Τρίτη 15 Φεβρουαρίου 2011

Τί πρόβλημα έχετε με τα μπορντέλα , αξιοσέβαστες κυρίες της Αριστεράς;


Tην Κυριακή που μας πέρασε, κάθε "προοδευτική" Ιταλίδα που σέβεται τον εαυτό της συμμετείχε στη μεγάλη διαδήλωση εναντίον του Σίλβιο Μπερλουσκόνι με κεντρικό σύνθημα : "Η Ιταλία δεν είναι μπορντέλο" . Ο αριστερόστροφος Τύπος είναι φυσικά ενθουσιασμένος με αυτή την κινητοποίηση αλλά εμένα επιτρέψτε μου να μην καταλαβαίνω ακόμη σε τί διαφέρει από μια συγκέντρωση ενός ηθικοπλαστικού σωματείου ή ενός καταχητικού. Και αλήθεια, τί πρόβλημα έχουν με τα μπορντέλα οι κυρίες της ιταλικής Αριστεράς;

Οι ιταλικοί δρόμοι γέμισαν με αξιοπρεπείς μεσοαστές Ιταλίδες που σαν σεξουαλικά στερημένες γεροντοκόρες, ηθικολογούν ακατάπαυστα και δηλώνουν αηδιασμένες και σοκαρισμένες με τα "μπουνγκα-μπουνγκα" πάρτυ του Ιταλού πρωθυπουργού που ,όπως λένε, προσβάλλουν την αξιοπρέπειά τους. Οι αξιοσέβαστες κυρίες συνοδεύονταν στη διαδήλωση από τους ευνουχισμένους συζύγους τους, οι οποίοι αφού δεν τολμούν να δηλώσουν μπροστά τους πως πολύ θα ήθελαν να πήγαιναν κι αυτοί σε ένα από τα πάρτυ του Σίλβιο , προτιμούν να το παίζουν ..."πνεύμα και ηθική". Και βέβαια, με μια αυτάρεσκη αίσθηση ηθικής ανωτερότητας, όλες αυτές οι "προοδευτικές" , "συνειδητοποιημένες" και "μορφωμένες" Ιταλίδες ξεκαθαρίζουν πως δεν έχουν καμιά σχέση με τη Ρούμπι και τις φίλες της, ούτε και με το πρότυπο της γυναίκας που προβάλλουν τα κανάλια του Μπερλουσκόνι !Ξέρετε, "μεγάλο στήθος, στενοί γοφοί και πάντα διαθέσιμη", όπως το περιέγραψε απαξιωτικά μια διαδηλώτρια.

Όσοι έχετε δει την "Μαλένα" του Τζουζέπε Τορνατόρε, θα θυμάστε σίγουρα μια από τις πιο δυνατές σκηνές της ταινίας : οι γυναίκες του χωριού σέρνουν την πόρνη Μαλένα στην πλατεία, τη χτυπάνε και στο τέλος την κουρεύουν. Ευτυχώς, έχουμε αφήσει πίσω μας την εποχή του λυντσαρίσματος , αλλά, επί της ουσίας η στάση των "προοδευτικών" γυναικών που πλημμύρισαν τους δρόμους της Ιταλίας, δεν διαφέρει και τόσο από την αντίδραση εκείνων των αμόρφωτων γυναικών στη "καθυστερημένη" Σικελία του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. Η σεμνοτυφία, ο πουριτανισμός και η παραδοσιακή εχθρότητα των "φρόνιμων" γυναικών απέναντι στις πιο..."άτακτες" είναι ακόμη εδώ όπως σε όλη τη διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας. Μόνο που τώρα όλα αυτά είναι ραφιναρισμένα με τις αξιοσέβαστες φεμινιστικές θεωρίες της Αριστεράς . Όπως γνωρίζουμε, οι αριστερές φεμινίστριες , θυμίζοντας την Άκρα Δεξιά, απεχθάνονται την πορνεία, την πορνογραφία και αλλες ηδονιστικές πλευρές της σύγχρονης κοινωνίας, επειδή, όπως πιστεύουν, υποβιβάζουν τη γυναίκα. Βέβαια, όλες αυτές θα ισχυριστούν πως δεν έχουν πρόβλημα με τα κορίτσια που ασκούν αυτά τα επαγγέλματα . Είναι όμως τόσο πειστικές όσο η Εκκλησία, όταν λέει πως καταδικάζει μεν την ομοφυλοφιλία, αλλά αγαπά τους ομοφυλόφιλους. Οι γυναίκες της διαδήλωσης εξέφρασαν αυτή την περιφρόνηση προς τις bimbos που περιτριγυρίζουν τον Ιταλό πρωθυπουργό, είτε με τα απαξιωτικά σχόλια που κάνουν γι αυτές, είτε με την αγωνιώδη προσπάθεια τους να αποδείξουν τη δικιά τους ανεπίληπτη ηθική ! Και βέβαια, τις υποτιμούν ακόμη περισσότερο όταν τις παρουσιάζουν σαν άβουλα όντα, αιώνια θύματα της επάρατης "πατριαρχικής κοινωνίας" , του "σεξισμού" και του "φαλλοκράτη" Σίλβιο . Γιατί φυσικά στο φεμινιστικό σύμπαν, δεν γίνεται μια γυναίκα να επιλέξει συνειδητά και ελεύθερα αυτό το δρόμο. Τί κι αν τα κορίτσια στα πάρτυ του Μπερλουσκόνι κάθε άλλο παρά θύματα φαίνονται, τί και αν έκαναν τα πάντα με τη θέλησή τους, τί και αν αποκόμισαν τεράστια χρηματικά ποσά ; "Μη με αποκαλείται συνοδό, είμαι πουτάνα. Μη με αποκαλείται πουτάνα, είμαι σκλάβα", ήταν ένα από τα συνθήματα της διαδήλωσης.

Βέβαια, τα sixties και τα κηρύγματα περί σεξουαλικής απελευθέρωσης είναι πια παρελθόν για την Αριστερά.Το υπερσυντηρητικό κίνημα της «πολιτικής ορθότητας» που ξεκίνησε από τα αμερικάνικα πανεπιστήμια της δεκαετίας του ‘70, είναι πια κυριάρχο στους "προοδευτικούς" κύκλους και αναγνωρίζει για τις γυναίκες μόνο τους ρόλους που χωράνε στα στενά του καλούπια. Το δρόμο δείχνει η αριστερή και λεσβία πρωθυπουργός της Ισλανδίας που παντρεύτηκε την καλή της, αλλά ταυτόχρονα απαγόρευσε τα στριπτιτζάδικα, επειδή «οι γυναίκες δεν είναι εμπόρευμα προς πώληση» .Και κάπου εδώ ο φεμινισμός συναντά τον πιο αποκρουστικό πατερναλισμό. Η σύγχρονη Αριστερά θεωρεί τη γυναίκα κατάλληλη να ...παντρευτεί και να νοικοκυρευτεί με μια άλλη γυναίκα , δεν της αναγνωρίζει όμως το δικαίωμα να διαθέσει το σώμα της ελεύθερα όπως αυτή νομίζει, είτε ασκώντας το αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου, είτε κάνοντας στριπτιζ , είτε χορεύοντας ημίγυμνη στα σόου των καναλιών του Μπερλουσκόνι.

Ύστερα απ'όλα αυτά, μάλλον δεν θα σας κάνει εντύπωση αν σας αποκαλύψω πως εκτός από τα αριστερά κόμματα, τις διαδηλώσεις της Κυριακής στήριξε και η Καθολική Εκκλησία. Έτσι, οι παριστάμενοι έγιναν μάρτυρες ενός φαινομένικα παράδοξου θεάματος, που όμως σαν να ολοκλήρωνε , με τον πιο ταιριαστό τρόπο, τη συντηρητική και πουριτανική στροφή της ευρωπαϊκής Αριστεράς : Στο βήμα των ομιλητριών, οι σικ φεμινίστριες διαδέχονταν τις ρασοφόρες καλόγριες και τούμπαλιν, η ηθικολογία της Αριστεράς ανακατεύοταν με την ηθικολογία των καθολικών, και από ένα σημείο και πέρα "ήταν αδύνατο να αποφανθή κανείς ποιός ήταν ποιός"...

[Διαβάστε επίσης : "Οι αταξίες του Σίλβιο και ο πουριτανισμός της Αριστεράς"]

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Έχουν πρόβλημα με τον Μπερλουσκόνι, αν τα έκανε κανένας δικός τους θα τον υπερασπίζονταν απέναντι στους "ηθικολόγους", "σκοταδιστές" κλπ.

Δημοσίευση σχολίου