Παρασκευή 8 Ιουλίου 2011

Γλυκές στιγμές εθνικής αλληλεγγύης


“Τον Αύγουστο ξεκινά η αποστολή των σημειωμάτων της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης στους φορολογούμενους με εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ.” Είναι ιδιαίτερα σημαντικό και ταυτόχρονα συγκινητικό που αυτές τις δύσκολες μέρες, η κυβέρνηση του Γιώργου λεφτά-υπάρχουν Παπανδρέου, αναλαμβάνει πρωτοβουλίες που θα φέρουν τους Έλληνες πιο κοντά περισσότερο από ποτέ.

Ο Θάνος Τσίρος στην Ελευθεροτυπία δημιούργησε έναν υποθετικό φορολογούμενο, τον Μιχάλη, “τίμιος φορολογούμενος, οικογενειάρχης με ένα παιδί. Μισθωτός στον ιδιωτικό τομέα με 20 χρόνια προϋπηρεσίας στην πλάτη του, κατόρθωσε να ανεβάσει το μισθό του στα 2.500 ευρώ μεικτά ή περίπου 1.770 ευρώ καθαρά”

Ο Μιχάλης θα έχει την ευκαιρία να σταθεί ιδιαίτερα αλληλέγγυος φέτος μιας και η εισφορά του αλληλεγγύης θα είναι 584,5 ευρώ. Μπορεί ο Μιχάλης να δυσανασχετεί, ειδικά τώρα που σαν μισθωτός του ιδιωτικού τομέα υπάρχει κίνδυνος να απολυθεί, αλλά αν το ξανασκεφτεί τα λεφτά του πιάνουν τόπο.

Όπως για παράδειγμα:

- Τα 604 εκ. ευρώ επιδότηση για τον Οργανισμό Ασφάλισης Προσωπικού της ΔΕΗ. Παρεμπιπτόντως, ο μέσος υπάλληλος της ΔΕΗ, έχει αποδοχές 50% υψηλότερες από αυτές του Μιχάλη.

- 800 εκ. για τις ζημιές του τα-τρένα-που-δεν-φύγαν ΟΣΕ.

- 173 εκ. για συντάξεις 250.000 “αντιστασιακών.” Εδώ να σημειώσουμε ότι το προσδόκιμο ζωής στην Ελλάδα είναι τα 79,92 χρόνια, που σημαίνει ότι αν όλοι, μα όλοι, οι 250.000 “αντιστασιακοί” ήταν 18 χρονών όταν ξέσπασε ο πόλεμος, τότε όλοι τους σήμερα είναι 89 χρονών...

- 80 εκ. ευρώ επιπλέον χρήματα που ζητούν πρώην βουλευτές - μεταξύ αυτών και ο Μίκης Θεοδωράκης.

Επίσης ο Μιχάλης θα πρέπει να πληρώσει το 35% ποσοστό κέρδους στο φαρμακοποιούς, τις συντάξεις που βγάζουν μετανάστες μετά από ένα χρόνο εργασίας στην Ελλάδα, τους συνεργάτες του πρωθυπουργού που λαμβάνουν 18 μισθούς, τα 800 ευρώ μηνιαίο επίδομα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε αλλοδαπούς φορείς του AIDS....

Είμαι σίγουρος ότι ο Μιχάλης θα αισθάνεται ιδιαίτερα αλληλέγγυος, εξάλλου η κυβέρνηση φροντίζει για αυτό. Όπως είπε ο Μπάμπης Παπαδημητρίου στο δελτίο του Σκάι “Πολύ φοβάμαι ότι κάποια στελέχη του Υπουργείου Οικονομικών επίτηδες εξαπατούν τους Ευρωπαίους, αλλά και τον Ελληνικό λαό, θέτοντας πολύ ψηλούς στόχους για τις εισπράξεις, στόχους που ξέρουν ότι δεν θα πετύχουν, αλλά τους βάζουν επίτηδες τόσο ψηλά, για να κρατήσουν και τις δαπάνες ψηλά.”

Εδώ να σημειώσουμε ότι ο Μιχάλης είναι ήδη αλληλέγγυος στο 52.3%. “Η συνολική φορολογική επιβάρυνση έφτασε ύστερα από 13 χαράτσια στο 52,3%. Αν συνυπολογιστούν και οι εργοδοτικές εισφορές, ανεβαίνουμε στο 63,18%.”

“Με τους φόρους και τις συνολικές ασφαλιστικές εισφορές (εργοδότη και εργαζόμενου) κοστίζει στην επιχείρηση 45.346 ευρώ ετησίως. Και ας παίρνει ο ίδιος στα χέρια του 24.208 ευρώ, καθώς 20.553 ευρώ πάνε σε φόρους και ασφαλιστικές εισφορές. (Σ' αυτά τα νούμερα φυσικά δεν περιλαμβάνονται οι έμμεσοι φόροι).

Που να ήξερε ο Μιχάλης ότι όταν ο νυν πρωθυπουργός έλεγε το “λεφτά υπάρχουν”, αναφερόταν στην αλληλεγγύη του Μιχάλη.

Θυμήσου Μιχάλη, σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου