Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Συγκρότημα Αλαφούζου: Μνημόνιο για εσάς (μόνο)


Για το συγκρότημα Αλαφούζου το μνημόνιο είναι αναγκαίο, η δραστική μείωση του κράτους είναι επίσης αναγκαία και αναπόφευκτη, εκτός βέβαια από τον τομέα της διαφήμισης.

Το βράδυ της Τρίτης στο κεντρικό δελτίο του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ αφιερώθηκαν 10 ολόκληρα τηλεοπτικά λεπτά για μια παρέμβαση της Νέας Δημοκρατίας στο θέμα των κρατικών διαφημίσεων. Καταρχήν το ότι σπαταλήθηκε τόσος τηλεοπτικός χρόνος για μια δευτερευούσης σημασίας πολιτική παρέμβαση δείχνει το συνεχές πρόβλημα πολλών ελληνικών ΜΜΕ να αποφασίσουν για την σπουδαιότητα μιας είδησης με δημοσιογραφικά και όχι συντεχνιακά κριτήρια.

Το δεύτερο θέμα με αυτή την εξαιρετικά ιδιαίτερη παρέμβαση του ΣΚΑΪ είναι ο τρόπος με τον οποίο καλύπτει την είδηση. Θα περίμενε κανείς ο ΣΚΑΪ να κριτικάρει την ΝΔ για ως υποτίθεται φιλελεύθερο κόμμα με την συγκεκριμένη παρέμβαση υποδηλώνει ότι δεν εναντιώνεται στην ιδέα της κρατικής διαφήμισης, αλλά στον τρόπο με το οποίο δαπανάται. Άλλο το ένα θέμα άλλο το άλλο. Αλλά ο επίσης υποτίθεται φιλελεύθερος ΣΚΑΪ στην συγκεκριμένη περίπτωση παίρνει μια ξεκάθαρα κρατικοδίαιτη και συντεχνιακή θέση στο θέμα: Ο κλάδος της διαφήμισης και των ΜΜΕ βρίσκεται σε κρίση, τα κρατικά κονδύλια πρέπει να πέσουν στην αγορά που στενάζει όσο τον δυνατόν γρηγορότερα. Το μνημόνιο προφανώς θέλει και τις εξαιρέσεις του.

Το δεκάλεπτο θέμα συνοδεύεται από σχολιασμό του διευθυντή του ΣΚΑΪ 100.3 κ. Άρη Προτοσάλτε, ο οποίος διερωτάται αν η ΝΔ θέλει μετεκλογικά ίσως να μοιράσει τα κονδύλια διαφορετικά και να διαμορφώσει ένα νέο τοπίο στα ΜΜΕ. Ενδιαφέροντα θέματα που θα είχαν κάποια βάση αν δεν ήταν απλές εικασίες του κ. Προτοσάλτε για πια μπορεί να είναι τα κίνητρα της ΝΔ στην συγκεκριμένη περίπτωση. Όταν προς το τέλος το θέματος παρεμβαίνει ο αντιπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, και θέτει το θέμα της διαφάνειας και ειδικά την περίπτωση ενός διαγωνισμού με μία μόνο “διαγωνιζόμενη” εταιρία, εκεί ο κ. Προτοσάλτε δεν έχει κάποιο σχόλιο να κάνει.
Ήταν μια ακατανόητη σιωπή λαμβάνοντας υπ΄όψιν την ευαισθησία του ΣΚΑΪ στα θέματα διαφάνειας, ειδικά στον τομέα των ΜΜΕ.

Πάντως, τώρα που ο ΣΚΑΪ άνοιξε αυτό το θέμα ελπίζω να ερευνήσει τις λεπτομέρειες αυτών των διαγωνισμών και να ενημερώσει τους τηλεθεατές και ακροατές του προσεχώς.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου