

Προλετάριοι* όλων των χωρών ενωθείτε

*Εξαιρούνται οι δικοί μας προλετάριοι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου