Τετάρτη 17 Νοεμβρίου 2010

Η Εμμονή Παπανδρέου στην Επιβράβευση Ανικανότητας

Αν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι ακριβώς είναι αυτό που οδηγεί τον πρωθυπουργό να έχει εμπιστοσύνη σε άτομα όπως η Λούκα Κατσέλη - αν μπορούσαμε να εξερευνήσουμε αυτές τις εγκεφαλικές διεργασίες - ίσως θα μπορούσαμε να προσδιορίσουμε καλύτερα το χρόνο και της τυπικής πλέον χρεοκοπίας της Ελλάδας.

Έτσι την Δευτέρα πληροφορηθήκαμε:

“Χθες, κατά τη συνάντηση που έγινε, σε τεχνικό επίπεδο, στο υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης με την ομάδα εμπειρογνωμόνων της τρόικας, επιβεβαιώθηκε η πλήρης διαφωνία με τις θέσεις που έχει επεξεργαστεί το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Ωστόσο, τα περιθώρια να ελιχθεί η υπουργός Εργασίας κ. Λ. Κατσέλη στη συνάντηση που έχει σήμερα με τον αναπληρωτή υπουργό κ. Γ. Κουτρουμάνη και την τρόικα για το ίδιο θέμα είναι πολύ περιορισμένα, καθώς εκφράζονται διαφωνίες σχεδόν για το σύνολο των αλλαγών που προωθεί. Με το επιχείρημα ότι «γι' άλλα δεσμευτήκατε κι άλλα κάνετε» και με την επισήμανση ότι οι νέες προτάσεις Κατσέλη «είναι γραφειοκρατικές και μη εφαρμόσιμες»”


Κάποτε, όταν μετά από αλλεπάλληλες καθυστερήσεις, η κα. Κατσέλη κατάφερε ως υπουργός Ανάπτυξης να παρουσιάσει ένα “αναπτυξιακό” νομοσχέδιο, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, Μίμης Ανδρουλάκης, ανέγειρε το θέμα αν το υπουργείο είχε μελετήσει την αποτελεσματικότητα προηγούμενων αναπτυξιακών νομοσχεδίων. Δεν ήταν ένα ρεβανσιστικό ερώτημα που στοχοποιούσε την κυβέρνηση Καραμανλή. Προσπαθούσε ο άνθρωπος να επιστήσει την προσοχή των κρατούντων σε ένα πολύ σημαντικό θέμα ενός καίριου νομοσχεδίου - αποτελεσματικότητα.
Η προσπάθεια του κ. Ανδρουλάκη είχε το ίδιο βαθμό επιτυχίας όσο και οι παραινέσεις της τρόικας.

Την ίδια ημέρα μια άλλη είδηση μας πληροφορούσε ότι:

“Ανοιχτό αφήνει η Αυστρία το ενδεχόμενο να μην καταβάλει το μερίδιό της, 190 εκατομμύρια ευρώ, στο σχέδιο βοήθειας για την Ελλάδα το Δεκέμβριο, όπως δήλωσε ο αυστριακός υπουργός Οικονομικών Γιόζεφ Πρελ.
Αιτία, όπως αναφέρει, το γεγονός ότι η Αθήνα δεν τήρησε τις υποχρεώσεις της στο θέμα της ανόρθωσης των δημόσιων οικονομικών της.”


Αν κάποτε οι Ευρωπαίοι μας κόψουν το συσσίτιο, η κα. Κατσέλη θα αισθανθεί δικαιωμένη και σαν Υπολοχαγός Νατάσα θα βγει να κάνει αντίσταση ως το γνήσιο ΠΑΣΟΚ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου