Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

Η επιστροφή του μαρμαρωμένου πρωθυπουργού


Πρωτοσέλιδα σαν αυτό της εφημερίδας Ακρόπολης έχουν την δυνατότητα να μαρμαρώσουν τον οποιοδήποτε λογικό άνθρωπο. Ίσως η εφημερίδα να έχει δικαιολογία : τους βγήκε η πρωταπριλιάτικη έκδοση μερικές εβδομάδες νωρίτερα.

Το ένα κείμενο που μπόρεσα να βρω στο διαδίκτυο που σχετιζόταν με το συγκεκριμένο πρωτοσέλιδο δεν είχε τους λόγους που “η κοινωνία ζητάει επιστροφή Καραμανλή.” Για καλή μας τύχη μερικές μέρες αργότερα το δημοφιλές “δεξιό” blog Δεξί Χ-Trem θα δημοσιεύσει μια τριλογία άρθρων με το τίτλο: “Το στρατηγικό λάθος της Νέας Δημοκρατίας - η μη υπεράσπιση του Κώστα Καραμανλή και της κυβερνητικής μας θητείας.”

Το πρωτοσέλιδο και η τριλογία δεν θα άξιζαν σχολιασμού αν τέτοιου είδους πολιτική σκέψη και ανάλυση δεν ήταν τόσο διαδεδομένη στην Ελλάδα.

Ο αρθρογράφος της τριλογίας στο Δεξί X-Trem είναι ένας Πέτρος. Με αυτά που γράφει είναι φυσικό να μην θέλει να δώσει το επώνυμο του στην δημοσιότητα. Ένα βράδυ Κυριακής κάθισε και συλλογίστηκε ο Πέτρος ποιο είναι το στρατηγικό λάθος της ΝΔ. (Μέρη 1, 2, 3)

Αρχίζει ο Πέτρος:

Ας ξεκινήσουμε με κάποια ερωτήματα - παραδοχές.
Τα ΜΜΕ στην πατρίδα μας είναι παραρτήματα των νταβατζήδων (και της πρεσβείας);


Η εμμονή στον ρόλο των ΜΜΕ και την πρεσβεία (την αμερικάνικη) είναι απαραίτητο συστατικό του παραπάνω τρόπου σκέψης όπου κάποια σκοτεινά κέντρα έχουν ως σκοπό τους την καταστροφή ή τον έλεγχο της Ελλάδας ή και τα δύο.
Στο συνωμοσιολογικό μυαλό που προβάλει το Δεξί Χ-Trem, δύο αντίθετες πραγματικότητες συμβαίνουν ταυτόχρονα. 1. Ο Ελληνικός λαός είναι ο εξυπνότερος και ο πιο ψαγμένος λαός του κόσμου. 2. Τα ΜΜΕ και η πρεσβεία καταφέρνουν τις περισσότερες φορές να ελέγξουν ποιός θα κυβερνά αυτή την χώρα σε βάρος των συμφερόντων των πολιτών. Γιατί οι εξυπνότεροι και πιο ψαγμένοι του κόσμου δεν έχουν καταλάβει τι συμβαίνει και δεν αντιδρούν είναι μια αντίφαση που δεν απασχολεί τον Πέτρο και κάθε Πέτρο που παράγει συνωμοσιολογία.

Δείκτης μέτρησης, λοιπόν, της ανεξαρτησίας και της πατριωτικής στάσης της πολιτικής ηγεσίας, η αντιμετώπισή της από τα νταβατζοΜΜΕ.

Μια πολιτική ηγεσία μπορεί να είναι αντιμέτωπη με τα “νταβατζοΜΜΕ” αλλά αυτό πως εξασφαλίζει την πατριωτική και ανεξάρτητη στάση της; Μπορεί κάλλιστα η αντιπαράθεση να γίνεται για τους ίδιους λόγους που ξεσπούν οι πόλεμοι μεταξύ διαφορετικών οικογενειών της μαφίας.

Τις πρώτες μέρες η δύσκολη διαπραγμάτευση στη Λουκέρνη, με την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ να έχει δρομολογήσει τα πράγματα για την επικράτηση του σχεδίου Ανάν. Προσεκτικοί χειρισμοί και ισορροπημένες δηλώσεις, έφεραν το ζητούμενο αποτέλεσμα της απόρριψης - προς μεγάλη πικρία των 'συμμάχων

Η αλήθεια είναι ότι ο Κώστας Καραμανλής ήταν υπέρ του σχεδίου Ανάν. Θα πει ναι στο σχέδιο Ανάν στο συμβούλιο των “πολιτικών αρχηγών υπό τον τότε Πρόεδρο Κ. Στεφανόπουλο στις 15 Απριλίου 2004.” “Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου διαπίστωνε ότι "τα θετικά στοιχεία του σχεδίου Ανάν είναι υπέρτερα των αρνητικών στοιχείων" και ότι "η ευρωπαϊκή προοπτική της Κύπρου μπορεί να βελτιώσει τις όποιες δυσκολίες."
Το βράδυ σε διάγγελμα του θα πει τα ίδια πράγματα και θα δείξει ξεκάθαρα το ναι.


Τα ολυμπιακά έργα στο κόκκινο. Υπερπροσπάθεια να προλάβουμε. Και προλάβαμε.


Ναι αν “προλάβαμε” σημαίνει ότι πληρώνουμε υπέρμετρα την τελευταία στιγμή για να παρουσιάσουμε μια παράσταση, χωρίς κανένα μεσοπρόθεσμο και μακροπρόθεσμο όφελος για την χώρα και φυσικά αφήνουμε τα ολυμπιακά ακίνητα που στοίχησαν δισεκατομμύρια, εγκαταλελειμμένα, ανεκμετάλλευτα και υπό διάλυση μετά από τους αγώνες. Μεγάλο κατόρθωμα πράγματι.

Επίπονη προσπάθεια στη συνέχεια για επανίδρυση του κράτους. Κεντρικό σημείο της πολιτικής μας.

Εδώ αν το παρδαλό κατσίκι δεν έχει αυτοκτονήσει από κατάθλιψη, θα γελάει μέχρι αηδίας. Ο Κώστας Καραμανλής έχει δηλώσει θαυμαστής του Ανδρέα Παπανδρέου και η κυβερνητική του θητεία θα είναι απόδειξη για όσους ίσως αμφισβητούν τα λεγόμενα του. Οι διορισμοί στο δημόσιο στα 5.5 χρόνια της Νέας Δημοκρατίας θα φτάσουν τους 103.771. Οι δαπάνες του κράτους που την χρονιά των Ολυμπιακών Αγώνων ήταν 59,7 δις ευρώ, το 2009 θα εκτιναχθούν στα 89,5 δις ευρώ, μια αύξηση του 50%. Λίγη περισσότερη επανίδρυση και θα είχαμε γίνει Βόρεια Κορέα.


Τι έκανε λοιπόν ο συνεταιρισμός σε όλη τη περίοδο διακυβέρνησης; Όσα δεν έγιναν ποτέ σε βάρος πολιτικής ηγεσίας! Χρησιμοποιήθηκαν όλα τα μέσα για να ελεγχθεί ο επικίνδυνος Κ.Κ..


Ο κ. Καραμανλής όταν ακόμα ήταν στην αντιπολίτευση είχε καταγγείλει τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ κέντρα παραγωγής διαφθοράς. Όταν όμως η Νέα Δημοκρατία ήρθε στην εξουσία φαίνεται ότι δεν βρήκε τίποτε το μεμπτόν. Ούτε ένας υπουργός του ΠΑΣΟΚ δεν οδηγήθηκε στην δικαιοσύνη. Ποτέ καμιά υπόθεση από αυτές που είχε καταγγείλει η ΝΔ ως αντιπολίτευση δεν εξιχνιάστηκε. Ποτέ δεν έγιναν έστω αποκαλύψεις.
Όσο για τους βαρόνους των media ή νταβατζήδες όπως τους είχε αποκαλέσει ο πρωθυπουργός, αυτοί συνέχισαν κανονικά, σαν η αλλαγή κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ-ΝΔ να μην σήμαινε τίποτα.
Μετά από όλα αυτά είναι λίγο δύσκολο να κατανοήσουμε που βρίσκει ο αγαπητός Πέτρος την επικινδυνότητα Καραμανλή.

Πάντως αν εγώ προσπαθούσα να δω αν είναι στρατηγικό λάθος της Νέας Δημοκρατίας η μη υπεράσπιση του έργου του Κώστα Καραμανλή και των κυβερνήσεών του, θα διερευνούσα ορισμένα θέματα όπως:

- Την περαιτέρω διάλυση του ελληνικού κράτους την περίοδο 2004-2009. Μετά από την εικοσιπενταετία ΠΑΣΟΚ μια περαιτέρω διάλυση φαινόταν σχεδόν αδύνατη, αλλά οι κυβερνήσεις Καραμανλή κατέρριψαν τα προηγούμενα ρεκόρ σήψης και παρακμής.
- Την δραματική αύξηση της λαθρομετανάστευσης και τις μαζικές νομιμοποιήσεις από την κυβέρνηση Καραμανλή.
- Το κάψιμο της Αθήνας το 2008 και την θλιβερή εικόνα όπου οι Έλληνες αστυνομικοί μετά από εντολή της κυβέρνησης Καραμανλή μετατράπηκαν σε σάκους τους μποξ για τους μπαχαλάκιδες.


Εδώ η κυβέρνηση Καραμανλή εν δράση.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Το πολιτικό IQ των ΝΔτων είναι γνωστό. Αφού κατάφεραν να εκλέξουν αρχηγό και μάλιστα πανηγυρίζοντας και σαν σωτήρα τον άνθρωπο που είχε ρίξει το δικό τους κόμμα από την κυβέρνηση, όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς.
Αυτούς τους αξίζει πραγματικά να επιστρέψει ο Καραμανλής, οι υπόλοιποι τι φταίμε.

Ανώνυμος είπε...

Καλό!

Ανώνυμος είπε...

δυστυχώς εκεί στο μήλο δεν έχετε καθόλου αίσθηση του μπλακ χιούμορ

Ανώνυμος είπε...

Μετά από τόσες ήττες είναι επόμενο ότι έχουν περιέλθει στο κλασσικό death spiral όλων των losers: μιζέρια, αυτοθυματοποίηση, αυτοηρωοποίηση, συνωμοσιολογία, σοβαρά ελαττωμένη επαφή με την πραγματικότητα.
Είναι αυτοτροφοδούμενο σύστημα οπότε δεν νομίζω ότι θεραπεύεται πλέον η κατάσταση.

Δημοσίευση σχολίου