Πέμπτη 7 Απριλίου 2011

Η Βάσω Παπανδρέου θέλει να μας σώσει από τις κακές μας συνήθειες



Όλοι οι Έλληνες ήδη νιώθουμε απεριόριστη ευγνωμοσύνη προς τη βουλευτή του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Βάσω Παπανδρέου που αποφάσισε να αναλάβει το ρόλο της "Μητερούλας του Έθνους" και σκοπεύει να μας προστατεύσει από τις κακές συνήθειες και τα πάθη μας !

Όπως διαβάζω πριν λίγες ώρες, στη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Τομέα Εργασίας του ΠΑΣΟΚ ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου παρουσίαζε το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα τυχερά παιχνίδια. Όμως, σύσσωμη η κοινοβουλευτική ομάδα του κυβερνώντος κόμματος αντέδρασε και ζήτησε από τον υπουργό να αποσύρει το νομοσχέδιο. Η βασική διαφωνία των βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι με τις διατάξεις σχετικά με την άρση του μονοπωλίου του ΟΠΑΠ στον ηλεκτρονικό τζόγο και μάλιστα αρκετά από τα στελέχη της κυβερνώσας παράταξης ζήτησαν από τον υπουργό να δεσμευθεί για τη διατήρηση της εποπτείας του κράτους, σε ό,τι αφορά στους κανόνες διενέργειας των τυχερών παιγνίων. Μπροστάρισσα στον αγώνα τον καλό και τον δίκαιο, ήταν γι' άλλη μια φορά , η Βάσω Παπανδρέου η οποία διαμήνυσε στον Υπουργό, με το γνωστό αυστηρό ύφος της που όλοι αγαπήσαμε: «Αν είναι έτσι να νομιμοποιήσουμε τα ναρκωτικά και την πορνεία για να έχει έσοδα το κράτος». Και συμπλήρωσε : «Νομιμοποιούμε τον τζόγο, θα κάνουμε την Ελλάδα ένα απέραντο καζίνο. Ειλικρινά απορώ πώς φέρνουμε εμείς, ως ΠΑ.ΣΟ.Κ., ένα τέτοιο νομοσχέδιο προς ψήφιση στη Βουλή, τη στιγμή που, επί κυβερνήσεων Σημίτη, είχαμε χαρακτηρίσει με νόμο παράνομο τον ηλεκτρονικό τζόγο». Στο ίδιο μήκος κύματος και ο βουλευτής Γιάννης Αμοιρίδης που είπε πως το εν λόγω νομοσχέδιο «δεν είναι ηθικό». Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου από την πλευρά του απάντησε στις αιτιάσεις των συναδέλφων του : «Ο τζόγος υπάρχει. Γιατί να μην εισπράττει το κράτος 700 εκ. ευρώ ετησίως; Τι θέλουμε να γίνουμε Βόρεια Κορέα, να τα απαγορεύσουμε όλα;»

Σε αυτό το σημείο αξίζει να θυμήσουμε στην κυρία Παπανδρέου πως το περιβόητο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Σημίτη που απαγόρευσε τον ηλεκτρονικό τζόγο, για το οποίο τόσο υπερήφανη δείχνει, μας έκανε διεθνώς ρεζίλι αφού, για να αντιμετωπίσει τα «φρουτάκια» έφτασε στο σημείο να απαγορεύσει μέχρι και τα παιχνίδια σε ηλεκτρονικό υπολογιστή. Επίσης μας στοίχισε εκατομμύρια ευρώ σε πρόστιμα από την Ε.Ε. αφού το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο έκρινε πως εκτός της κοινής λογικής, ο νόμος παραβίαζε και την αρχή της ελευθερίας διακίνησης εμπορευμάτων και υπηρεσιών εντός της Ε.Ε. Ακόμη οφείλουμε να την ενημερώσουμε πως η πορνεία, παρά τους πολλούς περιορισμούς που θέτει το κράτος, είναι ακόμη- και ευτυχώς- νόμιμη στη χώρα μας, εκτός αν σκοπεύει η ίδια η κυρία Παπανδρέου να αρχίσει εκστρατεία για την ποινικοποίησή της . Τέλος, η νομιμοποίηση των καλλιέργειας μαριχουάνας σαν τρόπος για να αυξηθούν τα έσοδα του κράτους, δεν είναι κάτι τόσο ασυνήθιστο. Μόλις πριν λίγους μήνες, έπεσε σαν ίδεα στην Καλιφόρνια και μάλιστα η πρόταση είχε την υποστήριξη του Ρεπουμπλικάνου κυβερνήτη Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ. Αλλά προφανώς εκεί έχουμε να κάνουμε με "αντιδραστικούς" και "θρησκόληπτους" Ρεπουμπλικάνους (έτσι δεν τους χαρακτηρίζουν εν χορώ τα ελληνικά Μ.Μ.Ε;), και όχι με βουλευτές του "προοδευτικού" ΠΑ.ΣΟ.Κ.

Προσωπικά, δεν έχω διαβάσει το νομοσχέδιο και δε γνωρίζω αν πράγματι απελευθερώνει τον κλάδο των τυχερων παιχνιδιών στην Ελλάδα (αν κρίνω, από τις μέχρι τώρα επιδόσεις της κυβέρνησης σε κάθε είδους απελευθερώσεις, πολύ αμφιβάλλω). Επίσης, δε με ενδιαφέρει τί και πόσα θα εισπράττει το κράτος, όπως επιχειρηματολογεί ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με ενδιαφέρει όμως να ζω σε μια κοινωνία που θα έχω ελευθερία επιλογών. Και οι δηλώσεις της Βάσως Παπανδρέου και των άλλων βουλευτών του ΠΑ.ΣΟ.Κ. είναι χαρακτηριστικές για τη νοοτροπία που επικρατεί στο κυβερνών κόμμα σε θέματα ατομικών ελευθεριών . Στο μυαλό της Βάσως Παπανδρέου , εμείς οι πολίτες, είμαστε εγκλωβισμένοι σε μια παιδική ηλικία που δεν έχει τέλος και θεωρούμαστε ανίκανοι να πάρουμε μόνοι μας τις σωστές αποφάσεις για τη ζωή μας . Το "προοδευτικό" κράτος-πατερούλης, που πάντα ξέρει ποιό είναι το καλό μας , πρέπει να βρίσκεται συνέχεια στο πλάι μας, από την κούνια μέχρι το τάφο, άγρυπνος φρουρός και φύλακας. Βέβαια, αυτή η αντίληψη δεν περιορίζεται μόνο στο ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Πριν λίγους μήνες, η "προοδευτική" εφημερίδα "Αυγή" τα έβαλε και αυτή με τον τζόγο. Ο συγγραφέας του άρθρου, με γλώσσα που θυμίζει κάτι ανάμεσα σε φυλλάδια καταχητικού σχολείου και εκπομπές του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου , ζητάει από το κράτος να μας δείξει τον ορθό δρόμο και να μας επιβάλλει την αποχή από αυτό το... θανάσιμο αμάρτημα . Τελικά, οι "προοδευτικοί" πολιτικοί και δημοσιογράφοι δεν συνειδητοποιούν πως το μένος τους εναντίον της ελεύθερης αγοράς και ο φόβος τους απέναντι σε καθετί που δεν ελέγχεται από το κράτος (στη συγκεκριμένη περίπτωση η αντίθεση τους στην ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ και στην απελευθέρωση του τζόγου), τους οδηγεί αναπόφευκτα στον νεοπουριτανισμό, σε μια λογική απαγορεύσεων και σε λύσεις αυταρχικές και πατερναλιστικές.

Σε αυτό το σημείο , επιτρέψτε μου να ζητήσω προκαταβολικά συγγνώμη, αλλά θα πρέπει να ταράξω τις "προοδευτικές" ευαισθησίες των αναγνωστών του μπλογκ. Δε γίνεται όμως αλλιώς αφού συνειρμικά, διαβάζοντας τις σημερινές δηλώσεις της κυρίας Παπανδρέου, μου ήρθε στο μυαλό η αγόρευση του Μάκη Βορίδη στη Βουλή, πριν κάποιους μήνες, όταν συζητούνταν το νομοσχέδιο για τα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια. Ο βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ. αφού παραδέχτηκε πως μπορεί να καταστραφούν άνθρωποι με τη νομιμοποίηση του ηλεκτρονικού τζόγου, συνέχισε : "Άνθρωποι καταστρέφονται και από την κατάχρηση του αλκοολ. Άνθρωποι καταστρέφονται και από τον καπνό. Άνθρωποι καταστρέφονται , θα μου επιτρέψετε να σας πω, και γιατί έχουν μια έντονη ροπή στις σεξουαλικές καταχρήσεις. Άνθρωποι καταστρέφονται για χίλιους λόγους που έχουν να κάνουν με την κατάχρηση των παθών. Τί να κάνουμε; Δεν ξέρω αν εδώ μέσα στην αίθουσα επικρατεί η άποψη πως το ελληνικό Δημόσιο και το κράτος πρέπει να αποτελούν ένα είδος "μπαμπά" των ενηλικών. Εγώ είμαι στην αντίθετη κατεύθυνση. Οι ενήλικοι θα κάνουν τις επιλογές τους και θα κοιτάξουν να περιορίσουν τα πάθη τους και τις αγωνίες τους. Αν τα καταφέρουν , τα κατάφεραν. Αν δεν τα καταφέρουν υπάρχει αυτή η λαμπρή έννοια μέσα στη φιλελεύθερη σκέψη που είναι η αρχή της ατομικής ευθύνης και θα πληρώσουν για τα σφάλματά τους."

Ας υποθέσουμε πως έρχεστε από μια άλλη χώρα και δεν έχετε ιδέα για τα πρόσωπα της πολιτικής ζωής στην Ελλάδα. Ας υποθέσουμε πως σας δείχνουν τις παραπάνω δηλώσεις της Βάσως Παπανδρέου και του Μάκη Βορίδη και σας ζητάνε να βρείτε ποιός από τους δύο είναι βουλευτής ακροδεξιού κόμματος. Αλήθεια, τί απάντηση θα δίνατε;

1 σχόλιο:

Yanna TZANIDAKI είπε...

Ekpliktiko arthro! Bravo!!!

Δημοσίευση σχολίου