Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

"Λεφτά Υπάρχουν" - Libya Special Edition


[Του Ηλία Μακρή από την "Καθημερινή"]

Εξαιρετικά αφιερωμένο στους Έλληνες φιλελεύθερους που , χάρη στην επέμβαση στη Λιβυή, ανακάλυψαν όψιμα την ακαταμάχητη γοητεία του παπανδρεϊκού "Λεφτά Υπάρχουν". Τελικά, στην Ελλάδα, ο καθένας έχει το κρατικό πρόγραμμα που του ταιριάζει και που φυσικά το υπερασπίζεται με πάθος. Οι επιχειρηματίες έχουν το ΕΣΠΑ, οι αγρότες τις επιδοτήσεις της ΚΑΠ, οι ηθοποιοί τις επιχορηγήσεις του Υπουργείου Πολιτισμού και οι φιλελεύθεροι τους..."ανθρωπιστικούς" πολέμους.

6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι φιλελεύθεροι που κολλάνε;

Τηλέμαχος Χορμοβίτης είπε...

Δες το λινκ

ellinaki είπε...

Η συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο της Λιβυής, δεν επιβαρύνει τον προϋπολογισμό παραπάνω από μία ενδεχόμενη μη-συμμετοχή της. Καθημερινά, όχι μόνο F-16, αλλά και πιο ενεργοβόρα αεροσκάφη όπως τα Α-7, συμπληρώνουν δεκάδες ώρες πτήσεις σε ασκήσεις και εκπαιδευτικές πτήσεις.

Από εκεί και πέρα, η Ελλάδα ως μέλος του ΝΑΤΟ έχει κάποιες υποχρεώσεις που της διασφαλίζουν την παραμονή της σε αυτό, και άρα τα ωφέλη που εισπράτει από τη συμμαχία αν σκεφτεί κανείς την στρατηγική της θέση, είναι πολλαπλάσια.

Ανώνυμος είπε...

Α, μάλιστα...

Δηλαδή το πρόβλημα δεν είναι η ωμή παραβίαση της εθνικής και κρατικής κυριαρχίας μίας χώρας από άλλες, μεγάλες και δυνατές χώρες, στο όνομα του να πάρουν το μέρος μίας εκ των δύο αντιμαχόμενων παρατάξεων.

Το πρόβλημα είναι ότι χαλάμε λεφτά...

Η κυνικότητα και ο αμοραλισμός στο απόγειό τους...

Αν έτσι σκέφτονται οι φιλελεύθεροι, θα ήθελα να ξέρω πώς σκέπτονται οι φασίστες...

Τηλέμαχος Χορμοβίτης είπε...

Ανώνυμε, αν μας διαβάζεις πιο τακτικά θα έχεις διαπιστώσει πως έχουμε καλύψει την επέμβαση στη Λιβυή από όλες τις πλευρές της, και έχουμε ταχθεί εναντίον της για πολλούς και διαφορετικούς λόγους(http://blemilo.blogspot.com/2011/02/blog-post_28.html,http://blemilo.blogspot.com/2011/03/facebook.html,http://blemilo.blogspot.com/2011/03/libya-frankly-my-dear-i-dont-give-damn.html, http://blemilo.blogspot.com/2011/03/blog-post_7390.html, http://blemilo.blogspot.com/2011/03/woodrow-wilson.html, http://blemilo.blogspot.com/2011/03/blog-post_3390.html). Σε μια χώρα όμως που βρίσκεται, ουσιαστικά, σε κατάσταση χρεωκοπίας, είναι πολύ φυσικό να ασχολούμαστε και με το πόσο θα μας στοιχίσει αυτή η επέμβαση. Και παρότι συμφωνώ με αυτά που λες , νομίζω πως ο μέσος Έλληνας,ειδικά στις σημερινές συνθήκες, είναι πιο πιθανό να ταχθεί εναντίον του πολέμου για οικονομικούς λόγους παρά εξαιτίας κάποιων πιο θεωρητικών επιχειρήματων που καταλαβαίνουν κυρίως οι ειδικοί των διεθνών σχέσεων (όχι πως δεν έχουν αξία και αυτά τα επιχειρήματα, και τα έχουμε χρησιμοποιήσει πολλές φορές στα άρθρα μας). Εξάλλου η αύξηση των κρατικών δαπανών και η συνακόλουθη ενίσχυση της κρατικής εξουσίας, έχει και την ηθική της διάσταση( http://blemilo.blogspot.com/2011/03/woodrow-wilson.html)

Ανώνυμος είπε...

Ανώνυμε θα μπορούσες να κοιτάξεις κάποιο φασιστικό ιστολόγιο ή ιστοσελίδα και θα έβλεπες.
Ηθικισμός,συναισθηματισμός, «αντιιμπεριαλισμός»,εύκολες καταγγελίες κλπ. Ακριβώς σαν την «αριστερά».
Ο φιλελευθερισμός είναι αυστηρά ορθολογικός και ρεαλιστικός. Για ευχολόγια, ουτοπίες και συναισθηματισμούς -όλα αυτά που οδηγούν στις χειρότερες μορφές βαρβαρότητας δηλαδή- βλ. σοσιαλισμός, εθνικοσοσιαλισμός κλπ.

Σ.Φ.Δ.

Δημοσίευση σχολίου