Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

Δουλεύουμε 163 μέρες το χρόνο μόνο και μόνο για να ταϊζουμε το αδηφάγο ελληνικό κράτος!


Ίσως σας απογοητεύσω, αλλά είναι καιρός να μάθετε πως από την 1η Ιανουαρίου του 2011 μέχρι και σήμερα, δεν έχετε δουλέψει ούτε ένα λεπτό για τον εαυτό σας. Υποστήκατε το αβάστακτο πρωϊνό ξύπνημα, τις φωνές του αφεντικού σας και όλες αυτές τις ατέλειωτες ώρες στη δουλειά, μόνο και μόνο για να ταϊσετε το αδηφάγο ελληνικό κράτος.

Σύμφωνα, με πανευρωπαϊκή έρευνα του New Direction Foundation και του Institut Economique Molinari , για το 2011 εμείς οι Έλληνες θα δουλέψουμε 163 μέρες το χρόνο (δηλ. μέχρι την 12η Ιουνίου) απλά για να πληρώσουμε τους φόρους μας. Μια κάποια παρηγοριά αποτελεί το γεγονός πως υπάρχουν και χειρότερα. Η Ελλάδα βρίσκεται κάπου στη μέση της σχετικής λίστας. Ο μέσος Γερμανός εργαζόμενος απελευθερώνεται από την υποχρέωση να εργάζεται για να πληρώνει τους φόρους του την 11η Ιουλίου, ο Γάλλος την 26η Ιουλίου, ενώ ο Βέλγος την 4η Αυγούστου. Πιο τυχεροί οι Κύπριοι "αδελφοί" μας που πρέπει να δουλεύουν για το κράτος μόνο μέχρι την 13η Μαρτίου. Στις Η.Π.Α. πάλι, η φετινή Tax Freedom Day "γιορτάστηκε" την 12η Απριλίου, τρείς μέρες αργότερα από το 2010.

Όσο για τις ημέρες που μας απομένουν; E, τότε πια, οφείλουμε να ευγνωμονούμε το ελληνικό κράτος-Λεβιάθαν αφού, σαν το φεουδάρχη του μεσαίωνα, δείχνει τη μεγαλοθυμία του, επιτρέποντας σε μας τους δουλοπάροικούς του(κατ'ευφημισμόν πολίτες) να εργαστούμε και για τον εαυτό μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου