Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2010

Η υποκρισία της Αριστεράς του...γκαζόν



Διαβάζω στο μπλογκ του "Lew Rockwell" πως ο σκηνοθέτης του Χόλλυγουντ James Cameron, δώρισε 1.000.000 δολάρια, για να βοηθήσει να απορριφθεί από τους ψηφοφόρους της Καλιφόρνια η πρόταση 23. Η συγκεκριμένη πρόταση προβλέπει την αναστολή της συμμόρφωσης της πολιτείας με τους στόχους του πανάκριβου και αναποτελεσματικού Πρωτόκολλου του Κιότο. Τυχόν απόρριψη της πρότασης θα σημάνει μεγαλύτερη ανεργία και υψηλότερες τιμές για τους κάτοικους της Καλιφόρνια και μάλιστα σε μια εποχή πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης. Για τον James Cameron όμως και τους υπόλοιπους "πράσινους", προοδευτικούς δισεκατομμυριούχους τύπου Al Gore, τα θέσφατα της οικο-ορθοδοξίας έχουν περισσότερη σημασία από τις ζωές εκατομμυρίων απλών ανθρώπων. Όπως δήλωσε ο σκηνοθέτης πρόσφατα στον Τύπο : "Στο μέλλον πρέπει να ζούμε με λιγότερα". Και μετά από αυτό το μάθημα οικονομίας προς τους κατοίκους της Καλιφόρνια, κατευθύνθηκε προς το ελικόπτερο του, που θα τον οδηγούσε σε ένα από τα τρια σπίτια του στο Μαλιμπού, συνολικής έκτασης 24.000 τμ . (δείτε το εξαιρετικό βιντεάκι)

Και αν νομίζετε πως όλα αυτά είναι πολύ μακριά μας, ρίξτε μια ματιά στα αποτελέσματα των τελευταίων βουλευτικών εκλογών στη Φιλοθέη και στο Ψυχικό , όπου οι Οικολόγοι βγήκαν τρίτη δύναμη. Μετά την "αριστερά των σαλονιών", ήρθε η ώρα για το radical chic της νέας οικολογικής αριστεράς του ....γκαζόν! Κοινό τους σημείο η υποκρισία , που , γι' άλλη μια φορά , περισσεύει!

5 σχόλια:

Chrysotheras είπε...

....pass the caviar please!

Ανώνυμος είπε...

Opws eihame tous "haviarososialistes" twra ehoume kai tous "elikoptero-oikologous".H oikologia einai mia thriskeutiki airesi pou kanei thrausi se arketes politeies. Vasizetai se axiomata kai logika almata pou omologw oti duskola mporei na parakolouthisei enas Christianos Orthodoxos, opados tis Austriakis Oikonomikis Sholis...
Alex Andros

Ανώνυμος είπε...

Πριν μερικούςμήνες κυκλοφόρησε ένα βιβλίο του Jean de Kervasdoue καθηγητή οικονομικών της υγείας στο CNAM ” ΚΙ ΑΝ ΟΛΑ ΟΣΑ ΛΕΝΕ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ?”.
Διεισδυτικό και κόντρα στην τρέχουσα- και όντως πολλές φορές υποκριτική- "οικολογική ορθότητα".

comzeradd είπε...

Γράφεις "Τυχόν απόρριψη της πρότασης θα σημάνει μεγαλύτερη ανεργία και υψηλότερες τιμές για τους κάτοικους της Καλιφόρνια".

Γιατί;

Τηλέμαχος Χορμοβίτης είπε...

Το κόστος εφαρμογής του Πρωτοκόλλου του Κιότο παγκοσμίως υπολογίζεται πως θα φτάσει τα 14,5 τρις εκατομμύρια δολλάρια, κι αυτό για να πετύχει μια μείωση της παγκόσμιας θερμοκρασίας μόλις 0,07 βαθμών κελσίου μέχρι το 2050!Για τα νούμερα στην Καλιφορνία και τα επιχειρήματα των υπέρμαχων της πρότασης 23, μπορείς να δεις εδώ (http://www.suspendab32.org/AB32FactSheet.pdf). Για το υπέρογκο κόστος της "πράσινης" οικονομίας , μπορείς να δεις αυτή τη μελέτη ισπανικού πανεπιστημίου για την αποτυχία του "πράσινου" μοντέλου στην Ισπανία. (http://pajamasmedia.com/blog/spains-green-policies-an-economic-disaster/)

Δημοσίευση σχολίου