Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Η ζωή είναι ωραία όταν δουλεύεις για το ΔΝΤ!


Έχουμε ξαναγράψει στο "ΜπλεΜήλο" πως οι γραφειοκράτες των διεθνών οργανισμών δεν διαφέρουν σε νοοτροπία από τους ντόπιους συναδέλφους τους που μας οδήγησαν στο σημερινό χάλι . Μάλιστα, είναι πιο επιρρεπείς σε σπατάλες και διαφθορά, αφού κινούνται έξω από τα ελεγκτικά πλαίσια του έθνους-κράτους και νιώθουν πως δεν πρέπει να λογοδοτούν σε κανένα. Φυσικά, ο επίδοξος «σωτήρας» της ελληνικής οικονομίας, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση. Αυτοί οι γραφειοκράτες πολυτελείας λοιπόν , με χρήματα των φορολογουμένων ,έχουν την άνεση να γυρίζουν τον κόσμο σε business class, να διαμένουν στα καλύτερα ξενοδοχεία ( ή, όπως στην Ελλάδα, να νοικιάζουν μεζονέτες 220 τμ στη Φιλοθέη ), να παίρνουν τεράστιους αφορολόγητους (!!!) μισθούς και ταυτόχρονα-όσο προκλητικό και αν ακούγεται-να ζητούν από τις κυβερνήσεις την αύξηση της φορολογίας.

Την ίδια ώρα που οι πολίτες των Δυτικών χώρων σφίγγουν το ζωνάρι και οι κυβερνήσεις περικόπτουν τις δαπάνες , η νομενκλατούρα του ΔΝΤ συνεχίζει την dolce vita και εξακολουθεί να ξοδεύει τα χρήματα των φορολογουμένων, σαν να μην υπάρχει αύριο . Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία, ο Ντομινικ Στρος-Καν έκρινε πως τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή για να ανακαινίσει και να αναβαθμίσει τα ,ήδη πολυτελή, κεντρικά γραφεία του οργανισμού στην Ουάσινγκτον. Δεν έχουν περάσει οχτώ χρόνια από τότε που το ΔΝΤ ξόδεψε 150 εκατομμύρια δολάρια για την κατασκευή ενός δεύτερου κτιρίου, γιατί το πολυάριθμο ακριβοπληρωμένο προσωπικό δεν χωρούσε πια στο πρώτο. Τελικά, η ζωή είναι ωραία όταν είσαι υπάλληλος του ΔΝΤ!

3 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Πρόσεξε, γιατί αν δίπλα στους 'υπάλληλους' του ΔΝΤ που ζουν με αυτόν τον τρόπο, βάλεις επίσης τραπεζίτες, fat cats μεγάλων επιχειρήσεων, 'μεγαλοεισοδηματίες', κτλ. ίσως να οδηγηθείς σε ιδεολογικό αδιέξοδο.

Τηλέμαχος Χορμοβίτης είπε...

Μόνο που τα στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων που ζουν με αυτό τον τρόπο δεν το κάνουν με τα λεφτά των φορολογουμένων. Εξαιρούνται βέβαια τα golden boys κρατικοδίαιτων εταιριών και επιχειρήσεων που έχει διασώσει το κράτος. Αυτοί δεν διαφέρουν και πολύ από τους γραφειοκράτες του ΔΝΤ ή της ΕΕ

Ανώνυμος είπε...

http://articles.moneycentral.msn.com/Investing/CompanyFocus/TaxpayersGiveFatCats20Billion.aspx

Δημοσίευση σχολίου