Παρασκευή 31 Δεκεμβρίου 2010

Η ΕΛΛΗΝΙΔΑ ΤΗς ΧΡΟΝΙΑΣ 2010



Εκείνη την ημέρα του Μαϊου, η 32χρονη Αγγελική Παπαθανασοπούλου, θα έφευγε πιο νωρίς από τη δουλειά της στην Marfin γιατί είχε ραντεβού με τον γιατρό για να μάθει το φύλο του παιδιού της. Ήταν έγκυος 4 μηνών. Αυτό το ραντεβού δεν έγινε ποτέ. Η Αγγελική , το αγέννητο παιδί της, και δύο ακόμη συνάδελφοι της, η Παρασκευή Ζούλια και ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης έχασαν, με τραγικό τρόπο, τη ζωή τους, όταν μια ομάδα μασκοφόρων έσπασε την τζαμαρία της τράπεζας, έριξε βενζίνη στο εσωτερικό του κτιρίου και πέταξε μέσα μια βόμβα μολότοφ.

Εκείνη τη μέρα του Μαϊου, η μεταπολιτευτική εξύμνηση της βίας , που καλλιέργησε η Αριστερά και ανέχτηκαν τα άλλα κόμματα, που τόσα χρόνια μας είχε εξοικειώσει με τις καταλήψεις κτιρίων , το κλείσιμο των δρόμων, τις μολότοφ, το κάψιμο των μαγαζιών και των αυτοκινήτων, έδειξε το πιο αποκρουστικό της πρόσωπο. Και όλοι αυτοί που διεκδικούν τόσα χρόνια το μονοπώλιο στην κοινωνική ευαισθησία, που κάνουν διαδηλώσεις για ψύλλου πήδημα, που νεκρώνουν την Αθήνα για το παραμικρό, δεν είχαν χρόνο ούτε για μια, έστω, συμβολική σιωπηλή διαμαρτυρία στη μνήμη της Αγγελικής.

Και όμως ….Χιλιάδες Έλληνες πέρασαν σιωπηλά από το σημείο της δολοφονίας, και άφησαν ένα λουλούδι ή ένα κερί, γιατί ένιωθαν πως θα μπορούσαν να ήταν στη θέση της , γιατί ένιωθαν πως η Αγγελική ήταν μία από αυτούς. Η Αγγελική άνηκε στους Έλληνες που δουλεύουν στον ιδιωτικό τομέα, σε αυτούς τους Έλληνες που δεν ζήτησαν ποτέ χάρες, ούτε λεφτά από το κράτος, απλά να τους αφήσουν να δουλέψουν για να κάνουν πραγματικότητα τα όνειρά τους. Η Αγγελική σαν Eλληνίδα της χρονιάς, συμβολίζει την θυσία των εργαζομένων Eλλήνων στον βωμό του παρασιτικού κράτους και της αριστερής βίας.

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Και με ποια ακριβώς τεκμήρια αποδίδεις τον εμπρησμό της Marfin στην Αριστερά;

Ανώνυμος είπε...

Έκανε αφιέρωμα στην κοπέλα η Wall Street Journal κι εδώ οι δήθεν προοδευτικές φυλλάδες τίποτε, ούτε και οι "κεντροδεξιές". Ούτε δακρύβρεχτα κείμενα, ούτε περισπούδαστες κοινωνιολογικές αναλύσεις για το τι σήμαινε ο φόνος αυτών των ανθρώπων. Ο Βγενόπουλος έφταιγε και οι ίδιοι επειδή δούλευαν. Τέτοιο μίσος και αποκτήνωση κουβαλούν μέσα τους οι διαμορφωτές της κοινής γνώμης, κατά 80% πρώην κνίτες και ρηγάδες.

Η μόνη διαφορά του σημερινού αριστερού παρακράτους με το δεξιό του '60 που είχε δολοφονήσει τον Λαμπράκη, είναι ότι τότε βρέθηκε κι ένας δεξιός Σαρτζετάκης να αντισταθεί εκ των έσω και να αποκαλύψει φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς. Σήμερα δεν υπάρχει τίποτε αντίστοιχο.
Για τους αριστερούς δεν τους αρκεί να σε δολοφονήσουν, πρέπει να δολοφονούν και τη μνήμη σου.

Ανώνυμος είπε...

Εκείνη την ημέρα του Μαϊου, η 32χρονη Αγγελική Παπαθανασοπούλου, θα έφευγε πιο νωρίς από τη δουλειά της στην Marfin, αλλά αυτό δεν ήταν δυνατό γιατί ο προϊστάμενός της δεν της έδινε άδεια -και ενώ συνέτρεχαν λόγοι (ακόμα σοβαρότερης και επείγουσας) ανωτέρας βίας. [...] Η Αγγελική , το αγέννητο παιδί της, και δύο ακόμη συνάδελφοι της, η Παρασκευή Ζούλια και ο Επαμεινώνδας Τσάκαλης έχασαν, με τραγικό τρόπο, τη ζωή τους, όταν μια ομάδα μασκοφόρων έσπασε την τζαμαρία της τράπεζας, έριξε βενζίνη στο εσωτερικό του κτιρίου και πέταξε μέσα μια βόμβα μολότοφ, το σύστημα πυρόσβεσης δεν δούλεψε ποτέ, γιατί δεν υπήρχε σύστημα πυρόσβεσης -παρά το γεγονός πως αυτό αποτελεί μια από τις στοιχειώδεις υποχρεώσεις της τράπεζας προς χάριν της ασφάλειας των εργαζομένων της- και οι υπάλληλοι δεν μπορούσαν να βγουν από την έξοδο κινδύνου, γιατί η έξοδος κινδύνου ήταν κλειδωμένη από τον προϊστάμενο.

Εκείνη τη μέρα του Μαϊου, η μεταπολιτευτική εξύμνηση της αναπτυξιακής ιδιωτικής πρωτοβουλίας, που καλλιέργησαν οι μεγαλοεπιχειρηματίες και οι μεγαλοεκδότες και συνεργάστηκαν μαζί τους τα μεγάλα εξουσιαστικά κόμματα, που τόσα χρόνια μας είχε εξοικειώσει με τις δημόσιες σπατάλες, τις καταχρήσεις, τις παρανομίες, τις αυθαιρεσίες, τις περικοπές μισθών, την καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων, την ανεξέλεγκτη βία, τη διαφθορά των αρχών και των υπηρεσιών, έδειξε το πιο αποκρουστικό της πρόσωπο, μην αναγνωρίζοντας πως οι εργαζόμενοι είναι πάνω απ'όλα άνθρωποι και όχι πρόβατα επί σφαγή προς χάριν των ψηφοθηρικών και επιχειρηματικών ορέξεων τους.

Η Αγγελική συμβολίζει την θυσία των εργαζομένων Eλλήνων στον βωμό των ορέξεων των τραπεζικών καρχαριών, του εγκληματικού κράτους και της βίας του εργασιακού μεσαίωνα.

Δευκαλιων είπε...

Συμφωνα με τον τελευταιο ναζιστη σχολιαστη την Αγγελικη δεν την δολοφονησαν οι προερχομενοι απο τα ψευδοαριστερα ναζιστικα ταγματα εφοδου προερχομενοι εγκληματιες υπο την καλυψη που τους παρειχαν τα ταγματα αυτα (οι φωνες ''καλα να παθετε'' που εγινε γνωστη απο το διαδυκτιο που δεν εχουν καταφερει ακομη να φιμωσουν παρα τις δολοφονικες μπουκες τους οι ναζι ειναι γνωστη) αλλα η ''βια του εργασιακου μεσαιωνα''. Δηλαδη το ελλασον γινεται μειζον και αντιστροφα προς εξυπηρετηση της νεογκεμπελικης προπαγανδας του ναζιστικου νεοαριστερου κοινοβουλευτικου παρακρατους. Η ενοχη σιωπη απο το συνολο των ψευτοαριστερων ναζιστικων κομματων ειναι η πιο μεγαλη ενδειξη της ενοχης τους. Η μνημη των παιδιων αυτων χαθηκε.

Ανώνυμος είπε...

Αγράμματε, το "ελλάσον" έχει κάποια σχέση με την Ελλάδα ή μήπως στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας, εσύ έψαχνες για ναζί στις τουαλέτες;

Chrysotheras είπε...

...προσέξτε τα λόγια σας!
..σας φωτογραφίζει το indymedia, και θάχετε κακά ξεμπερδέματα!!!

Ανώνυμος είπε...

Εντάξει, δουλειά δεν είχε το indymedia, ν' ασχολείται μαζί σας.

Ανώνυμος είπε...

Εδώ θα μου πεις, ο άλλος νομίζει πως τον παρακολουθεί ο Πούτιν. Εσύ θα τη γλίτωνες από το σύνδρομο καταδίωξης;

Δημοσίευση σχολίου