Δευτέρα 31 Ιανουαρίου 2011

O Κλίντ Ίστγουντ υπέρ του ενιαίου φορολογικού συντελεστή


Ο μεγάλος Κλίντ Ίστγουντ είναι ένας από τους ελάχιστους αστέρες του Χόλυγουντ που δεν νιώθει την ανάγκη να προσκυνήσει την "προοδευτική" ορθοδοξία που κυριαρχεί στη Μέκκα του αμερικάνικου κινηματογράφου. Πριν κάποια χρόνια, όταν ένας δημοσιογράφος τον ρώτησε για τις πολιτικές του πεποιθήσεις, ο σπουδαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης απάντησε κοφτά , με το δικό του αμίμητο τρόπο : "(Είμαι) φιλελεύθερος ... Ο καθένας αφήνει τον άλλον στην ησυχία του" . Το 2005, δε δίστασε να τα βάλει με το αγαπημένο παιδί της αμερικάνικης Αριστεράς, Μάικλ Μούρ, εξαιτίας του λαϊκίστικου και τελείως αντιδεοντολογικού τρόπου, με τον οποίο ο Μουρ απέσπασε συνέντευξη από τον Τσάρλτον Ίστον για το ντοκυμανταίρ του, "Bowling for Columbine".Και μόλις χτες, σε συνέντευξή του στη "Wall Street Journal", υπερασπίστηκε τον ενιαίο φορολογικό συντελεστή (flat tax):

"Πάρα πολλοί οικονομολόγοι, και αριστεροί και δεξιοί, έχουν μιλήσει υπερ του ενιαίου φορολογικού συντελεστή, αλλά ποτέ κανένας δεν είχε τη δύναμη να τον εφαρμόσει...Θα απλοποιήσει τα πράγματα, αλλά φαίνεται πως η απλοποίηση δεν ταιριάζει στην ανθρώπινη φύση."

Go, Clint!

3 σχόλια:

byron είπε...

Γιατί δίνετε τόση σημασία στον ενιαίο φορολογικό συντελεστή; Γιατί είναι καλύτερος από την χαμηλή προοδευτική φορολογία;

Ανώνυμος είπε...

<>Με μεγάλη λύπη διαπιστώνω ότι το ΜπλεΜήλο εγκαταλείπει τη σταθερή Φιλελεύθερη πορεία που είχε χαράξει και ξεκινά να προβάλλει γιαλαντζή -μετά συγχωρήσεως- φιλελευθέρους, όπως ο περί ου ο λόγος.
Αρκεί το flat tax για να θεωρηθείς Φιλελεύθερος άξιος προβολής;

Συγχωρέστε μου το ύφος, αλλά πραγματικά απορώ γιατί είμαι σίγουρος ότι γνωρίζετε πως ο Κλιντ απουσιάζει βροντερά από το μεγάλο Φιλελεύθερο κίνημα του Τη Πάρτυ, πράγμα που σχετίζεται με το ότι έκανε ουσιαστικά "δήλωση υποταγής" στον σοσιαλιστή Ομπάμα όταν εξελέγη.

Όπως και το ότι έχει έμπρακτα υποστηρίξει Δημοκρατικό υποψήφιο στην αριστεροκρατούμενη Καλιφόρνια και, δη, οπαδό της απάτης του φαινομένου του θερμοκηπίου και της προστασίας του -δήθεν κινδυνεύοντος- περιβάλλοντος.

Και πριν από λίγους μήνες δεν ασπάστηκε τη χρεωκοπημένη σε όλον τον πλανήρη ιδεολογία του κρατισμού και έστειλε επιστολή στον Όσμπορν που του ζητούσε να μην κλείσει το κρατικοδίαιτο Κινηματογραφικό Συμβούλιο του Ηνωμένου Βασιλείου;

Ακόμη περισσότερο, μήπως δεν ασπάζεται την αγαπησιάρικη πολιτική ορθότητα σχετικά με τους μετανάστες; Στην ταινία του Γκραν Τορίνο δεν υιοθετεί πλήρως το ξεπερασμένο αριστερό ιδεολόγημα της αρμονικής συμβίωσης μιας πολυπολιτισμικής κοινωνίας, την ώρα που καταρρίπτεται σε όλα τα πολιτισμένα κράτη; Δηλαδή, ποιος έχει σειρά; Η φιλοπολυπολιτισμική "Φιλελεύθερη" Συμμαχία;

Δεν ξέρω πώς να εξηγήσω αυτή τη ξαφνική στροφή του ιστολογίου. Ελπίζω αυτή η ανάρτηση να μη σημάνει την οριστική απομάκρυνση από τη Φιλελεύθερη ιδεολογική καθαρότητα και την προβολή ορθών Φιλελευθερών προτύπων (Σάρα Πέηλιν, Ίων Δραγούμης, Μάκης Βορίδης κλπ) στην οποία μας είχατε συνηθίσει.

ένας Φιλελεύθερος...

Ανώνυμος είπε...

"... Φιλελεύθερη ιδεολογική καθαρότητα"

Εδώ γελάμε.

Δημοσίευση σχολίου