Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

Mr. Kammenos, nobody wants to buy


Δεν υπάρχει μπλουζάκι που να έχει διαφημίσει τόσο περίτρανα την άγνοια ενός ατόμου όσο αυτό που φορούσε χθες στην Βουλή ο βουλευτής Πάνος Καμμένος.

1) Αντίθετα με αυτά που πιστεύουν Καμμένος, Παπαρήγα και Τσίπρας, δεν υπάρχει και πολύ ενδιαφέρον να αγοραστεί η Ελλάδα τελευταία. Δανειζόμαστε από τα κράτη της ΕΕ και το ΔΝΤ γιατί κανένας άλλος δεν θέλει πλέον να πληρώνει για την τελευταία σοσιαλιστική χώρα της Ευρώπης. Όσο για τις πολυεθνικές, κάνουν τα πάνδεινα για να αποφύγουν την εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο στην Ελλάδα. Μάλιστα, παρουσιάζεται ιδιαίτερη κινητικότητα στις εξόδους(βλ. Aldi, Fnac, Shell, BP, Plus, Interattica)

2) Κάποιος θα μπορούσε να ισχυριστεί ότι αν κάποιος θέλει να πουλήσει την Ελλάδα αυτό μάλλον είναι το κόμμα του κ. Καμμένου του οποίου το δεκαοχτάμηνο πρόγραμμα έχει ως κυρίαρχο στόχο την “αξιοποίηση” της περιουσίας του δημοσίου, που κατά κύριο λόγο σημαίνει πωλήσεις. Κανένας φιλελεύθερος δεν μπορεί να διαφωνήσει με αυτό, αλλά στην συγκεκριμένη περίπτωση ο λόγος είναι για να συντηρηθεί για λίγο παραπάνω ένα μη βιώσιμο οικονομικό σύστημα. Δηλαδή πουλάμε για να μην μεταρρυθμίσουμε. Έτσι στην συγκεκριμένη περίπτωση θα μπορούσαμε να μιλάμε για ξεπούλημα, το οποίο ο κ. Καμμένος επιδοκιμάζει και ακόμα χειρότερα προτείνει.

3) Η ιδέα με το μπλουζάκι ήταν ιδεολογικά καθόλα πρέπουσα. Μιας και πολλοί πλέον στην ελληνική ‘δεξιά’ έχουν υιοθετήσει την ιδεολογία και ρητορική της αριστεράς είναι φυσικό να αντιγράψουν και τις τακτικές και το στυλ. Οι αστικές συνήθειες μιας λογικής και εμπεριστατωμένης επιχειρηματολογίας, σεβασμός θεσμών όπως το ελληνικό κοινοβούλιο και ένα συντηρητικό και μετρημένο στυλ και παρουσία είναι πλέον πολύ yesterday για τον κ. Καμμένο.

1 σχόλιο:

Θωμάς Νούκος είπε...

Φοβερό άρθρο. Σύντομο και περιεκτικότατο ταυτόχρονα.

Δημοσίευση σχολίου