Σάββατο 4 Δεκεμβρίου 2010

Η Ελλάδα υπάρχει για να εξυπηρετεί το κράτος της


Η Ελλάδα είναι μια χώρα που σκοπό έχει να παρέχει εισόδημα, υπηρεσίες και άλλα αγαθά στο κράτος της. Μπορεί στο σχολείο να μάθατε ότι ο σκοπός της ελληνικής επανάστασης ήταν οι Έλληνες να αποκτήσουν της ελευθερία τους, αλλά αυτή είναι μια εντελώς διαστρεβλωμένη εξιστόρηση των γεγονότων. Η επανάσταση του 21 μας έδωσε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε μια οντότητα που θα μπορούσε να συντηρήσει και να νταντέψει ένα κράτος.

Αν έχετε συχνά επαφές με το ελληνικό κράτος μπορεί ακόμα να κάνετε το λάθος και να νομίζετε ότι υπάρχει για να σας εξυπηρετήσει. Μπείτε μια μέρα σε μια δημόσια υπηρεσία και πριν κάνετε τίποτα, απλά σκεφτείτε ότι δεν είσθε εκεί για δική σας δουλειά αλλά για να εξυπηρετήσετε αυτούς που βρίσκονται πίσω από τα γραφεία. Τότε θα καταλάβετε, για πρώτη φορά στη ζωής σας, το πόσο λογικός και αποτελεσματικός είναι ο τρόπος λειτουργίας του ελληνικού κράτους.

Αν η εξυπηρέτηση σας ήταν ο σκοπός του κράτους το ωράριο των υπηρεσιών δεν θα ήταν τέτοιο που θα σας υποχρέωνε να χάνετε εργάσιμες μέρες για συνήθως περιττές διαδικασίες και πιστοποιητικά. Οι εργάσιμες ώρες του δημοσίου σκοπό έχουν να προσδιορίσουν ένα συνήθως προαιρετικό χρονικό πλαίσιο κατά την διάρκεια του οποίου οι εργαζόμενοι του δημόσιου τομέα δίνουν το παρόν σε διάφορους τόπους συγκέντρωσης. Αυτό το χρονικό πλαίσιο είναι απαραίτητο γιατί ειδάλλως δεν θα μπορούσαμε να έχουμε απεργίες.

Βλέπετε το τηλέφωνο στο γραφείο του υπάλληλου και νομίζετε ότι υπάρχει για όταν χρειαστεί να επικοινωνήσετε με την υπηρεσία - λάθος. Αν αυτός ήταν ο σκοπός, κάποιος θα το σήκωνε το ρημάδι όταν παίρνατε.

Νομίζετε ότι ο φόρος είναι το τίμημα για μια σειρά δημόσιων αγαθών που απολαμβάνετε. Αντιθέτως, φόρος είναι το τίμημα για μια σειρά αγαθών που απολαμβάνουν οι του δημοσίου.

Τα σκουπίδια δεν μαζεύονται, ο μικρός πηγαίνει σχολείο αλλά δεν ξέρει να γράψει το όνομα του, τα νοσοκομεία είναι ρώσικη ρουλέτα και η αστυνομία κέντρο συλλογής “παραπόνων” σχετικά με το έγκλημα.

Εάν για κάποιο λόγο σας είχε διαφύγει μέχρι τώρα, η Ελλάδα υπάρχει γιατί η οντότητα που λέγεται ελληνικό κράτος χρειάζεται μια δούλα.

4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΕΤΣΙ!!!

Ανώνυμος είπε...

Γιατί συμβαίνει αυτό στην Ελλάδα και όχι στις δυτικές χώρες;

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΟ!!

Β.Κ είπε...

Για να μην πούμε για την θητεία που ο βασικός λόγος ύπαρξης είναι η συντήρηση των υπερπολλών στρατοπαίδων. Γιατί για άμυνα ούτε λόγος!

Δημοσίευση σχολίου