Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Δέκα τρόποι για να εξαγριώσεις έναν "προοδευτικό"!


1. Παράθεσε τα λόγια του G.Gordon Liddy: "Ένας προοδευτικός είναι κάποιος που νιώθει πως οφείλει πολλά στο συνάνθρωπό του. Αυτό το χρέος όμως θέλει να το ξεπληρώσει με τα δικά σου χρήματα."

2. Εξήγησε γιατί οι φιλελεύθεροι βρίσκονται στην πρωτοπορία της ανθρώπινης εξέλιξης. Για παράδειγμα, η φωτιά θα μπορούσε να έχει ανακαλυφθεί μόνο από ένα φιλελεύθερο, που δεν νοιαζόταν για την νομοθεσία υγιεινής ή τους κανονισμούς ασφαλείας. Έαν επικρατούσε ο "Προοδευτικός Άνθρωπος", η φωτιά θα είχε απαγορευτει σαν ένα επικίνδυνο υλικό, θα ζούσαμε ακόμα στα δέντρα, θα ρευόμασταν με ικανοποίηση ενώ θα μασούσαμε φυσικά, υγιεινά και ωμά λαχανικά και θα μας κυβερνούσε μια φασιαρόζικη, κουτσομπολίστικη μητριαρχία τύπου Όπρα και Μπάρμπρα Στρεϊζαντ!

3. Τραγούδησε τους στίχους "I've got the brains, you've got the looks- lets make lots of money" από το τραγούδι των Pet Shop Boys "Opportunities (Let's Make Lots of Money)". Μετά ρώτησε γιατί οι "προοδευτικοί" δεν μπορούν να καταλάβουν βασικές οικονομικές αρχές όπως τον καταμερισμό της εργασίας , τη θεωρία του Ρικάρντο περί συγκριτικού πλεονεκτήματος και τον ύμνο του Άνταμ Σμιθ στο ελεύθερο εμπόριο στο έργο του "Ο Πλούτος των Εθνών". Αρχές τόσο απλές που ακόμη και ένα χαζό χορευτικό χιτ της δεκαετίας του '80 μπορεί να τα συνοψίσει σε ένα στίχο!

4. Παράθεσε τα λόγια του Auberon Waugh : "Η έντονη επιθυμία να θεσπίζεις καινούργιους νόμους, πρέπει να θεωρείται αρρώστια, όχι πολύ διαφορετική από την παρόρμηση να δαγκώνεις γριούλες. Όποιον υποψιαζόμαστε πως πάσχει από αυτή την αρρώστια , θα πρέπει είτε να τον θεραπεύουμε με τα κατάλληλα χάπια είτε, αν είναι τόσο αργά γι αυτό, να τον εκλέγουμε στο Κοινοβούλιο, όπου θα πληρώνεται με ένα τεράστιο μισθό για να μην κάνει τίποτε."

5. Εαν δείς έναν "προοδευτικό" να φοράει ένα t-shirt με τον Τσε Γκεβάρα πες του : "Kι εγώ όταν ήμουν παιδί, γούσταρα πολύ να φοράω ένα t-shirt με τον Τσαρλς Μάνσον-μέχρι που η μαμά μου και ο μπαμπάς μου μού εξήγησαν ακριβώς τί αρρωστημένα πράγματα είχε κάνει. Να υποθέσω πως δεν έχεις πληροφορηθεί πως ο δικός σου ψυχοπαθής δολοφόνος ,ο Τσε, σκότωσε πολύ περισσότερους ανθρώπους από τον δίκο μου!"

6. Όταν βρεθείς με έναν φανατικό των δικαιωμάτων των ζώων πες του : "Εϊ, εννοείς πως είσαι σαν τον Χέρμαν Γκέρινγκ ; Ξέρεις πως το 1933 είπε πως όποιος βρεθεί ένοχος κακομεταχείρισης ζώου θα σταλεί σε στρατόπεδο συγκέντρωσης ; Νοιάζονταν πραγματικά για τα ζώα αυτοί οι Ναζί!"

7. Καθε φορά που ένας "προοδευτικός" κατηγορεί τη λευκή φυλή ως υπεύθυνη για το θεσμό της δουλείας, παράθεσε αυτά τα λόγια του σπουδαίου μαύρου οικονομολόγου Thomas Sowell : " Ο θεσμός της δουλείας υπήρχε στον κόσμο για χιλιάδες χρόνια. Οι λευκοί έκαναν δούλους άλλους λευκούς στην Ευρώπη για αιώνες προτού ο πρώτος μαύρος πατήσει το Δυτικό ημισφαίριο. Οι Ασιάτες έκαναν σκλάβους τους Ευρωπαίους, οι Ασιάτες άλλους Ασιάτες, οι Αφρικανοί άλλους Αφρικανούς. Και πράγματι, ακόμη και σήμερα στη Βόρεια Αφρική, οι μαύροι εξακολουθούν να έχουν σαν σκλάβους άλλους μαύρους."

8. Πες σε έναν "προοδευτικό" : "Μα τί τελός πάντων είναι τόσο μισητό και λάθος με το λευκό Ιουδαιοχριστιανικό πολιτισμό που δημιούργησε την Καπέλα Σιξτίνα, τα έργα του Σαίξπηρ, τη θεωρία της σχετικότητας, τον ηλεκτρονικό υπολογιστή, το αυτοκίνητο, τις Παραλλαγές Goldberg και το Αμερικάνικο Σύνταγμα ; Μήπως ήρθε η ώρα όλοι εσείς οι "προοδευτικοί" που μισείτε τον εαυτό σας , που πιστεύετε πως πρέπει να νιώθουμε ένοχοι για τα κατορθώματά μας, και να τιμούμε το "διαφορετικό", είτε να το βουλώσετε είτε να πάτε σε ένα από εκεινά τα μέρη τη ζωτικότητα των οποίων τόσο θαυμάζετε; Ας πούμε στο Κογκό ή στη Σομαλία ή στο Τουρκμενιστάν!"

9. Παράθεσε τα λόγια του P.J. O'Rourke: "Τα καλά νέα είναι πως ,σύμφωνα με την κυβέρνηση Ομπάμα, οι πλούσιοι θα πληρώσουν. Τα κακά νέα είναι ,πως σύμφωνα με την κυβέρνηση Ομπάμα, είσαι πλούσιος!" (Αυτό φυσικά ισχύει για κάθε "προοδευτική" κεντροαριστερή κυβέρνηση)

10. Η ιδέα πως έχουμε φτάσει στην κορύφωση της παραγωγής του πετρελαίου και σύντομα αυτό θα τελειώσει δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια S&M φαντασίωση που επινοήθηκε από τους "προοδευτικούς" για να δικαιολογήσουν το φετίχ τους με την υψηλή φορολογία, το μεγαλύτερο κυβερνητικό έλεγχο, τις περισσότερες κρατικές ρυθμίσεις και τη μετάβαση σε ακριβές πηγές ενέργειας , όπως η ηλιακή και η αιολική, που πολύ απλά δε λειτουργούν! Παράθεσε τα λόγια του Dennis Miller : "Ηρεμήστε ! Θα αντικαταστήσουμε το πετρέλαιο όταν χρειαστεί να το κάνουμε.H ανθρώπινη επινοητικότητα θα δουλέψει γι άλλη μια φορά και νέες μεγάλες περιουσίες θα δημιουργηθούν. Έτσι συμβαίνει πάντα στην ιστορία. Όμως, πρώτα πρέπει να τελειώσει το πετρέλαιο. Γι αυτό κι εγώ οδηγώ ένα SUV- ώστε να μας τελείωσει νωρίτερα! Μάλιστα, θεωρώ πως βρίσκομαι στην εμπροσθοφυλακή του περιβαλλοντικού κινήματος και πιστεύω πως όσοι επιμένουν να οδηγούν υβριδικά αυτοκίνητα απλά παρατείνουν το δίλημμα μας και πιστεύω πως κάτι τέτοιο είναι απλά πολύ εγωϊστικό..."

[Από το καινούργιο βιβλίο του James Delingpole, "365 Ways To Drive a Liberal Crazy"]

11 σχόλια:

tanzo είπε...

αχαρακτήριστες ανοησίες

Ανώνυμος είπε...

11oς τρόπος : Εξήγησέ του οτι η βαθυστόχαστη έκφραση "αχαρακτήριστη ανοησία" είναι πλεονασμός , διότι το να χαρακτηρίζεις κάτι ως ανοησία "ανοησία" είναι ....εμ....χαρακτηρισμός ....

Ανώνυμος είπε...

οξύμωρο

Ανώνυμος είπε...

...και όχι πλεονασμός

Ανώνυμος είπε...

365 τρόποι να τρελάνεις έναν ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ και όχι έναν προοδευτικό

Τηλέμαχος Χορμοβίτης είπε...

Liberal στον Αγγλοσαξωνικό κόσμο, και ειδικά στις ΗΠΑ, αποκαλούν τον κεντροαριστερό, ανώνυμε.(http://en.wikipedia.org/wiki/Liberalism_in_the_United_States)

Ανώνυμος είπε...

Είναι πολύ βασικό που μεταφράζεις σωστά τους όρους liberal/progressive στα ελληνικά. Γιατί μου φαίνεται ότι πάνω σε αυτήν τη θεμελιώδη παρανόηση έχουν χτιστεί ολόκληρες καριέρες δημοσιογράφων και δημοσιολογούντων στην Ελλάδα από ...παρεξήγηση.

Ανώνυμος είπε...

Και έτσι όλα αυτά δεν έχουν καμία σχέση με τον "προοδευτικό" στην Ελλάδα, αλλά ούτε καν και με τον "κεντροαριστερό". Η λίστα προορίζεται αυστηρά για Αμερικανούς...

Ανώνυμος είπε...

Grow up!

Ανώνυμος είπε...

Ακριβώς με αυτούς έχουν να κάνουν: σοσιαλδημοκρατία + "ανανεωτική" αριστερά (σταλινική δεν υπάρχει καν εκεί αφού δεν είναι πολιτικά υπανάπτυκτη χώρα). Αυτοί είναι οι αντίστοιχοι liberal-progressive της Ευρώπης.

Το σχόλιο πήγαινε σε εκείνους που λανθασμένα μεταφράζουν το (πολιτικό) liberal ως (ιδεολογικό) "φιλελεύθερος" με αποτέλεσμα να δημιουργούνται παρανοήσεις.
Π.χ. ο Μανδραβέλης είναι μάλλον προφανές ότι δεν είναι classical liberal-libertarian ο άνθρωπος, αλλά liberal-progressive. Κι όμως χαρακτηρίζεται "φιλελεύθερος" και μάλλον θεωρεί κι ο ίδιος τον εαυτό του τέτοιον. Ενώ ο σωστός όρος θα ήταν "προοδευτικός" ή τέλοσπάντων κάτι άλλο που θα δείχνει τη διάκριση μεταξύ των 2 κατηγοριών.

Jean-Luc Godard είπε...

Τι τα έχετε βάλει με το Μανδραβέλη βρε παιδιά;;

Σε αρκετές απόψεις είναι όντως libertarian και σε άλλες είναι liberal-progressive ίσως. Σε σχέση με τους περισσότερους νεοδημοκράτες που νομίζουν ότι είναι "φιλελεύθεροι" ο Μανδραβέλης είναι πολύ πιό libertarian. Καλά που υπάρχει και αυτός και ακούγονται και 5-10 libertarian απόψεις κατά καιρούς. Ναι, δεν είναι τέλειος, αλλά είναι αρκετά καλός και χρήσιμος.

Δημοσίευση σχολίου