Σάββατο 5 Μαρτίου 2011

Ευρωπαϊκή Ένωση : Και το πάρτυ συνεχίζεται!


Την ίδια στιγμή που οι εργαζόμενοι σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βλέπουν τους μισθούς τους να περικόπτονται και τους φόρους να αυξάνονται, το πάρτυ στις Βρυξέλλες με τα λεφτά των Ευρωπαίων φορολογούμενων, δεν φαίνεται να τελειώνει ποτέ!

Μόλις προχθές, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο ψήφισε την αύξηση κατά 1500 ευρώ το μήνα του επιδόματος που δικαιούνται οι ευρωβουλευτές για εξοδα προσωπικού και γραφείου . Αυτό σημαίνει πως οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι θα πληρώσουν επιπλέον 13,2 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Επίσης, διαβάζουμε πως ενώ οι μισθοί στην Ευρώπη έχουν μειωθεί κατά 5% από το 2008 μέχρι σήμερα, την ίδια περίοδο οι μισθοί των γραφειοκρατών της ΕΕ έχουν αυξηθεί κατά 4%. Μάλιστα, ένας στους 5 αξιωματούχους της Ε.Ε. λαμβάνει ετήσιο μισθό που ξεπερνάει τις 135.000 ευρώ, ενώ 1100 με 1600 υπάλληλοί της κερδίζουν περισσότερα και από τον ...πρωθυπουργό της Δανίας. Και επειδή οι αποκαλύψεις για τα προκλητικά προνόμια των Ευρωκρατών δεν έχουν τέλος, διαβάζουμε πως 2.000 αξιωματούχοι που κερδίζουν μεταξύ 124.000 ευρώ και 185.000 ευρώ ετήσιως , πήραν άδεια για το 2010 που έφτανε τους τρεις μήνες με πλήρεις, φυσικά, αποδοχές . Και η απάντηση του πρόεδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο σε όλα αυτά ; Aρνήθηκε πως οι Ευρωκράτες απολαμβάνουν ειδικών προνομίων, τους χαρακτήρισε σαν "μεγάλο κεφάλαιο για την Ευρώπη" και ξεκαθάρισε πως "δεν μπορεί να δεχτεί αυτόν το λαϊκισμό εναντίον τους"...

Το έχουμε ξαναγράψει στο "ΜπλεΜήλο" : Όσοι φωναζουν , και δικαιολογημένα, για τις σπατάλες των εθνικών τους κυβερνήσεων, ας διοχετεύσουν ένα μέρος της οργής τους και προς Βρυξέλλες μεριά . Εκεί θα βρούν μια γραφειοκρατία, τόσο ανεξέλεγκτη, τόσο παρασιτική και τόσο αλαζονική, που κάνει ακόμη και αυτές τις εθνικές γραφειοκρατίες να φαίνονται σαν πρότυπα συνετής και οικονομικής διαχείρισης.

1 σχόλιο:

Cacofonix είπε...

Αυτό αποδεικνύει ένα πράγμα όμως:

Δεν είναι το Ελληνικό κράτος σπάταλο. Είναι όλα τα κράτη και κρατικοί μηχανισμοί σπάταλοι...

Δημοσίευση σχολίου