Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Η παρέλαση των ταραχοποιών


Η αλήθεια είναι ότι στην Ελλάδα δεν γίνονται και πολλές διαδηλώσεις, επομένως μια εθνική επέτειος, είναι μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία για να εκφραστούν μικρές ομάδες ταραχοποιών.

Κοντά στο “ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια, ακραία στοιχεία επιτέθηκαν σε αλλοδαπούς που πουλούσαν ελληνικές σημαίες.” Βέβαια οι ακροδεξιοί δεν ήταν μόνοι τους στο αμαύρωμα της εθνικής επετείου, στην Θεσσαλονίκη δυνάμεις του ΠΑΜΕ και του ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησαν να εισβάλουν στο χώρο μπροστά από την εξέδρα των επισήμων.

Ίσως η πιο ενδιαφέρουσα περίπτωση ήταν αυτή στο Περιστέρι όπου λίγοι “γονείς και εκπαιδευτικοί” προσπάθησαν να επιβάλλουν την αποχώρηση της υφυπουργού ‘Αννας Νταλάρα. “«Θα μείνω γιατί έχουμε δημοκρατία», απάντησε η κυρία Νταλάρα ενώ από την παρέλαση αποχώρησε, τελικά, η βουλευτής της Ν.Δ κυρία Κατερίνα Παπακώστα.” Απόδειξε η κ. Παπακώστα ότι έχει το είδος πολιτικού θάρρους που θα της επέτρεπε την αξιοποίηση της σε μια μελλοντική έκδοση της νέας διακυβέρνησης.

Καταρχήν να συγχαρούμε την κ. Νταλάρα που δεν υποχώρησε στις πιέσεις των ταραχοποιών. Τα χθεσινά συμβάντα όμως γεννούν δύο σημαντικά ερώτηματα. Ότι έγινε χθες ήταν ένα μικρό δείγμα από μια περιρρέουσα πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα. Όλο και περισσότερες ομάδες δείχνουν ότι δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο (βλ. κατάληψη Ακρόπολης, ΚΚΕ) και με την απίστευτη ανοχή της πλειοψηφίας, γκρεμίζουν, τον ένα μετά τον άλλο, τους κώδικες πρέπουσας κοινωνικής συμπεριφοράς.

1. Τι λένε όλα τα παραπάνω καθώς και παρόμοια φαινόμενα για την ικανότητα της ελληνικής κοινωνίας και πολιτείας να δημιουργήσουν πολίτες που σέβονται τους στοιχειώδεις κανόνες μιας δημοκρατικής πολιτείας;

2. Μιας και η κ. Νταλάρα ήταν από τους θερμούς υποστηρικτές του λαθρονόμου, τι είναι αυτό που της δίνει την σιγουριά ότι η ελληνική κοινωνία και πολιτεία θα καταφέρει να αφομοιώσει και να εκπολιτίσει τις ορδές των λαθρομεταναστών που οι πολιτικές τις προσελκύουν, όταν την ίδια στιγμή διαπιστώνουμε απτά, καθημερινά και αυξανόμενα παραδείγματα αντικοινωνικής συμπεριφοράς των Ελλήνων;

2 σχόλια:

ekapitalistis είπε...

@ ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΣ

Συγχαρητήρια για την κριτική ματιά σε ένα φαινόμενο που μας αφήνει να .. διαπιστώνουμε απτά, καθημερινά και αυξανόμενα παραδείγματα αντικοινωνικής συμπεριφοράς ..κάποιων όμάδων συμπολιτών μας.
Κύριε Λιναρδάτε στο πρώτο σας ερώτημα η απάντηση είναι απλή. Εμείς οι πολίτες και η πολιτεία πρέπει να δράσουμε κατά του κακού αυτού φαινομένου.
Σε κάποια άρθρα εδώ στο μπλέ μήλο εκφράστηκε η ανησυχία για τον περιορισμό στην ελευθερία και την έκφραση με νέους νόμους που προωθεί η κυβέρνηση. Δεν πρέπει η πολιτεία μας και εμείς να πούμε stop σε αυτη την κατάσταση?
Υπάρχουν μπλοκ που υπο το φως της ημέρας με τα αρθρα τους και την γλωσσα τους υποθάλπτουν και προωθούν εχθροπάθεια και μίσος κατα μεταναστατών, του κράτους μας, των αιρετών εκπροσώπων μας και πάει λέγοντας η λίστα.

Ακροδεξιοί ,ακροαριστεροί και άλλου είδους χούλιγκανς αμαυρώσαν την εθνική μας επέτειο χθές με την συμπεριφορά τους και δίνουν μια παρα πολύ κακή εικόνα της χώρας μας.

ΝΑΠΟΛΕΩΝ ΛΙΝΑΡΔΑΤΟΣ είπε...

@ ekapitalistis

Εγώ εδώ καταδικάζω συγκεκριμένες πράξεις.
Νόμοι που θα προσπαθούσαν να θέσουν υπό τον έλεγχο του κράτους τι διαβάζουμε και τι πιστεύουμε θα συνέτειναν περαιτέρω στο φαινόμενο της παρατεταμένης εφηβείας των πολιτών.

Δημοσίευση σχολίου