Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Οι Έλληνες ευρωβουλευτές λένε "ναι" στις σπατάλες της Ε.Ε.


Μπορεί παντού στην Ευρώπη, οι περικοπές να είναι πια μια πραγματικότητα , στις Βρυξέλλες όμως οι υπεροπτικές και καλοπληρωμένες ελιτ της Ε.Ε. εξακολουθούν να ζουν στο δικό τους παραμυθένιο κόσμο και συνεχίζουν να αυξάνουν τις δαπάνες τους! Μόλις χθες σε μια επίδειξη προκλητικότητας εις βάρος των λαών της Ευρώπης και αψηφώντας τις αντιρρήσεις πολλών ευρωπαϊκών κυβερνήσεων, , το ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο έκρινε με μεγαλη πλειοψηφία (468 υπερ, 134 κατά) πως ο μακροπρόθεσμος προϋπολογισμός της Ε.Ε. για τα έτη 2014-2020 πρέπει να αυξηθει κατά 5% τουλάχιστον σε σχέση με το 2013. Μάλιστα, η απόφαση του Κοινοβουλίου περιλαμβάνει και τη θέσπιση ενός πανευρωπαϊκού φόρου που θα επιβάλλεται απευθείας τους πολίτες των κρατών-μελών για να χρηματοδοτηθεί ο προϋπολογισμός της Ε.Ε.

"Η μείωση του προϋπολογισμού δεν είναι μια βιώσιμη επιλογή επειδή θα οδηγήσει σε εγκατάλειψη πολιτικών" , δήλωσαν με μπόλικο θράσος οι ευρωβουλευτές. Αν δεν το έχουν καταλάβει, οι περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες τον τελευταίο χρόνο δέχτηκαν να εγκαταλείψουν πολλές πολιτικές τους για να μειώσουν τις δαπάνες τους . Τί το ιδιαίτερο έχουν οι δράσεις της Ε.Ε. και πρέπει να αντιμετωπίζονται σαν "ιερές αγελάδες" και μάλιστα σε τόσο δύσκολους καιρούς ; Όμως, για τη σπάταλη και ανεξέλεγκτη νομενκλατούρα των Βρυξελλών, που κατά τ'άλλα φιλοδοξεί να βάλει σε τάξη τα οικονομικά των κρατών-μελών, οι περικοπές είναι κάτι αδιανόητο. Ο ευρω-Λεβιάθαν πρεπει να αυξάνει συνέχεια τον προϋπολογισμό του ώστε να μπορεί να αναλαμβάνει όλο και περισσότερες αρμοδιότητες. Όπως έγραψε και ο Thomas Ludwig της γερμανικής Handelsblatt : "Οι ευρωβουλευτές αντιδρούν όπως το σκυλάκι στο πείραμα του Παβλώφ. Όταν η συζήτηση φτάνει στα λεφτά, μόνο η λέξη "πιο πολλά" μπορεί να ακουστεί από το στόμα τους".

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έχει το πως ψήφισαν οι Έλληνες ευρωβουλευτές. Οι μόνοι που ψήφισαν εναντίον ήταν οι ευρωβουλευτές του ΚΚΕ Χαράλαμπος Αγγουράκης και Γεώργιος Τούσσας και του ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. Νικόλαος Χουντής. Όλοι οι ευρωβουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, είπαν ναι στον προκλητικό προϋπολογισμό. Ανάμεσα τους και ονομαστοί "εκσυγχρονιστές", όπως η Μαριέτα Γιαννάκου ή ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, τους οποίους θα ακούσετε πολλές φορές να φωναζουν για περικοπές στο εσωτερικό της Ελλάδας, αλλά φυσικά δεν έχουν κανένα πρόβλημα με τις σπατάλες της Ε.Ε.

Τελικά, η Ντόρα Μπακογιάννη είχε δίκιο όταν χαρακτηρίσε χυδαία την περιβόητη φωτογραφία από τη διαδήλωση των Αγανακτισμένων, όπου η σημαία της Ε.Ε απεικονίζεται με έναν αγκυλωτό σταυρό στη μέση. Στην τερατώδη και εκτός πραγματικότητας γραφειοκρατία των Βρυξελλων θα ταίριαζε περισσότερο μια σημαία με το σοβιετικό σφυροδρέπανο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου