Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Ο Μάριο Μόντι θα σώσει την Ιταλία με συνταγή ... ΠΑ.ΣΟ.Κ.


Τη Δευτέρα το μεσημέρι ο Ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, ανακοινώνει έκτακτη δέσμη οικονομικών μέτρων ύψους 20-25 δισεκατομμυρίων ευρώ για την επόμενη διετία . Σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες το πακέτο θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, αύξηση των κύριων φορολογικών κλιμάκων από το 41% στο 43% και από το 43% στο 45%, αποδοτικότερη φορολόγηση των αγαθών πολυτελείας, επαναφορά του φόρου ακίνητης περιουσίας που κατήργησε ο Μπερλουσκόνι, αύξηση ορισμένων ή όλων των κλιμάκων του ΦΠΑ και απαγόρευση συναλλαγών αξίας άνω των 500 ευρώ με μετρητά.

Την ίδια ώρα που ο άλλος εκλεκτός της Ε.Ε. , ο δικός μας Λουκάς Παπαδήμος, άρχιζε τη θητεία του δηλώνοντας πως το ληστρικό χαράτσι στα ακίνητα είναι ...αναγκαίο, ο "αγιοποιημένος" τεχνοκράτης Μάριο Μόντι, δέσμιος της φορομπηχτικής μανίας που χαρακτηρίζει τα αφεντικά του στις Βρυξέλλες, μοιάζει σαν απλά να αντέγραψε τα "πετυχημένα" μέτρα της κυβέρνησης Παπανδρέου. Το αγαπημένο παιδί του ευρωσυστήματος , ο οποίος μάλιστα παρουσιάστηκε από τα καθεστωτικά Μ.Μ.Ε. σαν ο "σωτήρας της Ιταλίας", ευελπιστεί να αποτρέψει τη χρεωκοπία της χώρας του με συνταγή ...ΠΑΣΟΚ (στην πραγματικότητα συνταγή Ευρωπαϊκής Ένωσης),στραγγίζοντας την ιδιωτική οικονομία και ποινικοποιώντας το επιχειρηματικό πνεύμα του ιταλικού λαού.

Αν επιμείνει σε αυτή τη φοροκαταιγίδα, τον βλέπω να έχει σύντομα την τύχη του Γιώργου Παπανδρέου και η όμορφη χώρα του την τύχη, δυστυχώς, της Ελλάδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου